2010. május 5., szerda

A mar ugy vart iskolai behivo - Lori

Hetfo reggel 8 korul keltem ocsivel egyutt. Vagy 1 oraig fel sem tunt, hogy apa nincs itthon. Akkor viszont kerestem az osszes olyan helyen, ahol ilyenkor meg aludni szokott. Mint megtudtam, ismet reggeltol melozik, es majd megyunk erte 3-ra.
Emiatt a delelottunk itthon telt, amit kisse nehezen viseltunk. Mar 1 ora is elmult, mire elindultunk. Ruben a haz elott, az ajto bezarasa alatt be is nyomta a szunyat.
Meg csak 20 perce gyalogoltunk, mikor hivott apa, hogy hol vagyunk? Mondta, hogy semmi dolga, alig van vendeg, igy megprobal eljonni hamarabb. Kozben anya majd' megszakadt a rotyogestol, mert folyamataban azon a teman voltam, hogy ketto Lori van, egy en, a masik pedig az arnyekom. Anya kozolte, hogy egy is sok, nem hogy ketto, amit ugyan nem ertettem, de igyekeztem csunyan nezni.
Ekkor ujra csorgott a telefon, apa szolt, hogy megy atoltozni, talizzunk a piacon. Volt nagy orom a reszemrol, szaladtam is apam olebe! Kicsit setaltunk a hidegben, mivel ocsi meg boszen aludt, megvettuk az ebedhez valokat, plusz karuszokat nekem, ami meg mult heten, az uszodaban tetszett meg nagyon.
Itthon Ruben meg aludt, mig mi harman fozocskeztunk. Azert a kesz kaja szagara felkelt, es benyomott egy jo agadot, velem egyutt.
Apank ezutan kidolt 2 es fel orara, mig mi fent jatszottunk. Vegul vacsoraztunk es furodtunk, majd 1/2 8-kor mentunk is aludni, rakeszulve apa szabadnapjaira.
Kedd reggel meglepoen keson indult. En apaval aludtam a nappaliban, mert felsirtam parszor ejjel, mire lehozott aludni. Kelni viszont magamban keltem; egy darabig csondben, majd enekelgetve vartam. Anya hamar meghallott, de ocsire sem kellett sokaig varni, aki ismet rekord keson, fel 9-kor kelt!
Ugyesen elvoltunk fent, mig apa lent horkolt 10-ig. 11-kor pedig mar uton is voltunk. Anyanak mentunk cipot nezni, amibol az lett, hogy mindenki kapott valamit, csak anya nem. Apa -az itteni nagy foci vb-s oruletnek koszonhetoen- vett nekunk mezeket, mesekonyveket, nekem gyongykeszletet, Rubennek uszorucit, maganak meg boxer alsokat. (Van koztuk egy 'pink', amit gyorsban magameva is tettem, de mikor leesett a derekamrol, visszaadtam apanak.)
Meg grill csirkeert, nemi elemiszerert is elugrottunk, majd mentunk a parkba. Volt sok szaraz kenyerunk, azzal megtomtuk a kacsak bendoit. Ruben is dobalta nekik, elso alkalommal.
Utana hintaztunk egyet, es jottunk is haza.
Apa hipp-hopp osszedobta az ebedet, majd ismet elnyult az agyon es alukalt masfel orat. Utana is morogva kelt fel, de nem volt kibuvoja, mivel megigerte, hogy csinal nekunk sutit, igy kenytelen volt nekiallni.
A suti fincsi karamelles, angol piskota(?) volt, amibol en csak masfel kockat kertem, mig anya ocsivel felette a felet!
Este minden a megszokott formaban zajlott. Mar epp furodni keszultunk, mikor en lefekudtem a nappaliban es elaludtam! Ilyen sem fordul elo sokszor, de nagyon elfaradtam a nap vegere, igy legalabb a furdest is megusztam. Apa felnyalabolt, felvitt, ram adta a pizsit es mar mehettem is aludni.
Szerdan eljott a nagy nap... Delelott baba-mama klubban voltunk, amihez osszekeszulve anya kezdett kiakadni, mert apa nem kelt fel velunk, nem segitett neki, es nem is jott velunk.
A klubban jo rosszak voltunk. Keves gyerek volt, igy kicsivel azert konnyebb volt minket szemmel tartani. En megint csak festeni akartam, kezzel-labban, de a 4. lap utan el lettem paterolva onnan. Kez mosas hallatan kivertem a hisztit es visitani kezdtem, mire anya kivonszolt a furdobe, tesovel egyutt (nem lehetett egyedul hagyni, mert rogton ment a festekeket megtaperolni). Ruben amugy ment mindenfele, ette a koszt a foldrol, majd eljott a tizorai ideje. Leultunk, szepen ettunk, en eltavoztam, ocsi meg rotta a koroket es ismet minden elerheto poharat, tanyert elcsort. Vegul anya az olebe ultette a bananos tallal, amit addig le sem raktak, mig Ruben egyedul fel nem szedegette a darabkakat es meg nem ette mindet.
Mikor vege lett, apa nem volt sehol. Setalni indultunk, mire mar csorgott is. Hamar utolert minket, igy egyutt mehettunk dolgunkra.
Elmentunk anya szamitogepeert, tesztaert beugortunk a boltba, majd kicsit jatszotereztunk es mar itthon is voltunk.
Ebedet kovetoen anya atoltoztetett minket, mert jelenesunk volt az iskolamban (es ugy ettuk a paradicsomszoszos tesztat, hogy mindenunk olyan lett). 3:30-ra kellett ott lenni, masik 2 kisgyerek szuleivel egyetemben. A suli hatso resze az ovoda, ahol 4 ovono van, 4 csoporttal. Gyorsban elmondtak minden fontos tudnivalot, majd adtak mindenkinek egy kezdo datumot! En junius 30-an megyek -valoszinuleg- anyaval 2 oras probanapra, majd julius 1-tol egyedul, minennap 9:00-tol fel 12-ig!!!!!!!! Ha minden igaz, egesz napra is lehet majd menni egy bizonyos ido utan, de azt meg nem tudjuk pontosan, hogyan mukodik. A lenyeg, hogy kell venni egyenruhat (ebben a korban meg csak polo es pullover), kell varni par hetet es mehetek minden aldott nap jatszani a gyerekekkel es azokkal a csuda jo jatekokkal, amit lattam bent es kint.
Miutan kijottunk, elkoszontek a nenik, mire en nagy sirasba kezdtem, mert maradni akartam.
Elszaladtunk meg a patikaba, majd a jatszoterre,mig Ruben ismet nyomot egy szunyokat.
Hazaerve festeni kezdtunk,szuleim is lelkesen csatlakoztak. Csak ocsi unta, aki inkabb a fedokkel, labasokkal jatszott.
Estere en mar hulla voltam, sokat sirtam, fajlaltam a pocakom, hisztiztem a kadban, majd vegul hamar elaludtam. Ocsi viszont bulizott 9-ig anyaval. A szekrenyt egyedul(?) kinyitva meg egy banant is szerzett maganak, amit begyurt pillanatok alatt.

3 megjegyzés:

Mátébogyó írta...

Jó alvókája van apátoknak! :-))
Viszont Rubenre sincs sok panasz alvás téren...
Lori hogy imád festeni! Nem akartok lakásfelújítást? Biztos végigfestené a házat! :-p

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu de jo kis napjaitok voltak.Mind a 3 napotok klasz volt.HU de sokat jartok ti setalni,bavasarolni es parkba,meg apahoz.Lori te is apas vagy,Szabina is meg apa a wc-re sem tud menni nelkule.Tunderi vagy akepkeen ahogy festesz.Edes lehettel ahogy kidoltel es megusztad a furdest.
Biztosan nagyon szep mesekonyvet kaptal.Apa jo sokat tud aludni,de hogy o foz az meg mindig olyan jo dolog.Mensz oviba de klasz lesz.AZ mar mindjart itt van meg par nap,vagyis egy honap es par nap.
Biztosan fogod elvezni a gyerekekk kozott.
puszika

Mátébogyó írta...

Megváltoztattad a bejegyzés címét? Ne zavarj össze! :-p
Csini kis méhecskéitek vannak! :-)
Akkor miután visszamentek Mo-ról, már kezdődik is Lorinak a suli?