2010. június 8., kedd

Esosebben - Ruben

Lassan itt is ozonviz lesz! Legalabbis hetfo reggel azt hittuk. Ugy zuhogott, hogy alig lattunk ki az ablakon. Meg villamlott es dorgott is...
Aztan gyonyoruen kivirult a nap, es mi is!
Folytattam uj tudomanyaim gyakorlasat. A babakocsiba is sikerult megtanulnom bemaszni, bar kifele meg problemak vannak. Aztan feljutottam a gurulos szekre is, ahonnan epp nem estem le, mert anyam gyorsan tud szaladni. De nem adtam fel, addig probalkoztam meg, mig vegul el lettem zarva a talaktol, labasoktol.Mar epp megoszult volna osom, mikor felcsukott Lorival egyutt a meg alvo csaladfohoz. Persze felkeltettuk, majd elindultunk vele egyutt setalni. A korzetinel elvaltunk tole, hisz ment dolgozni, mig mi elhoztuk a receptjet es kivaltottuk az inzulinjat.
A tegnapi ruhazati boltba visszaszaladtunk, mert anya bugyogoit kisebbre kellett cserelje:) En ugyan jot aludtam ezalatt, de noverkem nagyon szenvedett, mivel koran kelt es faradt volt. Edesseget akart mindekepp, de nem kapott, igy inkabb beult a babakocsiba es az utcank elejen elaludt!
Mig mi jot tentikeztunk, anyank nyugisan megnezett egy csajos filmet, mert hat semmi mas dolga nem lett volna (vasalas, mosas, fozes...:)
Kelest en kezdtem meg, rogton mentem enni, majd segitettem Lorinak is magahoz terni. Fent rontottuk a levegot egeszen estig, mikor anyanknak bekattant, hogy suti ehetneke van! Gyorsban osszedobott egy eddig sosem probalt, angol szakacskonyvbol valo tortat, ami olyan edes lett, hogy kisse hanyingere tamadt, de nekunk izlett! Ez egy olyan szulinapi proba volt Lorinak, mivel a draga nem nagyon tud meg napirendre terni afelett, hogy mi is az a 'szulinap', 'hany eves vagy' tema. Na de gyakorlat teszi a mestert...fujni mar nagyon jol tud!Furdes nem maradt el, bar en a hatam kozepere sem kivantam. Ahogy vizet ert labam, orditottam is. 2 perc mulva mar kint voltam, bebugyolalva a torulkozombe, uton az emeletre. Oltozest kovetoen ugy olelkeztem anyaval, mitha el sem akarnek tole szakadni! Sajna csak 5 percig tartott, mivel neheznek lettem titulalva es bekerultem az agyamba. A szokasos panaszaradat csak par percig tartott, mivel nagyon faradt voltam.
Lori bezzeg elemeben volt! A furdot csak fel ora mulva hagyta ott, majd a nappaliban szorakoztatta magat es anyat egeszen 10-ig.
Kedd reggel 6-kor befurtam magam a szuleim koze, de jo fejkent nem zavartam oket, hanem nyomban aludtam is tovabb! Anyam lesomfordalt 8 utan, majd 9-kor arra keltunk, hogy hangosan enekel az Alma egyuttes! Kicsit komas fejjel hozott le minket apa, de mivel dolgunk volt, nem szolt egy rossz szot sem. Neki melozni, nekunk pedig a jatszohazba kellett menni! Elkisertuk a szemerkelo esoben, amibol jokora zuhe lett szinte egesz napra. Nem is hagyta anya Lorit setalgatni, pedig neki gumicsizmaja, esokabatja es esernyoje is volt, hanem berakta a babakocsiba es atszaguldott velunk a varoson.
Az eszunkbe sem jutott, hogy esos nap leven sokan lehetnek. Es voltak, de mennyien!!! Lori teljesen jol feltalata magat, hosszu idokre eltunogetett, talalt baratnot maganak es csuszkalt vagy ezerszer. (Azt csak itthon vettem eszre, hogy van a karjan egy csunya karmolas/karcolas es a poloja hatul kicsit beszakadt a varras menten! Persze bele ill. fel is akadhatott barmiben... - szerk.)
Anyank 2 oraig birta a strapat. Nem is a tomeggel volt baja, hanem velem. Egy asztalon matricak, festekek, filctollak, papirok... voltak kiteve, es en minden alkalmat megragadva masztam fel ertuk! Vegul berakott a pici babaknak fenntartott helyre, ami 'nagy' fallal van korul veve. Mar ismerem a helyet es utalom is, mert hiaba emelgetem a labam, nem tudok kijonni. Igy mas valasztas nem leven levetettem magam a foldre es levagtam egy egeszseges hisztit! Anya ilyet meg nem latott tolem, jol le is dobbent, bar annyira nem, hogy ne fenykepezzen le. Csak ugy dobaltam magam, orditottam es korbe-korbe vetodtem. Hiaba volt osom egy karnyujtasnyira, nem kellett. Amikor vegre felvett, akkor is ugy ficankoltam, hogy majdnem ledobott. Aztan csak leesett neki a 20 pilleres, es rajott, hogy ezt csinalhatom estenkent alvas elott, ami azt jelentheti, hogy almos vagyok! Betett a babakocsiba, es lass csodat, minden gondom elszallt! Meg ragcsalnivalot is kaptam, amivel csendben vartam, mig Lorit bevadaszta, majd megpisiltette.
Kilepve el is alukaltam, igy az sem zavart, hogy meg akkor is szakadt.
Itthon masfel oran at szunyokaltam az esovedo alatt. Ilyenkor valahogy mindig jobban esik aludni. Az sem zavart, hogy kozben fott a kaja, ment a mosogep, szolt a teve. 2 elott tertem magamhoz, szinte pont akkor, mikor apa is betoppant.
Egyuttesen becsekkoltunk a jovo hetfoi jaratunkra, lefoglaltuk a repterre a taxit, majd megszamoltuk, hogy mennyi penzunk is lesz erre a jo kis magyar kiruccanasunkra!
Majd mig apa aludt egy oracskat, felmentunk jatszani. Mikor lejottunk felkelteni evett egy gyors szenyat es mar ment is vissza dolgozni.
Lori ekkor ugy dontott, hogy eleg volt a napbol es elaludt, fel 6-kor. Anya nem lelkesedett a dologert, igy felkapta es nyalanksagot igerve ebren tartotta. Viszont nagyon nyugos volt, fel akart menni aludni. Felkisertunk, mar a pizsit is felvette, mikor en nekialltam fozni a jatek konyhajan. Ez tetszett neki, beallt mellem nagyokat vigyorogva, amivel egyertelmuve tette szamunkra, hogy esze agaban sincs meg aludni.
Vegul vacsi, furdes jott, amit ma orommel vettunk. Ki sem akartam jonni, de miutan Lori viccesnek talalta a kukacom (eddig fel sem tunt neki?) es elkezdte fujdogalni, majd gurulva rotyogni, anya ugy dontott, hogy en kijovok. Nagyon kicsit panaszkodtam csak, oltozest hang nelkul veszeltem at es az agyba rakasnal is gondolkoztam fel pillanatig, hogy most mi is a szokasos rutin es csak utan sirdogaltam piciket.

2 megjegyzés:

Mátébogyó írta...

Hú, nagyon jól megy ez az elalvás! Nem is sokáig szenvedtetek miatta! Lehet, bele kéne fogni nekünk is...
Jó, hogy csak az alvás miatt dobálta magát Ruben! Gondolj bele, hogy Máté mindig ezt csinálja, ha vmi másképp van, mint ahogyan azt Ő kigondolta!
Máténak meg új tevékenysége (kb. 2-3 napja), hogy az utazóágyba kívülről próbál meg bemászni. Felkapaszkodik, és lóg rajta, mint egy kis majom.
Naggyon gyors voltál tegnap, nem lehet überelni azt a szinte azonnali válaszadást! Sietek írni! Még van egy kis időm... :-p
Azt hiszem, 19,5 cipőt vettünk Máténak. Valószínűleg azóta nem nőtt a lába... :-)

csupella írta...

Az idő nálunk is kivirult.Most meg már azzal van bajunk,hogy túlságosan is.Szegény időjárás sem tud a kedvünkben járni:)De hát nyár van!Igy kell lennie.
Nagyon ügyes vagy Ruben,hogy már ilyen jópofán mászol mindenhova.Az edény segítségét a mászáshoz magad találtad ki?
Anya is szokta ilyen hasznos dolgokkal múlatni az idejét.De hát pihenés mindenkinek jár,és nem szólhat minden napjuk rólunk ,és a házimunkákról.
A szülinap még nálam sem teljesen tiszta,de azt tudom,hogy ha nem nekem van,akkor gratulálni kell,és nem mindig fűlik rá a fogam.:)
Viszont a fújás is nagy dolog!:)
A hisztis jelenet is tetszetős.Én is szoktam ilyeneket produkálni,bár én mindig állva:)
Jó,hogy Lori már így feltalálja magát,és könnyen barátkozik.Én idegenekkel nagyon nehezen barátkozom.
Remélem szerencsésen megérkeztetek Magyarországra,és nagyon jól érzitek magatokat!
Pusz