2010. június 25., péntek

Magyarorszag 1-2. nap, Budapest - Ruben

Hetfo reggel 8-kor indultunk utnak! Jo nagy auto jott ertunk, amiben beepitett gyerekules van, igy nem vittunk magunkkal az enyemet, mert a bacsi biztositott minket rola, hogy o fog majd ertunk jonni.
Repterre hamar kiertunk (azert annyira hosszu volt az ut, hogy anya vegiggondolja mit is hagyott hatra es raeszmeljen, hogy a jogsijat, szemelyijet, lakcimkartyajat...legalabb az utlevele apanal volt). Leadva borondjeinket mar nem is kellett sokaig varni, hamar kiirtak a gepet, de az utana jovo bonyodalmakat szivesen kihagytuk volna. Ugye alapbol babakocsi nelkul mentunk, mert hogy olyan nagy es amugy van minden csaladtagunk hazanal egy...de hamar meg is bantak szuleink, mivel a nagy tomeg miatt fogniuk kellett minket. Eloszor rossz kapuhoz lettunk kuldve, utana meg osszekevertek Budapestet Berlinnel, igy 2 gepnyi ember allt egy kapuhoz, akik el lehet kepzelni, hogy mennyire nyomultak. Vegul meg egy utaskisero probalt minket hatra kuldeni, hogy ne alljuk az elsobbsegi beszalloval rendelkezok utjaba, akik ugyan mar reg a sor elejen voltak (kb 5-en), de nem tunt fel neki. Viszont nem mozdultunk, mivel anyank agya fustolni kezdett es egy masik anyukaval egyetemben leorditottak a neni hajat, aki vette a lapot es odebb allt! A gepre feljutvan meg nem ulhettunk oda, ahova szerettunk volna (fenttarottak helyeket egy fapados gepen!!!), ami mar csak hab volt a tortan orjongo anyanknak....azert 20 perccel kesobb lenyugodott, es velunk egyutt orommel nyugtazta, hogy gyonyoruen siklunk az angol taj felett.
Az uton Lori egesz jo gyerek volt, de en nagyon aludni akartam, amit kezben ringatva nem szoktam, igy csak orditottam es ficankoltam egeszen addig, mig lecsusztam apa terdeirol es lehuppantam a foldre, ahol gyorsba be is csuktam szemecskem es elaludtam!
Leszallaskor keltem, boldogan mosolyogva. A terminalban mar vart a mama es Jeni, majd megerkeztek nagynenemek is (Alida, Dani, Bence es Tami). A mama egy ajanlott level miatt Aszodra vitt miket, de a szukos hely miatt Lorit lepasszoltuk Alidaekhoz, aki szinte eszre sem vette a dolgot.
Csak 1 orat toltottunk ott, majd nagybatyam, Benji bevitt minket Kaposztasra. Lori nagyon megorult, hogy visszatertunk, de csak egy kis idore, mert annal fontosabb volt a tobbiek piszkalasa, bantasa.
Este meg a jatszoterre is leszaladtunk, majd az erkelyen folytattuk az ugralast, vacsiztunk, zuhanyoztunk, esti meset hallgattunk (mar aki fent volt meg) es jo keson lefekudtunk.
Kedden idoben keltunk, mert anyanak jelenese volt a munkahelyen, az Akademia utcai Rafis fiokban. Lejart ugye a gyese Lorival, es mivel en nem vagyok Mo-on regisztralva, jott a kerdes, hogy visszamegy-e dolgozni vagy kilep?
A dontes nem volt nehez, mivel meg nem allunk ugy, hogy hipp-hoppp visszakoltozzunk Mo-ra.
Kicsit kestunk, de a nenik nem haragudtak, nagyon kedvesek voltak. Mig anyank veluk volt, mi valtottunk penzt, majd szokokutaztunk.
1 ora mulva ki is egeszult a csalad, de sajnos meg nem mehettunk utunkra, mert egy masik nenihez is hivatalos volt anyank, aki csak masfel ora mulva tudta fogani. Igy nyakunkba vettuk Pestet es setaltunk egy nagyot. Tamcsitol kapott babakocsiban leginkabb Ruben ult, amin en sokat hisztiztem, de miutan elaludt belattam, hogy cipeltetnem kell magam.
A bankos masodik fordulot mar bent vartuk meg, mivel addigra olyan meleg lett kint, hogy jobbnak lattuk behuzodni. Kozben a korabban ott hagyott nyaklancom is visszakaptam legalabb.
Kora delutan vegeztunk, behuppantunk egy Burger Kingbe, majd szaladtunk is vissza Kaposztasra, hogy osszekapjuk a cuccaink egy kis strandolasra (Gödre mentunk).
Egy kocsi hijjan apa Lorival es Danival vontattal ment, mig mi kicsit kesve kovettuk oket. A vizet meglatva szaladtunk is ezerrel.
Egeszen este 7-ig maradtunk, mikor is Gabor kiert elenk, igy mar 2 kocsiba siman beferve mentunk visszafele.
Estenk az elozohoz nagyon hasonloan telt; zuhanyzas, vacsora, kesoi fekves.

5 megjegyzés:

Alida írta...

Olyan jó volt együtt. Úgy hiányoztok!
Alida

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Biztosan nagyon klasz volt ott Magyarorszagon.HU mennyi szep kepet keszitettetek.JO lehetett a strandolas es a sok jatek,meg jatszoter meg az erkelyen ugralas is.
Anyanak jo sokat kellett mergelodnie az utatok miatt.Na de jo hogy csak rendbe jottek a dolgok.puszika es varjuk a tobbi felet a kiandulasnak.pusizka

Mátébogyó írta...

Nem őszülsz még ennyi mérgelődés után? :-p
Jó, hogy legalább volt egy strandolós napotok!
Most olyan szörnyű idő van itthon, hogy meg lehet fagyni.
(Pántos ruha a lagziban..., jó lesz!)
Puusszantás!

Kristóf és Maja írta...

JÓ mozgalmas napok vannak mögöttetek. Na meg ez a repülőút! Nem lehetett egy leányálom senki számára sem... :( Sajnáljuk hogy nem jött össze egy jó kis találkozás az idén.. pedig a gödi starndolás biztos nekünk is bejött volna.. De anya múlt hete meg a hétvégi lagzi kissé zavarossá tette a dolgokat. Na meg nekem még ovi is volt... De reméljük jövőre azért lesz alkalmunk újra összetalálkozni!!!!

Puszi és várjuk a további beszámolót!
Maja és Kristóf

csupella írta...

A repülőtér viszontagságai ellenére egész kellemes kis utazás volt ez.És milyen jó tudni,hogy ilyen közel voltatok hozzánk:)