2010. április 10., szombat

Naposan - Lori

Pentek reggel apanak ujra vissza kellett mennie a cukros dokihoz. Mentem vele en is, hogy legyen kivel buszkelkednie. Oda taxival mentunk, igy nem kellett gyalogolnom, maradt energiam rosszalkodni. Bar nem voltunk sokaig, apat hamar elintezte a doki egy jovo heti idoponttal, mert ismet mas modon kell adagolni az inzulint, hatha ugy jobban bejon.
Elindulaskor hivtuk anyaekat, hogy a jatszoteren talizunk. Mi ertunk oda elobb, majd mikor meglattuk Rubent, volt nagy meglepi! Anya megnyirta ocsit, de csak kicsit, elol. Lehet masnak fel sem fog tunni, de apa azota is sohajtozik, hogy megvaltozott a kicsi fia arcocskaja.
Sokaig maradtunk, elveztuk a napsutest. Patak menten vegul besetaltunk a varosba, egeszen a bankig. Apa megkerdezte, hogy milyen papir szukseges ahhoz, hogy anyank is a szamlan legyen? Mivel csak az utlevel kellett, hazaszaladtunk, megkerestuk es visszamentunk. Anya kozben nagyon szarul volt, leven legrosszabb napja ebben a nagy nathaban, de az ugyintezes egesz gyorsan ment, en jol viselkedtem (jatszottam a sarokban), ocsi meg aludt a babakocsiban (2 orat osszesen!).
Kicsit lézengtunk utana még a varosban, de a nagy tomeg miatt (itt a napsutes, mindenki kint van) hamar hazajottunk.
A delutani kerteszkedes betegseg miatt elmaradt. Apa is kezd belemenni, mire en jol vagyok (antibiotikummal nem nehez), Ruben meg kezd jol lenni.
A szombat reggel ismet a nappaliban ert. Mivel pentek delutan aludtam kicsit, este nem birtam magammal, igy lekerultem tevezni 10-ig. Lehet a program nem volt epp nekem valo (Harry Potter), mert nagyon rosszul aludtam, sokszor felkialtottam. Apa le is hozott, osszekuporodtuk az ulogarnituran es aludtunk maci modjara.
Anya ejszakaja Ruben nelkul telt!!! Azert nem volt olyan jo neki, mert sokat kohogott es hangosak voltak az uj szomszedok (egy fiatal par). Ebresztoje pedig mar 3/4 7-kor kovetelte reggelijet.
Delelott -mig arra vartunk, hogy Csipkejozsika (apa) felkeljen- kiteregettunk. Elveztem nagyon, hogy ismet kint lehetek, bar kevesebb fuvel talan meg jobb lenne, meg a tavaly ota elzart jatekaimmal.
Delben mentunk ki, addigra Ruben mar olyan faradt volt, hogy fel pillanat alatt bealudt! Beneztunk par boltba, mivel porszivora vadasztunk. (Anya kidobta a regit a kukaba, mert neha csak ugy szethullott -porostul, hajastul...- es tele lett vele a hocipoje.) Szamba veve a potencialis lehetosegeket visszatertunk az elso boltba es megvettuk az ott kinezett darabot. Rogton a kijarattal szembeni cipo boltban folytattuk utunk, ahol jo draga cipok vannak, illetve kicsiknek pontos labmeres! Rubenét akartuk megnezni, hogy Alex unokatesonktol orokolt -ebbol a boltbol szarmazo- cipo nem tul nagy-e? Mivel en mar alapbol nem birtam magammal, az enyemmel kezdtunk. 7 es feles a labam, ami otthoni meretben 25-os. (Azon belul 'G'-s, ami a labfej magassagat jelzi, azaz nalam azt, hogy anyam labait orokoltem, magas labfejjel.) Rogton neztem is magamnak cipot, kezdve a bebi meretekkel. Vegul a nagyon kedves elado neni hozott egy szereny valasztekot -csak 3 par volt a meretemben-, amik kozul azt valasztottam, amin bagoly van!
Ocsi ezalatt az osszes cipot vegignyalta!!! Amig hagytuk eme tevekenyseget folytatni nem is volt vele baj. Megneztuk az o labacskait is, ami 4 es feles, azaz 21-es. A kapott cipo pedig pont ekkora, szinten 'G'-s magasaggal. Igy neki nem vettunk semmit, hanem inkabb gyorsan kiszaladtunk a boltbol, mert a 'ragokaja' elvetele utan verte magat a foldre, ezzel mindenki tekintetet rank vonzva.
Apa nagyon morci volt, mivel faj a feje, torka. Jott is haza, nem akart jatszoterezni. Azert viragot még vehettunk (az elmaradt anyak napit bepotolva), amit en cipeltem egy darabig, mig meglattam 2 limuzint a templomnal (valasztani tudni kell), es szaladtam a bacsikhoz (soforok), nagyban magyarazva, hogy milyen szep a ruham, uj cipom!
Itthon morcos csaladfonk lehuppant a laptopja ele, mi meg kivonultunk a kertbe. Majdnem egy zacskonyi szemetet szedtunk fel (a szel mindent befuj az utrol), elpakoltuk a csuszdat, kihoztuk a hosszabbitot, funyirot, mire megjelent apa is, es tessek-lassek modra levagta a fuvet. Osszegereblyeztem, majd megkaptam a satram, nemi jatekot es bevetettem magam. Anya Rubennel felasta a 'hatalmas' sarok kertjet, amiben egy csomo kicsi, kihajtott krumplit is talaltak. Mire mind elkeszultunk, az ebed is talalva volt bent.
A nap hartalevo par orajat nagyon nehezen birtam, koszonhetoen a rovid ejszakamnak, koran kelesemnek. Apa folyamataban harcolt velem, amin anya makacssaga sem segitett. Vegul megfurodtem -nagy duzzogva-, majd szempillantas alatt el is aludtam.
Otthoniaknak uzenem: anya nagyon probalkozik a Magyarorszagra juttatasomon Alidaval, de eddig apa erossen ellenall. Azert a ma esti viselkedesem elgondolkodtatta...

4 megjegyzés:

Alida írta...

Azért csak győzd meg! Mi már úgy készülünk, hogy hozom Lorit. Kell egy kicsit bandáznunk együtt! :)
Puszi: Alida

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon tunderi a Ruben es a Lori is a kepeken.
Igazi jo kis napotok volt.
Sokat setaltatok,vasaroltatok,jatszotereztetek.Ruben hajan latszik hogy levan vagja nagyon tetszik.Edesek a gyerkocok a csuzdas kepeken.Hat erdekes ez a labmeres dolog.Remelem tenyleg eltud enni Lori Magyarorszagra.
puszika

Mátébogyó írta...

Írok ám majd, de most nagyon ramatyul vagyok... :-(
Pusszantás!

Mátébogyó írta...

Csak idejutottam végre...
Hú, nem unatkoztok, az biztos! :-p
Tényleg változott picit Ruben arca, de hát mindenkivel így van ez, ha fodrásznál jár! :-)
Remélhetőleg hamar túlesünk ezen az átkozott nyavaján! Nem is emlékszem rá, mikor szedtem össze utoljára ilyen makacs-ragadós betegséget. Tiszta süket vagyok és az a fránya cucc nem akar kifolyni a fejemből... :-s
Amúgy mentem mosogatni, a bejegyzés már azelőtt megvolt, hogy dumcsiztunk! ;-)