2010. szeptember 5., vasárnap

Magasba ero srac, aki nem fel a poktol - Ruben

Szombat reggel nagy meglepve tapasztaltuk, hogy az elozo esti varatlan latogatonk, Chris nagybatyank a nappaliban alszik! Rogton volt nagy orom, jot birkoztunk vele.
Apa delre ment melozni, igy csak akkor mentunk ki mindannyian. Apatol valo bucsu utan jott Chris-tol a bucsu, akit felraktunk egy buszra, amire Lori hiaba akart felszallni, anya nem engedte. Innen jatszoterezni mentunk egy oracskara, majd haza.
Epp nem volt meg 2, mire beestunk. Nekem egy kezmosas, pelus csere utan rogton takarodo volt. Lorinak is megtetszett a dolog (koran is kelt egyebkent), es kozolte, hogy o is alszik. Anyanak sem kellett tobb, maga melle fektette tesot es vigan huztuk a lobort! 2 oraval kesobb noverkem visitott egyet almaban, amire mindenki felriadt, de csak par pillanatra, majd vissza is ajultunk. Anyank azert osszekapta magat es lemaszott valami kesoi ebedet osszedobni.
Fel 5-kor keltunk, nagy szenvedesek, sirogatas kozepette. Az asztalhoz ulve megjavultunk es jol belaktunk. Ezutan kimentunk a jo idoben es egeszen 7-ig maradtunk a kertben. Nagyot homokoztunk a mar alig valami homokban, mikoris talalkoztunk egy jokora, fekete pokkal! A csajok sikitoztak es ugraltak ezerrel, mig en tok nagy nyugalommal lapatoltam tovabb. Lori majdnem sirva is fakadt, mert a szerencsetlen pok beszaladt a papucsom ala menedeket keresven, es emiatt kezdett el sajnalni, pedig anya -mikozben egy muanyag kanallal probalta kimerni onnan a halalra remult allatot- mondogatta neki, hogy nem bant, csak elbujt, mert nagyon meg van ijedve. Vegul megszabadultunk a nem kivant lakotol, noverkem is visszamereszkedett mellem, de egy darabig simizett es puszilgatott, mikozben ismetelgette, hogy 'sorry Ruben'. A vacsi, furdes kitolodott annyira, hogy csak 9-kor aludtunk el!
Vasarnap egy rossz ejszaka utan keltem fel 8-kor. Huseges, de morgo tarsammal lejottem kakaozni, mig vartuk, hogy Csipkerozsika is felkeljen. Mar majdnem 10 ora volt, mire megjelent! Utana apat is ebresztettuk, kuldtuk dolgozni, mig anya nekiallt fozni. En az egesz delelottot vegigsirtam! Folyamataban mentem anyamhoz, hogy vegyen fel es cipelje a mazsas popsim, de o egyre csak nemet mondott. Az ebeddel vegul kesz lett, alig ettem belole, igy le is lettem rakva, egtelen -2 percig tarto- orditas kozepette.
Negyed 4-kor aztan arra keltem, hogy becsortettek hozzam a csajok. Hipp-hopp osszekapott anya minket es mar szaladtunk is a 4-ig nyitva tarto boltba. Hallgatasomert cserebe kaptam friss, fini kifliket, mig Lori vegig okosan mondogatta, hogy 'kell cukor, tej es sajt'! Aztan mire odaertunk, elfelejtette.
Innen elsetaltunk a parkba, ahol megejtettunk egy gyorsra sikeredett pikniket, mivel en percenkent megprobaltam megszokni a hintak iranyaba. Azert oda is elertunk, majd csuszdaztunk, vizeztunk es jegkrem igereteben elindultunk haza.
Itthon be sem csuktuk az ajtot, mire Lori mar szajkozta is: 'ice cream', 'ice cream', 'ice cream'... Nekem is jutott, sot anya is nyalt egy darabot.
Mivel mar 6 volt, igy csak nemi mesere es egy porszivozasra jutott ido. Amint ezeket meguntuk, anya megjelent egy 2 evvel ezelotti karacsonyi ajandekkal, az Aquadraw-val. En pontosan azt csinaltam, mint noverkem anno ennyi idosen, szivtam ki lelkesen a vizet a ceruzabol. Lori viszont elmelyulten es jo hosszan alkotott, igy anya kesz is lett a mosogatassal, vacsival. (Latod mama, hogy bal kezes vagyok?)
.
Es ahogy a fenti kepen lathato, egyre magasabb vagyok! Fogom a jatekkal megtomott ladat, kiboritom, viszem amerre akarom, raallok es maris mindent elerek. Igy pl a cd lejatszot, az internet modemet (ki-, bekapcsolgatom), apa feltve orzott inzulinos cuccait a kandallo felett levo polcon, taviranyitokat ugyanott... Szoval lehet ujrarendezni a kerot!

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Sziasztok!
Klasz kis napok allnak mogotetek,jaj jaj Ruben mar te is mindenube elersz es folmasozl.DE nagyon bator vagy hogy nem feltel a poktol, mig a csajok igenis feltek.
Edesek vagytok a homokbna.Klasz az a karacsonyi ajandek es most milyen jo is.
puszika

Mátébogyó írta...

Azt a bal kezes mindenit! :-)
Olyan ciccesek vagytok! Vagy csak anya ír viccesen? :-p
Tudom, hogy megígértem, így mostantól nem ígérek semmit!
A hétvégét melóval töltöttem, most meg Máté nem hagy 1 percet sem!
Igyekszem a levélkével!

csupella írta...

Te aztán megéred a pénzed!:)
Gratula a bátorságodért!
Puszi Lorinak!

Bea írta...

Hihi,te is nagy hóhányó vagy!

Lori pedig olyan édes ahogy vígasztal.
Úgy szeretem mikor BEnce is istáplolja az öccsét,olyankor könny csordul a szememen.

Bencikusék