2010. július 2., péntek

Megvagyok - anya irja

Egy nappal kesobb, de vegre itthon vagyok! Szerdan delre mentunk be, majd nemi varakozas utan felgyorsultak a dolgok. Eloszor a noverkevel toltottunk ki egy rakat papirt, majd megnezte a vernyomasom, homersekletem, vizeletmintat kert... Meg leultetett kint, mig beestek a doki is szep sorba. Eoloszor az altatossal randiztunk, aki biztositott rola, hogy fel fogok kelni a mutet utan, tudja pontosan, hogy milyen enzim problemam van, ne aggodjak. Csak egyet kerdeztem tole, hogy minden paciens hazamegy-e meg aznap, mire azt felelte, hogy 100%!!! Ot szinte kiterelte a mutetet vegzo masik 2 doki, akik megneztek a pocakom, majd kisse dobbenten lattak, hogy eltunk a kiallo koldokom. Gyorsan megmutattam nekik, hogy a nyaralasunk alatt a sok gyerekcipelestol nagyobb lett a lyuk, es beesett rajta. Kicsit furan neztek, de miutan lefektettek az agyra es megneztek, hogy a hasam kozepere a nyitott kezuk felet siman bele tudjak nyomni, elhittek a szortit:) Gyorsan atfutottuk a mutetet. Apro mosoly alaku vagas a koldokom alatt, azon keresztul a kituremkedes visszanyomasa, a hasizmom osszehuzasa, osszefogasa, egy 'haloval' rogtitese, majd bor bezarasa.
Innen rogton mentem is be, Davet a noverke ugy kidobta, hogy csak na, majd elkisert altoltozni. Nagyon csini papir bugyit es hatul nyitott korhazi ruhat kaptam.
Mivel en voltam az elso, hamar vittek is. Rafekudtem egy gurulos agyra, betoltak egy kicsi szobaba, ahol az altatos monitorra kapcsolt, venan szurt es azon benyomta az altatot...
Masfel ora mulva keltem egy masik helyen! Csak azt hallottam, hogy valaki jo reggelt kivan. Ezutan at is tolt a kiindulo helyre, ahol addigra mar tobben is keszen voltak, mert nekik csak helyi erzestelenitessel volt belkituremkedes mutve, mig nekem a serv is... A tobbiek csak ugy dumaltak, egy ido utan felpattantak es plegyiztek, ettek, ittak, majd a kiserojuket megvarva hazamentek. En meg...vagy 4 oraval a mutet utan fel lettem ultetve, majd allitva...hu, de nem tetszett, mondtam is, hogy visszaakarok ulni, de addigra mar el is ajultam. Szerencsere az agy es a nover megfogott, igy bajom nem lett, de mire magamhoz tertem, mar harman alltak korul. Kisebb izgalmakat okozvan a szemelyzetnek, hamar szivukbe loptam magam:) Jo sokat poenkodtak rajtam, ami jobb volt mint a sajnalat, de igazsagtalan is, hogy nem vagyok kepes felallni es elsetalni a szekekig.
Mar majdnem 8 volt, Dave is beert. Addig szep lassankent emeltunk az agy tamlajan, hogy szokjam a 'magaslatot'. Mar egesz jol voltam, kotelezoen egy szenya felet is lenyomtam, majd megprobaltam magam ullni. Ahogy kiegyenesedtem, ereztem, hogy szedulok, hanyingerem van, igy nem is eroltettem a dolgot, visszadoltem. A kozerzetem nem javult, kertem Davetol egy talat es jol megtoltottem. Szaladtak megint a noverek, hoztak meg talat, abba is pakoltam, bar nem volt sok, csak a szenya es az a par pohar tea, amit addig kaptam.
Ekkor mar nagyban telefonalgattak kulonbozo osztalyokra, hogy hol van egy agy szamomra, majd adtak hanyinger elleni gyogyot, amitol csak pislogni tutad, mivel majd elaludtam.
8 utan attoltak az egyik osztalyra, ahol Dave a telefonszamukat megkapva el is tunt. En fel pillanat alatt elaludtam. 3-kor keltem arra, hogy nagy mozgolodas van az egyik szomszedomnal, mire megkerdeztem, hogy pisilhetek-e? Jott is a noverke, aki siman 'kikapott' az agybol, es elinditott az amugy nagyon kozeli wc-re. Nem szoltam neki, mert gondoltam, hogy tudja a tortenetem, de epp csak elertuk a helyiseget, mire szoltam, hogy leulok es elajultam! Felkelven ismet 3 arc nezett ram, majd hurcolt vissza a helyemre es kozoltek, hogy maradjak nyugton. Ismet elaludtam, majd 7-kor az egyik nover egy tolokocsival tert vissza. Beleulnom sikerult, de szinte rogton visszapattantam az agyra, mert ereztem, hogy szedulok.
Igy innentol kezdve csak ultettek, hogy a fejem kitisztuljon. Kaptam reggelit es egy teat, ami nehezen ment le, de jo volt, mert a cukortol ereztem, hogy kicsit erore kaptam.
9 utan aztan mar nagyon pisilhetnekem volt, ugy ropke 20 oraval az utolso ota. Miutan mindenki megsajnalt, ket oldalrol kiserve elsetaltam a budira!!! Volt nagy orom, nem ajultam es vagy 10 percig csak pisiltem:)
Kozben Davenek szoltam, hogy mehetek haza, de a noverek azt mondtak neki, hogy ebed(12) utan. En mar halalra untam magam, mivel kiderult, hogy apuci lefekudt kicsi fiaval tentizni es csak 2-re ert be!!!
Mind1, a lenyeg, hogy hazajottunk, pihengetek, nem emelhetek par hetig, majd utana is csak aprankent, eloszor 10 kilot, majd 4 het elteltevel 15 kilot es igy tovabb... Lori erti a dolgot, de ocskos kicsit sziven viseli a dolgot, hogy az anyja eltunik, majd miutan visszajon se veszi fel. Mama meg szegeny porog ezerrel, csinal mindent, szalad, cipel, foz, mosogat....

5 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu ha anya jol megjartad es mennyit kellett varjal egy pisilesre,na de jo parszor elajultal es jo parszor hanytal is.Remelem mar sokkal jobban vagy,es nagy nagy puszit kuldunk innen a tavolbol a mamanak hogy segit neked es sut,foz,mos,mosogat helyeted.Anya pihenj es ne eroltesd meg magadat.puszika
Ahogy olvastalak most en is atereztem mintha csak velem tortent volna en igy voltam a Julia szulese utan.

Sz-K írta...

Vigyázz Magadra és pihenj. Jó, hogy a Mama tud segíteni. Üdv Judit

Kristóf és Maja írta...

Jaj te szegény! Akkor a kis műtétből egy kicsit nagyobb lett! De a lényeg hogy tartsd be az orvosi utasítást és minden rendben lesz! Pihentessél, gyógyulgassál. :)
Puszilunk!
Maja Kristóf és Szilvi

Mátébogyó írta...

Majd írok ám..., csak legyne időm!!!
Gyógyulgass gyorsan és pihenj!
Puszi!

csupella írta...

Hát ezt nem volt jó olvasni:s
Kívánunk mielőbbi jobbulást!
puszi