2010. október 2., szombat

Ellie-s hetvege - Lori

Pentek reggel ugy keltett anya, hogy ma jon Ellie, vissza kell koltoznom az agyamra, mert a foldon noverkem fog aludni. A szonyegem elonto allatsereget is visszapakoltuk a polcra, kulonbozo rejtett kincsekkel egyutt.
A sulibol boldogan jottem ki, hisz apa vart ram es meg az eso is zuhogott. Gyors gumicsizma huzas utan batran bele is vetettuk magunk a pocsolyakba, de hamar bekereckedtem a babakocsiba. Piacot epp elertuk, mire meg jobban rakezdett. Apa morgott ezerrel, de azert csak elballagtunk az anya altal megreg felfedezett torta boltba! Huuu, hogy ott mennyi latnivalo volt!!! Rengetek hatalmas torta forma, kulonbozo diszek, bevonatok, dekoracio... Minket csajokat nem is volt konnyu kihozni onnan. Vegul sikerult hirtelenjeben, mert tancikalni kezdtem es kozoltem, hogy pisilni kell. A boltbol kierve mar csak szemerkelt az eso, igy a regi var tovebe kuporogva konnyitettem is magamon gyorsan. Ezt Ruben meglatva odajott anyahoz, kerte, hogy vegye fel, mint engem, es o is 'pisilt' egyet, majd boldogan tovabbszaladt.
Morci apamon a kikandikalo napocska sem segitett, igy bevasaroltunk kajabol es mar jottunk is haza. Ocsit leraktuk aludni, majd megebedeltunk, anyaval nekialltunk osszedobni egy iglu tortat es ugy vartuk Ellie-t. Jott is hamar, meg 4 ora sem volt.
A delutan, este hatralevo reszeben probaltuk nem nagyon szetszedni a hazat, de a labdakat tarto auto elejet sikerult kilyukasztanunk. (Egy darabja egyszer csak Ellie kezeben maradt!)
Este hatalmasat pancsoltunk harmasban, majd elsokent en, de szep lassan mindannyian kidoltunk aludni.
Szombaton fel 8-kor keltettuk anyat, hogy kakaot akarunk. Mivel ocsi ejszaka ismet bulizott, igy csondben, gyorsan lejottunk, hogy ot ne zavarjuk fel.
Kicsit teveztunk, majd ehen halas szelen allva 9-kor felmentunk az akkor mar ebren levo Rubenhez, hogy apankkal kozoljuk, reggelit akarunk! Kicsit kaban, de felkelt es kerekitett szamunkra egy jo fini angol reggelit. Nekem bezzeg csak muzli kellett!
Ezutan elsetaltunk a parkba, egy jo masfel orat jatszottunk, majd haza is jottunk.
1-kor megvaltunk a meg nem tul faradt ocsitol, majd alkotni kezdtunk a setalasbol hazahozott levelek, bogyokbol. (A felso Ellie-e, az also az enyem, nemi anyai segitseggel.)
Ebedre zoldseges rizs volt sult csirkevel, amibol Ellie-nek a rizs nem kellett, mert nem szereti(!!!). Helyette kapott kenyeret, amibol nem sokat evett, de husbol annal inkabb! A szuleimet teljesen kiakasztotta az asztali modora, mert se rendesen ulni, se a tanyer fele hajolni, se csamcsogas nelkul enni, se a hust a csontrol leragni nem tudta!
Ebed utan, kimentunk a szep idoben.
Orakig elvoltunk, locsoltunk mindent, motoroztunk, haromkerekuztunk, csipesszel jatszottunk, ketszoval: feltalatuk magunk! Ocsi annyira nem tudott velunk mint kezdeni, hogy egy ido utan inkabb apaval tevezett bent.
Este meg fent jatszottunk, mikor mar kint hideg es sotet lett. Utana meset neztunk, joghurtoztunk, majd ujra nagyot csobbantunk, ahol Ellie ujra megmosta a hajat. (Mindennap mossa, mert az anyukaja szerint attol lesz szep haja!)
Mese olvasasnal ocsenk meglepoen ugyesen ult es figyelt, mig noverkenk a szemeit is alig birta nyitva tartani.

3 megjegyzés:

Kristóf és Maja írta...

Nagyon szép a kép amit Lori készített! Látni rajta,hogy anyával sokat szoktak kreatívkodni!!! :D Jó lehet így hármasba játszani.. még 1-2 év és Ruben is igazán be tud majd kapcsolódni.. :D
puszi
Maja és Kristóf

Bea írta...

Itt vagyunk,rég voltunk.Nagyon szépet készítettél.Puszi:Bencikusék

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De jo kis Ellies kis hetvege volt.Jol foltalaltatok magatokat vele.Edesek vagytok a toparton rozsaszinben es csinik is.pusizka