2010. október 16., szombat

Baratnosen - Lori

Csutortok reggel ismet kesve ertunk a suliba. Gyors lepasszolas utan anya szaladt is ocsivel a foepuletbe levo elokeszito orara. Mig en okosodtam, ok a konyvtarat is megjartak, ahonnan egy ujabb Pingu dvd-vel tertek vissza!!! Es a nagy orom itt meg nem ert veget, ugyanis Annabelle iskola utan jott velem haza!!!!!!!!! Termeszetesen anyukaja es az occse, Joseph is velunk tartott, igy volt nagy banzaj kicsiny hazunkban. Rubentol egesz hamar megvaltunk, mivel mindenen huzta az orrat es meg a hon szeretett bananja sem kellett neki. A gyerekzsivalytol fuggetlenul aludt is majdnem 2 orat! Mi addig kint is jatszottunk, habar a hatso ajto kulcsat apa elvitte delelott, de igy meg izgibb volt, mert a konyha ablakan keresztul maszhattunk ki. Anya jol megedzodott, mig ki- s beemelgetett minket.
Jo sokaig maradtak itt, mar 5 is elmult, mire megejtettuk az igazan konnyes bucsut. A nagy jatszasban ugy elfaradtunk, hogy ekkorra mar csak sirva tudtuk egymast elviselni. Miutan elmentek, mi meset neztunk, ettunk, furodtunk, de mindezt akkora nagy csendben, hogy anyank csak lesett.
Pentek reggel naaagyon idoben indultunk. Vagy 10 percet meg varnunk is kellett, mikozben en vegig az utat lestem, hogy jon-e mar a baratosnem. Persze ilyenkor meg ok kesnek, de mar en addigra bent voltam, ahonnan anya csak nagy 'hello Lori'-zasokat hallott. (Fura, hogy Lori nem mesel a sulirol, a baratairol, mert nem akar vagy/es mert nem tud meg rendesen beszelni...de mar annyian koszonnek neki messzirol meg a varosban is, hogy valoszinuleg jo jatszopajtas lehet a tobbieknek is, nem csak Annabelle-nek.-szerk.)
Iskola utan ismet osszeomlottam, mert nem ulhettem be Annabelle apukajanak a kocsijaba, hanem haza kellett jonnom... Azert a Pingu szo hallatan mar elmult minden banatom es nem keseregtem tovabb. Mig Ruben aludt festettem is, a magam modjan, kezzel, ujjal. Apa keso delutanra kerult csak elo, addig aludt, mert reggel 6-tol melozott. Viszont jo kedveben kitalalta, hogy elvisz minket a bucsuba!!!
Sajnos az eso pont akkor kezdett ra, de az sem tartott itthon minket. Rogton mentunk ket kort ocskossel, majd egyet apaval, es en egy nagyon rosszat anyaval.
Az utolso a dodzsem volt anyaval. Nagyon szerettem volna mar reg kiprobalni, de mikor beultunk, elindultunk es az elso utkozest megeltem...onnantol kezdve szinte vegig sirtam! Mikor vege lett, szaladtam is apamhoz pityeregve, hogy vegyen fel es vigyen haza. Meg a trampolinnal megalltunk, de vizes volt, igy azt mondta a bacsi, hogy ne vegyem le a csizmam. En viszont ugy nem akartam ramenni, igy kihagytam az egeszet.
Haza jo keson, jo faradtan estunk. Hoztunk magunkkal 'fish&chips'-t, amibol jol bevacsoraztunk, majd egy hatalmasat csobbanva mentunk is alukalni.
Szombaton gyonyoru napsutesre ebredtunk. Anya ki is pakolta a nyari takarokat, kimosta a huzatokat, majd elindultunk a postara. Onnan beugrottunk 2 boltba, majd a frissen vett kenyeret szorongatva rohantam kifele, hogy megyek kacsat etetni. Erre mit latunk? Zuhog az eso, de nagyon!!! Anyam mondta is, hogy 'huu, szaladjunk haza', mire en kivertem a balhet, mutattam, hogy menjunk be meg egy boltba, s mire onnan kijottunk, mar el is allt az eso. Igy elballagtunk a kacsakhoz, kaptak nemi elemozsiat, majd hintaztunk egy nagyot, masztunk nemit es jottunk is haza.
A delutan folyaman Pingut bamultam es foztem. Kesobb ocskost molesztaltam, aki ma nagyon megtaltosodott es vagy 3x repetazott az ebedbol. Fent athuztuk a teli dunyhakat, leteszteltuk oket nemi ugra-bugraval, majd az en szobamba atmenve nagyokat tancoltunk. Leginkabb en, mutatvan a kozonsegemnek, hogy hogyan is kell balettozni!!!
Fel 8-kor jottunk csak le, virslit vacsiztunk, majd kaptunk joghurtot, amit Ruben valami hihetetlen diszno modon evett, amiert anya elvette a kanalat, hogy segitsen neki, amin kiakadt a gyerek rendesen es hatalmas hiszteriaba kezdett, mig anyank csak benyomta a szajaba a maradekot, bar az ugye hamarjaban ki is jott....szoval kedves csaladom dramai percei utan mosakodtunk, majd felmentunk atoltozni es vegul meset olvasni.

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Sziasztok!
De fantasztikus napok allnak mogotettek,edesek vagytok a korhintas videokon a kepeken is.Lori de nagyon orulhetttet hogy baratnoje ment hozzatok jatszani az Anabelle.Edesek lehettek egyutt nagyon.Ruben meg tunderi a vizes maszokan.Jo kis napok voltak ezek csak az a kar hogy esett az eso de azert ugyis jol telt biztos a bucsu.puszika

Kristóf és Maja írta...

A nátha most nálunk hódít és ovi helyett itthon tengetem napjaimat, amikor is anya folyton korlátozza az ötleteimet.. Meg is tudom érteni Rubent, hogy balhézott, mostanában én (Kristóf!) is folyton ezt teszem. Természetesen mindig mást akarok, mint amit éppen lehet.. Az ablakon keresztüli kerti játék nagy buli lehetett.. azt én is élveztem volna... :D Az esőt kevésbé.. valami miatt anya nagyon rühelli.. pedig én szívesen rohangálnék a gumicsizmámban... :p
Puszika
Maja és Kristóf

Mátébogyó írta...

Most mi is taknyoskodunk! :-S
Kár, hogy jönnek ezek a fránya esős napok. Mi most egy ideje nem kaptunk belőle, de a következő napokra már nagyon ígérik! Sőt..., még havat is! .-O
Te, kényelmes az a gumicsizma? Praktikusnak praktikus, az biztos!
Jó, hogy Lori ilyen barátosnéra lelt! :-)
Deb, eltévedt a postagalambod! Vagy nem eresztetted ki még a kalitkából??? ;-)))