2011. április 27., szerda

Husvet - Lori

Vasarnap reggel siettunk templomba. Az unnep miatt most sokan jottek, meg gyerekekbol is tobb volt. Mar egeszen az elejen kimentunk a kertbe tojasokat keresni, ami nalam nagyon bejott.
Kesobb az egyik apacatol kicsi ajandekokat is kaptunk, en egy buborekfujot, amit sikeresen el is hagytam, de csak feluton hazafele szoltam anyanak. Igy aztan anya visszaszaladt mar otthonrol (minket ebredezo apankra bizva), hatha megtalalja az uton valahol, de hiaba ment egeszen a templomig, nem talalta.
A szeles, borongos ido miatt mar nem nagyon mentunk ki ebed utan. Kicsit alkottunk ugyan,
de inkabb csak a padlasterben jatszottunk.
Hetfon mindketten jo koran keltunk, igy mar a 10:15-os vonatig lefaradtunk a varakozasban.
Azert jo volt utazni, egesz jol viselkedtunk is, majd mikor megerkeztunk Sheffield-be, leszalltunk, es osszetalalkoztunk Bettivel es Bogus babaval, akik meg anno masfel eve elvittek az osszes baba ruhamat. Veluk egyutt mentunk a tuzolto muzeumba, ahova erve ocskos be is dobta a torulkozot, pedig biztos tetszett volna neki a sok, sok auto!
A muzeum egyaltalan nem volt babakocsi barat, de azert a foldszint korbejarasat megoldottuk valahogy. Viszont a 2 emeletre nem lehetett felvinni, igy Betti bevallalta, hogy vigyaz Rubenre, kozben elaltatja Bogust, mi meg menjunk nyugodtan. Vegul aztan egesz gyorsan korbeszaladtuk a dolgot, mert a 2. emeleten kozoltem anyammal, hogy kakilnom kell...
A kiallitast kovetoen a varosban csaszkaltunk, jegkremet ettunk, megalltunk egy nagy szokokutnal, ahol teso is felkelt, igy egyuttesen bevagtunk egy kis peksutit.
Kicsivel kesobb becsatlakozott Bogus apukaja is, akivel kiegeszulve elmentunk egy kavezoba, de mi vegig az elotte huzodo mini szokokutban vizeztunk. Miutan megittak a nagyok a kavejuk, elkoszontunk a munkaba indulo apatol es folytattuk a varosnezest. Nekem folyton jatszoterezhetnekem volt, de a kozpontban egyet sem talaltunk. Talaltunk viszont egy palmahazat, ahol kicsit leultunk, ettunk gyumit, majd visszasetaltunk a vonathoz.
Haza fel 6-ra ertunk. Reggelizteto apank gyorsan osszedobott nemi vacsit, majd megejtettunk egy gyors furcsit es mar mentunk is aludni.
Kedd reggel csak negyed 9-kor keltem. Anyaek nagy sutogetes kozepen talaltam, mivel keszultunk meglatogatni apa csaladjat, es nekik akart vinni valamit.
A 11:30-as buszhoz sikerult apankat kirugdosni az agybol 11-kor, igy volt nagy rohanas, foleg anya miatt, aki egyszer vissza is fordult, mert a sutit itthon hagyta... Azert elertuk a buszt, bar mar bent allt, de legalabb ocskos bealudt a nagy szaladgalas kozben.
Nanaeknak nem telefonaltunk, igy nem tudtuk, hogy vendegeik vannak. Csak beadtunk nekik a sutit es mar mentunk is tovabb. A dedit most nagyon jo formajaban talaltuk! Beszelgetett, mosolygott, viccelodott es meg minket is megprobalt elkapni futas kozben. Kesobb elmentunk bevasarolni neki par dolgot, addig kiraktuk a turos sutiket, amik visszaertunkre mar el is tuntek.
Kovetkezo allomas nagyiek faluja volt. Mivel hoztam a jatek babakocsim, nagyon lassan mentem es sokat sirtam, amire apa nagyon harapos lett. Vegul a kocsiban kotottem ki, amibe mar nem nagyon szoktam beulni.
Nagyi es Alex volt csak otthon, mivel Georgie nagynenenk Jamie-vel uszodaba ment. Mig rajuk vartunk, kimentunk a kertbe jatszani. Majd mikor anya megunta a dolgot, atsetaltunk a pub-ba, ahova 10 perccel kesott Jamie-k is beestek. Jol elvoltunk, bar Jamie es koztem neha nagy vitak alakultak ki.
2 oraval kesobb visszaballagtunk nagyihoz, ettunk csirket, hasabburgonyat, majd apa hivta is a taxit. Es jo nagy meglepetesunkre pont az a bacsi jott, aki tavaly meg apaval egyutt dolgozott a hotelban, es csak par hete allt be taxisnak.
A kocsiban jol bepunnyadtunk, igy itthon mar csak meleg tej jutott, mosakodas es gyors bealvas. Azt meg csak masnap reggel tudtam meg, hogy 9 utan betoppant Mary a templombol (vasarnapi iskola tanito nenije), es elhozta a megkerult buborekfujom!
Szerdan aztan mar nem mentunk semerre. Azaz a varosba bevasarolni delelott, onnan a parkba egy fel orara, majd haza, mert apa hozza akart kezdeni az ebedhez.
4-kor aztan csak felkerekedtunk anyaval, mig szabadnapos apank hatra hagytuk jatszani az uj tevejen.
Eloszor a jatszoterren hintaztunk egy ideig, majd mire anya beszedbe elegyedett egy csaladdal, ram jott az edesseg kovetelhetnek. Es persze nem szulettem hulye gyereknek, eszrevettem am, hogy a nalunk levo szatyorban csoki tojasok figyelnek! Mas valasztas nem leven, anya kenytelen volt bucsut mondani frissen szerzett ismeroseinek es elvinni minket a park hatuljaba, ahol nagy fuves resz van, es altalaban -mint most is- kihalt. Mig mi leraktunk a rollert, motort, anya elszorta a tojasokat, majd adott mindkettonknek egy kicsi vodrot es eleresztett!!! Szaladtunk ezerrel, nagyokat sikitozva, amint megpillantottunk egy-egy csillogo csomagolopapirt. Sajna nagyon hamar vegeztunk, majd leultunk a pulcsijainkra es nekialltunk majszolni.
Kesobb meg visszamentunk csuszdazni, de ahogy ment lefele a napocska, ugy kezdett hulni a levego, igy 6-ra hazajottunk.

4 megjegyzés:

admin írta...

Klassz napjaitok voltak!
Nagyon édibébi Lori abban a kalapban! :-)
Rubennek meg már megint piroslik a pofija... :-o
Jó lehetett a tojáskeresés, de még izgibb lett volna, ha nem csak üres vödröt adsz a gyerkőknek, hanem vizet is teszel bele... :-DDD
Pussz!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

GYonyoru Lori a kalapban.Annyira jol all neki.De jo hogy vegul megkerult a bubi fujo.Lori biztosan orult neki,de jo is mikor apa is foz es nem csak anya.Nlaunk is jol jonne neha.Gyonyouek a tajkepek feletek.Ngayon jo helyek vannak feletek ahova vlehet menni buszozni,kocsikazni stb.Ngayon klasz a muzeum.puszika

csupella írta...

Meg kell vallanom,fantasztikusan csinos voltál a kis kalapodban,és rucidban.
A tűzoltó múzeum még így képeken is csodálatos.Főleg a magamfajta fiú gyereknek:)
De a szökőkutak,játszóterek,péksütemények,parkok és nyuszis ajándékok keresése is éppoly csalogató program.
Úgyhogy csak gratulálni tudok az elmúlt héthez!:)

myboys/kerub írta...

Az elhagyott jatekok felkutatasa nalatok is ilyen komoly anyai kotelesseg, igaz? Meg jo, hogy idonkent csodak csodajara elokerulnek :) Edesek a kepeken, ahogy gyujtik a tojasokat!Mostmar ertem ezt a sok-sok programot, maszkalast: emiatt soha (?) nincs szukseged este altatasi ceremoniakra :p
Puszi nektek, es ujabb izgalmas hetet kivanunk! :)