2011. április 13., szerda

Hideg tavaszi napok - Lori

Szombat delben elbuszoztunk meglatogatni apa oseit. A dednagyszuleinknel kezdtunk. Nana-nak februarban volt egy komoly mutete, amibol meg mindig labadozik, de mar el tudja latni magat nagyjabol. Dednagyapank meg jobban nez, mint 2 eve, pedig mar mindketten a 80-as eveik vege fele kozelednek.
Vagy 2 orat maradtunk, de kajat nem vittunk, Nana meg nem eleg eros ahhoz, hogy fozzon, igy kesz, fagyasztott kajat ettek, amin kivul mas nem nagyon volt. Ruben nehezen birta a dolog, meg egy ido utan a faradtsagtol is nyugos lett, igy bucsut mondtunk.
Lesetaltunk dedihez, ami alatt ocsi fel pillanat alatt benyomta a szunyat. Dedi nem volt nagyon a toppon, egyre kevesbe hall, igy nehezen tudtunk csak szot birni vele. Egy ido utan beesett nagyi is, igy alvo ocsit rahagyva, elszaladtunk boltba ennivaloert.
Visszafele mar jott is elenk nagyi, kezeben a hangosan zokogo tesoval, aki meg fel oraval kesobb is huppogott, ugy megviselte szerettei tavollete.
Kozben apa hivta tesoit, de egyikuk sem volt otthon es a nagyinak is vissza kellett mennie melozni, igy mar nem csavarogtunk semerre, hanem visszabuszoztunk.
Busztol jovet beugrottunk egy kinaiba, ahol megvettuk a vacsink. Azt itthon benyomva mentunk is furodni, majd aludni.
Vasarnap lustulas okan kimaradt a templom. Keso delelott ugyan kimentunk egyet setalni, de a nap nagy reszet itthon toltottuk. Delutan anya felasta az utolso folddarabot, oda porehagymat es repat tettunk el, 2 fele viraggal zarva a sort. Mikor aztan mentunk megontozni a novenyeket, eszrevettuk, hogy a retek rendesen piroslik es no! Egyet ki is huztunk es mindannyian megnyaltunk, de nekunk, gyerkoknek nem nagyon jott be.
Hetfore elromlott a szep ido. Szeles lett es jo par fokott esett a homero higanyszala is. A rossz ejszakank miatt epp 8 elott keltunk, igy anyaval egyutt nagy sietesbe fogtunk, mig ocskost -az alvo- apankra hagytuk. Miutan anya hazaert.... hat nem volt boldog a latottaktol. Csak egy pelda:
Suliba mar nagy bekeben jott Ruben anyaval. Postara mentunk es 2 boltba, majd epp elindultunk haza, mikor apaba botlottunk. A korzetihez tartott felszedni az inzulinjat, meg ocsi kremet. Nagyon gyorsan megjarta, majd azzal allt elo, hogy menjunk el mindannyian a Tesco-ba, mert akar venni egy dvd-t. Anya kozolte vele, hogy ne farassza, o nem megy sehova, mire engem megfuzott, beultetett a babakocsiba es elvitt magaval. 2 oran belul megjartuk, azalatt meg is aztunk es hat rajtam nem volt igazan sok reteg...
Mire megjottunk, a tobbiek mar nagy sutesben voltak. Ocsi is segitett.
A hozott cuccokbol apa keritett egy oly kesoi ebedet, ami nekunk beillet vacsinak is, igy utana mar csak gyumolcs es nemi nasi kellett, majd kivittuk a szelforgokat, kicsit maradtunk, s mentunk is mosakodni, aludni.
Keddtol a csaladfo visszatert melozni, igy reggel harmasban mentunk suliba. Iskola utan jottunk is haza, mert a hetfon sutott sutiket kellett dekoralni. Rubent letettuk aludni, de 40 perc kukorekolas utan megkegyelmeztunk neki.
Kesobb kicsit kimentunk a kertbe is, de a nagy szel miatt nem maradtunk sokaig. Inkabb behoztuk a muanyag szekeket, asztalt, felvittuk a padlasterbe es ott jatszottunk furdesig.
Szerdan ocsiek baba-mama klubban voltak suli alatt. Onnan jottek ertem, majd a szeles hideg miatt jottunk is haza. De legalabb ocsi bealudt, igy tudtunk kettesben cukormazazni a sutikre, na meg a szamba.
Delutan folyaman anya tokeletesitette a sutiket (a suliba kell vinni oket csutortok reggel), ami alatt agyba-fobe oltuk egymast tesoval! Anyank semmi turelemmel ordibalt velunk, total kiakadva mindenen, mig vegul felvitt minket a padlasterbe (egyedul nem vagyunk ott el). Persze veszekedessel kezdtuk, de eleg hamar lenyugodtunk es szepen jatszottunk. Egy ido utan elkezdtem nagyokat birkozni ocsivel, aki rault a popsimra, mikor hasra vagtam magam es nekiallt csikizni, hatamra puszilkodni... szoval jo nagyot (es szepen) jatszottunk!
Ezek utan lejottunk virslit vacsizni, kaptunk mezes tejcsit es mar mentunk is aludni.

4 megjegyzés:

myboys/kerub írta...

Kivancsi lennek, miket alkotott meg Ruben a WC-ben mosott jateokon kivul :)) Nagyon szep a kiskertetek! Es milyen komoly varat tud epiteni Lori!!! Gusztik a sutik, szep munka :)
Puszi nektek!

admin írta...

:-)))
Még mindig az a budis kép a legjobb! :-)))))
Puszi nektek!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Micsoda napjaitok vanak nektek, program program hatan.Edes Lori a ket cofival,edes a ruhaja.Ruben meg milyen szepen elfoglalta magat a wc dologgal.Szepek a sutik nagyon,a kertecske meg szepul szepul.Nahat hogy nalatok is hideg lett pedig az elozo bejegyzesben meg nyari ido volt.puszika

Era és Dani írta...

Ügyik vagytok...alakul az a kis kert...bár a retek Daninál sem jön be.
A budis kép a befutó....vajon mik történhettek még akkor????
És látom nálatok is van kiskukta,aki segít sütni-főzni,nagyon édes.
Pusz.