2011. április 20., szerda

Meleg, napos husveti szunet - Lori

Mar ekkora a retkunk!
Vasarnap delelott templomba voltunk. Ocsi nagyon nem birt magaval, mivel mar fel 6-kor felkelt. Azert tuleltuk, utana meg a jatszora is kimentunk.
Haza delre ertunk. Apat kiugrasztottuk az agybol, leven szabadnapos, hogy alljon neki az ebednek. Addig anya es Ruben eltunt aludni. En ugyesen segitettem apanak, pucoltam a zoldsegeket, ami kozben el is vagtam az ujjacskam. Mikor anya felkelt, nagy buszken mutogattam neki a bibim.
5-tol egyedul voltam kint a kertben, mert akkorra igertek maguk Monikaek. Annyira vartam oket, hogy egeszen 1 ora hosszat elvoltam, mivel kestek. De aztan lett nagy orom, kint jatszottunk a fiukkal, mig a szuleink bent korulultek az asztalt. Ruben mar 8-kor, egy hang nelkul befekudt az agyaba, mig mi 9-kor mondtunk bucsut egymasnak. Kicsit osszepakoltunk, majd fel 10-kor anyaval egyutt mentem mosakodni, majd aludni.
Hetfo reggelunk ismet kellemesen, rohanasmentesen telt. Delelott beugrottunk a varosba, majd mar itthon megebedeltunk, es ismet varakozo allaspontba helyezkedtunk. Ujbol jottek lengyel barataink, mivel anya kozolte veluk, hogy vasarnap esterol annyi pizzat hagytak, hogy vissza kell jonniuk megenni. Jottek is, de eloszor csak dinnyeztunk egyet, majd elrobogtunk a jatszoterre. Ott ocskos sikeresen belelepett a patakba, amitol az egyik laba tocsogott a viztol, de csak addig, mig rohant par kort a porban (ugyanis esot nem lattunk mar lassan 2 hete). A tomeg miatt aztan hamar meg is untak a felnottek a dolgot es visszajottunk hozzank. Benyomtuk a pizzakat, neztunk Kisvakondot lenyugvas kepp, majd 6-kor el is koszontunk egymastol. Nagy pancsi utan koran fekudtunk, egy hang nelkul, pillantok alatt bealudtunk.
Kedden fel 10-re mentunk a templomba, ahol a mi sulinkba jaro gyerekeknek volt husveti keszulodes. (Ja es aznap kaptunk meg a levelet is, miszerint felvettek a nagy iskolasok koze, ahova csak 30 gyerek mehet a mostani 60 kisiskolasbol.)
Nem voltunk nagyon sokan, igy egy kellemes legkorben tudtuk sorra gyartani a papir nyuszikat, tojas csibeket, tojastartokat, kepkeretet...
Ruben elegge rosszul viselte a dolgot, mert amit o is akart csinalni (pl olloval vagni) azt az egyik felugyelo neni nagyon rossz szemmel nezte es mindig meghiusitotta terve vegrehajtasaban. Anya pedig ugy volt vele, hogy nem fog osszeveszni a nenivel, mert hat igaza van, hogy egy 2 eves ne csinaljon ilyeneket; meg hat nem tudhatta, hogy a mi 2 evesunk mar milyen szuper ugyes! Azert igy is elveztuk, majd 12-kor vege lett es atszaladtunk a parkba. Ott piknikeltunk egyet, azaz megettuk az ebedre szant szendvicset es jatszottunk vagy 1 orat, mig fel nem forrt az agyvizunk. (Naaagyon meleg volt, es mi meg beoltozve pulcsiban, harisnyaban, mivel a templomban majd megfagytunk...)
Innen beneztunk a varosba, mert anya meg egy kiserletet megtett a tojasfestek levadaszasara, ami itt egyaltalan nem hagyomany. Tavaly hihetetlen modon talaltunk az egyik boltba, de ott iden nem arultak. Igy nagy banatunkban elindultunk haza, mig nem, anya eszebe nem jutott, hogy talan a Tescoban lehet. Ocskos melyen durmolva a babakocsiban nem ellenkezett, en meg rabolintottam anyam keresere. Atmaszva a varos vegere, benyomulva a hipermarketbe, termeszetesen azt a valaszt kaptuk, hogy mar elfogyott! Azert megerte elmenni, mert a lengyel boltban nem kaptunk par dolgot, azt itt beszereztuk (piros paprika, friss eleszto).
Haza uton mar teso is ebren volt, vidaman szaladgalt mellettem. 4 is elmult, mire megjottunk. Estebed folyaman Ruben sokkolo meglepeteskent megevett egy adag brokkolit es sargarepat!!! (Ez a pepes kajak kora ota nem tortent meg.) Furodni ismet koran mentunk, jol lefaradva a sok setatol.
Szerdan reggelire muzlit ettunk, amire mi, csajok neha teszunk mezet is. Ocskos eddig meg se kostolta, csak razta a fejet, ha megkinaltuk. Most viszont bator volt es kiprobalta, majd onnantol kezdve mast sem akart, csak mezet mezzel. (Ujabb meglepi a valtozokorban levo sractol.)
Delelott anyanak jelenese volt az optikusnal, ahova elkisertem, mig a fiuk vigyaztak egymasra. (Most apa lelkere kotottuk, hogy vissza ne aludjon, mert anyanak semmi kedve ujra a wc-ben turizni.)
Pont idoben vegeztunk, felszerelkezve a kovetkezo 3 havi kontaklencsevel, jottunk epp haza, mikor eszrevettuk velunk szemben Monikaekat. Megbeszeltuk, hogy megyunk haza felszedni ocsit, apat elengedni melozni, osszedobni nemi kajat, majd taliztunk a parkban.
Kicsit ugyan tovabb tartott, de vegul eljutottunk a parkba, ahova ok is majdnem pont akkor, kb 10 perccel kesobb erkeztek meg. Jo sokaig voltunk, agyon pirulva, izzadsagtol gyongyozo homlokkal! (Idokozben lekerult rolam a piros felso, harisnya is.)
Vegul a fiuk apukajanak telefonalasa vetett veget a bulinak, mert kitalalta, hogy grillezni akar, igy ok meg visszamentek a varosba husert, mi meg haza.
Itthon a nagyon jo idoben vittunk ki vizet, amibe bator emberkent ocskos mereszkedett be elsokent, majd en csak azutan, hogy meg anya is bedugta csulkeit.
Hatalmas jot jatszottunk, ami utan leheveredtunk a takarora, torulkozovel betakaroztunk es alvast szimulaltunk.
Anya hagyott minket igy jatszani, mert hat olyan ritkan ertjuk meg ennyire bekesen egymast, igy eszebe sem jutott, hogy a Rubenen levo triko tokre at van azva!!! Szerencsetlen gyerek meg nem szolt egy szot sem, mivel delben nem aludt, probalt kicsit pihenni, igy mire jott osunk, mar tiszta hideg es libaboros volt. Kapott gyorsan pelust es szaraz ruhat, de valoszinuleg meg lesz anyank felelotlen tettenek kovetkezmenye.
5-kor ettunk csak fott kajat. Ruben ugy tomte a baconos spagettit, hogy csak na! Aztan hirtelen abbamaradt a lapatolas es csak arra lettunk figyelmesek, hogy szajabol kilogo tesztaval alszik.
Atkerult a nappaliba, de 1 ora mulva keltettuk is, amire nem szolt egy szot sem, de nyugoskodott es mar nagyon varta a 8 oras takarodot. Azert elalvas elott leszedegette a zoknijat, alvos rugijat, hogy ha meg esetlen nem fazott volna meg teljesen, akkor igy lazaban nyomja a nyitott ablak mellett...


3 megjegyzés:

Alida írta...

Irígykedünk, h ilyen szupi idő van nálatok. Nagyon szépek a kölykök, és jók a képek.
Puszi: Alida

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon jok akepek szerintem is, nalunk tegnap vagyis csutortokon volt akkora kanikula de azert nem furdunk,csak annyit kiserletezunk hogy a Szabinarol levettuk a harisnyajat a nadrag alol es naciban szaladgalt, na es hogy nem kap sapkat meg kabatot csak hajonfejt es bluzban.Ruben hogy beajult szegeny gyerek nagyon kilehet ehezve ha mindent megeszik es alszik mint a bunda. Lorinka meg gratulalunk hogy folvettek a nagy iskolasok kozze.
Nagyon csinos es aranyos. Jo sokat taliztok a lengyel barataitokkal. Zajlik az elet nalatok is.
A tojas festest termeszetes dolgokkal is meglehet oldani , pl sarga tojast festhetek vagy naracs sargat a feher hagyma hejaval hogy megfozitek es bele fozitek utana a tojast.
Piros hagyma hejabol meg pirosat tudtok festeni.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Kellemes husveti unnepeket kivanunk nektek es az egesz csaladotoknak!