2011. április 17., vasárnap

Rossz ejszakak hete - Ruben

Csutortok reggel egy ujabb rossz ejszakat tudhattunk magunk mogott. Mar napok ota nem alszom rendesen, nem eszek rendesen es sorra gyartom a kakas pelusokat.
Lorit elvittuk reggel iskolaba, majd hazajottunk reggelizni,
mostunk egy adagot es mentunk is a husveti -iskolasoknak tartott- misere, fel 11-re. Onnan a gyerekekkel egyutt visszasetaltunk a sulihoz, majd elkoszonve a tanaroktol, felszerelkezve az elmult hetekben keszitett egy nehany dologgal (husveti lap, paradicsom palanta...) jottunk is haza. En jol benyomtam a szunyat, leven a rossz ejszakam... Ezalatt a lanyok ebedet krealtak, megettek es mar indultunk is ujra utnak, fel a dombra a vedo nenihez. A buszt lekestuk, igy gyalogolva epp idoben, 3 perccel 2 elott ertunk fel (2-ig van rendeles). A sulyom eppen csak 14 kilo alatt van, mig magassagom 92 cm (Lori 108 cm).
Ezzel vegezven atszaladtunk a szomszedos jatszoterre, ahol nagyon jol ereztuk magunk, bar kozben feltamadt a szel. Vegul anya kozolte, hogy ha megtalalja a buszmegallot, akkor visszafele busszal megyunk. Nagy szerencsenkre megtalalta es meg nagyobb szerencsenkre kb fel perc mulva jott is a jarat! Igy visszajutva a varos kozpontba, beugrottunk az elelmiszerboltba, majd jottunk haza. Meg nem volt 4, de anya kivolt! Fel is hivta az optikust, hogy atrakassa a keso delutani idopontjat, mert ugy erezte, hogy semmi ereje nem maradt meg egyszer berangatni minket a varosba es haza.
Penteki nappal aztan megkezdtuk a husveti/tavaszi szunetet. Jo volt reggel nem rohanni, egyutt nyugalomban megreggelizni, majd gyurmazni.
 Fel 12-kor mentunk csak ki, kretaert es gyumolcsert, majd a konyvtarba, ahol megbeszeltuk, hogy osszefutunk Annabelle-kkel es Monikaekkal. Egyikuk sem jott, azaz Monikaek, 1 ora kesessel. Addigra meg anyanak elege is lett belolunk, mert a szokottnal tobb gyerek volt, ami azzal jart, hogy rendesen szaladgaltunk, ugraltunk, sikitoztunk... ami ugye nem illik egy konyvtartban.
Kisetaltunk hat a parkba, ahol nagyot hintaztunk, masztunk, mig eloszor meg nem jelentek Annabelle-k, majd ra fel oraval a munkabol jovo apank is. Mar nem maradtunk sokaig, fel 4-re itthon is voltunk.
Anya nekiallt az ebednek, mig mi, pasik a teve nezesnek. Lori az ajtoban allt, varva Annabelle-t, aki beigerte magat kesobbre. Nem kellett sok ido, hogy elaludjak...
Kesobb gonosz anyam keltett, 1 orat adva nekem, ami egyaltalan nem bizonyult elegendonek. Csak akkor higgadtam le, mikor mar elkoszontek Amy-ek, es az estebed is megsult. Lori legujabb oruletunknek hodolt addig.
Szombat delelott beszaladtunk a varosba, mert nagyon fogytan volt a pelus keszletem. Postara is mentunk, mivel Lori kapott egy csomagot Alida nagynenenktol (amit ezuton koszonunk szepen), majd a lengyel bolton at vegeztunk is, mikor osszefutottunk 11-kor vegzo apankkal. Visszakisertuk a boltba, mert kitalalta, hogy vasarnapi szabadnapjara megveszi a hust, majd mentunk is egyutt a jatszora egy kis hintazasra.
Itthon gyors sajtos-tejfolos tesztat nyomtunk, mert masra nem volt mar idonk. Monikaek jottek, mentunk veluk buliba! Husveti fesztivalt tartottak ott, ahol regen laktunk. Nincs messze, de volt vagy 40 perc, mire felertunk. Ez amogott a vedonoi epulet mogott volt, ahol csutortokon is jartunk. En vegigorditottam az utat, igy a vegere befaradtam annyira, hogy elaludjak. Viszont a zene iszonyat hangos volt, ami miatt fel oraval kesobb mar sirva ebredtem is. Azert megneztunk mindent, vettunk tombolat, nyertunk 2 csokit, majd elmenekultunk a zaj elol a jatszoterre. Talaltunk egy mini labdat, igy miutan en lenyugodtam, azt rugdostam Oscar -focista jelolt- baratom kisereteben vagy 1 oraig.
Haza kicsit masfele jottunk, de a vegen rovidebb es szebb utnak bizonyult. Azzal valtunk el lengyel baratainktol, hogy vasarnap jonnek majd hozzank megkostolni azt a jo kis magyar nedut, amit anya meg marcius elejen kapott gimis osztalytarsatol (palesz).

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu ha megint mozgalmas napok vannak mogotetek,Imadom ahogy eltekl folyton porogtok es mozogtok.Tele vagytok elmenyekkel tele vagytok programokkal, hat ha itt elnetek azt hiszem beunatok magatokat de nagyon hamar.Edesek a gyerekek a kepeken, Ruben ugyesen eszik vagyis reggelizik, Lori meg nagyon csinos.puszika

admin írta...

Lori szép, mint mindig! :-))
Óóóó, jó kis magyar nedü! Már mi is beszereztünk 2 litert szülinapra (és persze meg is kóstoltuk hétvégén). :-))
Hát mekkora már ez a Ruben kölök!!! Majd' 14 kiló???? Mivel eteted? :-p
És a hossza....!? Én meg azt hittem, Máté magas... :-D
Nálunk nem menő a sajtos-tejfölös tészta! Pedig Apánk is megeszi és én is szeretem...
Biztos, hogy fogzanak a lurkók, mert néha Máté is elviselhetetlen (ha meg nem az, akkor súrolja a határt)! Ez a kölök se hall meg semmit. Eddig még csak-csak keresztül ment a fején az infó, de mostanában már visszapattan minden a füléről.
Sértődékeny, hisztis, akaratos, engedetlen, üt, rúg, nyafog, bömböl és a többi!
Reméljük, hamar kinövik ezt a rosszaságot!
Pusszantás!

csupella írta...

Védőnő nem mondta,hogy mi lehet az oka a sok kakusnak?
Azért rossz éjszakák ellenére nagyon jó kis napokat tudhattok magatoknak.remélem,hogy hamar rendbe jössz.

myboys/kerub írta...

Bocsi a kerdesert: naponta tobbszor is kakil? Ejjel mitol alszik rosszul (akkor is a nagydolog zavarja?) Remelem hamar elmulik ez az atmeneti szakasz :) Tenyleg szepek a meretei, eleve az arcocskaja (szep nagy haja) miatt is kicsit idosebbnek nez ki, de amint latom a keszsegeivel ugyszinten elorebb jar a koroszatlayanl, nagyon ugyes (nalunk most van a kessel kenegetos probalk. Kevinnel (2 ev 8 honap)
Az a sok rohanas nem is csoda hogy mindegyikotoket rendesen kimerit. De legalabb fittek maradtok :)
pusz