2010. november 27., szombat

Hooooooooooooooooooo - Lori

Csutortok, pentek sulival, majd delutani dobozolassal telt. Persze nagyban segitunk anyanknak, aki neha mar a hajat tepi, mert tobbet pakolunk ki, mint be! Ocskosnek foleg a konyvek jonnek be, sorban veszi ki oket a dobozbol, ul le anya olebe es hangosan olvassa oket. (Ha anya meg kiturja, egtelen bogesbe kezd!) En igazabol nem ertem, hogy mi ez a koltozozsdi, kb minden reggel megkerdezem, hogy az iskolaba visszuk-e a dobozokat vagy Annabelle hazahoz vagy apa viszi-e el oket nagy autoval?
Szombat reggel aztan nagy meglepire keltem, minden hofeher volt!!!!! Alig birtam magammal, hogy vegre kimenjunk. Egyedul nem batorkodtam, mert hat anya felajanlotta a kertet, de en inkabb megvartam, mig elkeszul mindennel es egyutt megyunk ki. A parkba szaladtunk rogton. En szorosan fogtam a babakocsit, mert feltem, hogy elcsuszok, es igazam is lett... Ocskost is szabadon engedtuk, majd egyutt szaladgaltunk, estunk-keltunk, hogolyoztunk, hoembert epitgettunk (mar valakik elottunk megepitettek, mi csak formaztuk).
Egesz sokaig maradtunk, de aztan anya fazni kezdett, igy a varos fele folytattuk utunk. Ruben hamar el is faradt, beult a babakocsiba, mig en a magam utjat jarva akkorat borultam, hogy csak ugy sajgott a hatsom. Aztan elkezdtem santikalni, mire anya rakerdezett, hogy mi bajom? Kozoltem vele, hogy faj a labam a gumicsizmaban. Eloszor azt hitte, hogy csak fazik, de mikor megnezte rajott, hogy lehet mar kisse kicsi ram (24-es, mig o azt hitte 25-os, de a legutobbi cipo vetelnel mert meretem 26-os volt, igy 27-est vettunk). Hamar cipo bolt fele vettuk utunk, ahol addig valogattam, mig vegul kozoltem, hogy egyik sem kell es a regi nagyon is jo lesz nekem. Azert anya vett egy fekete-rozsaszin csizmat, 28-as meretben! (Vicces resze az, hogy meg a januarban vett cipoje 22-es volt, a 11 honappal kesobbi meg mar 28-as!!! - szerk.)
Innen kijove csak azt vettuk eszre, hogy ocsi megunva a banant, bealudt. Nem hiaba, mostanaban egy nap nem alszik delutan, masnap meg mar del elott kidol.
Ahelyett, hogy haza jottunk volna, elsetaltunk a Sherwood-i erdobe, ami a -jo hosszu- utcank vegen kezdodik. Anya minden evben innen szerzi be a koszoruhoz szukseges agakat. Most viszont ugy meg volt fagyva minden, hogy csak tort hajlitasra, igy ures kezzel es egy par extra kilometerrel a labunkban jottunk haza.
Delutan ebedeltunk, pakolgattunk, majd apaval kiegeszulve hatalmasat jatszottunk az emeleten, ahol izmos csaladfonk elokotort meg vagy 7-8 dobozt a nehez szekreny mogul, ezzel boldogga teve anyank is. (Anyank kb 2,5 eve 'koltozik', igy ott is van doboz elrakva, ahol nem is gondolna.)
Este lenyugvaskent tevet neztunk, mig anya osszeszedte a fenykepeink a falrol, segitsegemmel ujsagpapirba csomagolta oket es ezzel ujabb 2 (cipos) dobozzal gyarapitotta a nappali sarkaban epulo tornyot.
Ocsi nagyon sokat szenvedett, mert megint vagy 5x kakil egy nap es mara olyan nagyon-nagyon voros lett a valaga, hogy le sem ult vagy 2-3 oraig. Az etetoszekeben is terdelve evett...
Furdovizbe legalabb sikerult beulnie, de allandoan veszekedtuk, igy sokaig egyikunk sem elvezhette a habokat. Vegul olvastunk, majd fel 8-kor hipp-hopp elaludtunk.

7 megjegyzés:

Alida írta...

Már a képeket is összeszedted a falról? Úgy pakolsz, mint a villám. Igy könnyű, ha Lori is segít. Pussz: Alida

Izabella:-Szabina es Julia írta...

A radina egy baba latogatas ahova tortat,jatekot es ruhat visznek a kis babanak ajandekba,meg bort vagy valami mast.Ezzel az ajandekkal jelezuk hogy keresztszulei akarunk lenni a kicsinek.Mi most voltunk radinaba a Bea babanak es amikor keresztelik akkor minket is megfognak hivni keresztszulonek,erre fele ez a hagyomany,akarki mehet akarmelyik gyereknek radinaba.Nekunk akik voltak a Szabinanak radinaba azokat mind meghivtuk a keresztelojere,es Julianal is igy lesz majd.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jaj de jok az elso havas kepek,nalunk meg minden a regi sehol sincs meg ho.Hideg az azert van boven.De jo lehettett a hoban jatszani nektek,mar mi is varjuk.Jo sokat pakolgatok akkor,hat anya akad segitseged boven.puszika

Mátébogyó írta...

Nálunk is megérkezett a hó, de Mátét még nem pakoltam bele, hiszen nincs is még csizmája... :-o
Hát te hihetetlen gyorsan rámolod a cuccaitokat! Mikor mentek, hogy ennyire csomagolsz??? ;-)
Szegény Ruben..., térdelve kajált! :-) Ha se fog, se semmi, akkor vajon mitől olyan a hátsója? Lehet, hogy mégis csak fog lesz az, ha egyébként meg kutya baja, nem? Az az igazság, hogy ezt most már én sem tudom Máténál eldönteni. Hiába produkál fogzós-dolgokat, puklik nincsenek... :-O
Na akkor hajrá, készítsd a cumót, aztán irány az új kéró! :-))

Kristóf és Maja írta...

Itt is esett, de sajnos egyből olvad is,úgyhogy a latyakba meg nem vittek le anyáék... :s Egyfolytában azt kérdezgette Kristóf,hogy mikor lesz olyan hó amibe hógolyózni lehet meg szánkózni... :o Hát jó kérdés!! :D JÓ pakolást anyának!
Puszi
Maja és Kristóf

Era és Dani írta...

Jó hogy nálatok is esett a hóóóó.Szép lehet az az erdő,micsoda kalandok és mókázások lehetnek ott.
Itt már a java hó el is olvadt,de várjuk a folytatást.
Már nagyon pakoltok...végül is van segítség.
Rubennek gyógyulást a popsira!
Pusz:Dani és Era

Névtelen írta...

HaliHOOOO :) Nektek tenyleg szep nagy adag jutott mar belole :)Azert nem semmi, hogy ennyivel koltozes elott meg ennyi mindenre jut idod (kint jatszas, fotozas, naploiras...)A pakolasban segitseget teljesen at tudom erezni! Nekem pont a kis segitsegeim miatt tartott 1 honapig a bepakolas koltozes elott :p Melyik varosban is laktok? Berelni fogjatok az ujat, vagy sajat lesz? Mi holnap kezdjuk az ujban a nagyon nagy takaritast, festeni is kell, de a het vegere be szeretnenk koltozni. Szoval gondolunk majd ratok! Jovohettol valoszinuleg par hetig nem lesz meg netunk, de igyekszunk szerezni, es jovok olvasni a ti bekoltozesetekrol a hiereket :) A gyerekek biztosan elvezni fogjak a kipakolasban valo segitkezest is :))

zsike es a fiuk