2010. november 4., csütörtök

'Beverek Barna' - Ruben

Szerda reggelunket anya legszivesebben elfelejtene. Koran keltunk, es kb onnantol kezdve, hogy kivegeztuk a kakaonk, allando harcba kezdtunk! Azaz csak Lori, mert hat en siman elvoltam egy-egy jatekkal, de neki pont AZ kellett, jott es kiragadta a kezembol, de adni nem akartam, igy huztuk, vontuk, majd utottunk, vagtunk egymast... Anya mast sem csinalt, mint minket szedett szet, majd csak ordibalt, hogy hagyjuk mar abba!!! Vegul kozolte, hogy elege van belolunk, felkeltette apat es hivatalosan atadott minket neki. (Itt mar epp keszultunk elindulni, nalam volt a konyv, Lori elvette, en meg csak utottem, mikozben anyank probalt nem sirva rohogni...)
Suliba elkisertem noverem, mert hat valasztasom nem volt, de szinte vegig sirtunk mindketten, felvaltva. En azert, mert a magam utjan akartam menni, de apa inkabb cipelt, Lori meg epp azert, mert nem akart menni, hanem cipeltetni akarta magat.
Hazaerve anyat nagy takaritasban talaltuk, amit velunk egyutt folytatott. A vegeredmeny megis olyan lett, mintha bomba robbant volna (butor huzogatas-vonogatas).
Kisse lefaradtva felszedtuk tesot, elsetaltunk az ingatlan irodaig, ahol apa kapott 2 idopontot pentekre, 2 haz megnezesere (koltoznenk). Onnan hosszu setaba kezdtunk, elbandukoltunk a Tesco-ig, mert ekkora vizipacinak valo hosszuujju kombit csak ott lehet kapni.
Nekem nem kellett sok, bealudtam. A vasarlast egesz hamar, egesz kevesbol megusztuk, igy visszafele is gyalog jottunk. A csepego esoben meg piacoltunk egyet, es mar itthon is voltunk.
Ebedhez anya kapta a rizs fozest, mig apa halacskat bundazott. Alig kezdett hozza, de folyamataban panaszkodott, hogy ez a zsemlemorzsa a lengyelektol (minden ilyet abbol a boltbol szerzunk be, igy angolul nincs rajtuk felirat) milyen bena, szintelen, apro darabos, kemeny... Anya kozben mosogatott es nagyon nem figyelt a szakacsra, aki folytatta tovabb a panaszos panirozast. Mar ott tartott, hogy olajba dobta oket, de egyre mondta a magaet, mire mar anyank is odalepett megnezni, mi baja, mire jol kirohogte!!! Ugyanis a zsemlemorzsa helyett buzadarat hasznalt!!!!!!!!! Mindketten olyan rohogo gorcsot kaptak, hogy egy ideig csak neztuk oket Lorival, kezdve azon aggodvan, hogy hirtelen megorult mindket szulonk! Azert nem lett olyan rossz a vegeredmeny, Lori kimondottan szerette, mig en -szokasomhoz hiven- hozza se nyultam a halhoz, apa benyomta, anya meg leszedegette a bundat.
A vicces delutanunk sokkal unalmasabban folytatodott, de hamar elszaladt. Nagy pancsolasbol apa mentett ki minket, bar a meseolvasast mar visszapasszolta anyanak.
Csutortok reggelunk olyan nagy nyugalomban telt, hogy apa le is jott megkerdezni, itthon vagyunk-e meg? Vidaman, ugyesen vittuk Lorit suliba, majd mi mentunk az elokeszitobe. Onnan Amy-vel es Joseph haverommal elszaladtunk a lengyel boltba elesztoert es turoert, majd elvaltunk es meg egy masik helyen vettunk kenyer lisztet. Ott talaltunk egy csomo, jol learazott Halloween hulyeseget, amit nem hagyhattunk ott, egy kis zsacskonyival hazahoztunk.
Lorinal minden okes volt, csak Annabelle-t hianyolta, aki ele az apukaja olyan keson jott, hogy mar mi is kapun kivul voltunk, mire feltunt. Noverkem kicsit megsajnalta baratnojet, de arra, hogy sutunk delutan, elszallt minden banata.
En aludni tertem, majdnem 3 egesz orara, mire ehen halva keltem. Apa is itthon volt mar, jo nagyot bohockodtunk, az ebedem es 3 suti benyomasa utan.
A delutan tovabbi reszet ismet egymas olesevel toltottuk, anya uj stilusaval fuszerezve, miszerint nem idegeli magat, hagyja, hogy megneveljuk egymast. Aztan ha mar nagyon eldurvul a dolog, jon az elkulonites, de azt egyikunk sem birja, igy mindig visszaszivargunk.
Jo nagyot vacsiztunk, majd a kad ket vegeben ulve, angyalkakkent jatszottunk fel oran at!

2 megjegyzés:

Mátébogyó írta...

A videó nem működik... :-O
Nahát, Apa nem figyel eléggé! :-p
Hal különleges bundában! :-))
Lehet, hogy tényleg hagyni kell a csemetéket, hadd nevelgessék egymást és csak akkor közbe szólni, ha már veszélyesek egymásra. Napokon belül kiderül, jó ötlet-e. :-)

És ami a levélből kimaradt, de már a receptnél is pótoltam: finom lett az a pudingos süti. Kicsit keveredett a tésztával, de nem rontotta el, sőt! És kellemesen lágy volt, nem száraz tésztájú! Hát még ha a tejszínhabom is sikerült volna rajta (ja, az nagyon édes annyi cukorral!). Szerintem próbáld ki, csak elsőre fura, de fincsi!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jaj jaj te verekedos Ruben,aztan te is tudsz utni,vagni.de azert edesek vagytok.Anya es apa ti aztan ketten foztok es megis mi lett belole,nahta jot kacagtataok az biztos en is megneztem volna hogy mi lett a vegeredmeny .puszika