2011. május 31., kedd

Ismet szunet, Ruben uton a szobatisztasag fele - Lori

Legutobbi bejegyzesunk ota tobb mint 1 het telt el! Azota sok mindent csinaltunk;
szereltunk,
kacsakat latogattunk,
kerteszkedtunk,
patakban jartunk...
Aztan penteken elkoszontunk a tanar neniktol 10 napra (itt mar megint szunet van), majd hazajottunk es jol megtanitottuk ocskost bilibe pisilni!!!
Nagyon ugyes a kolok, mert a 2 hettel ezelotti probalkozaskor meg azt talalta viccesnek, hogy a bili melle pisilve, foltokat hagy a foldon. Most viszont -egy-ket csepp kivetelevel- mindig a bilibe ill. wc-be ment! A kaka persze meg a szonyegen landol (szerencsere nincs hasmenese), de mar kialakult egy egesz jo napi rend is; reggeli kakao utan jelez, hogy megjott a cucc, vegye le anya a pelusat, ebed kesziteskor/eveskor kap egy masikat, majd abba is elvegzni dolgat, majd azt kovetoen egeszen takarodoig fedetlen idomokkal szaladgal.
Szombati napunk mar pont igy jott ossze. Delelott itthon, nagy szurkolas a bilizos fiunak, majd delben ki, a nagyfiuva erestol kifaradt srac beszunyal, piacra, majd onnan egy kisfiu szulinapi bulijara, ami 1-3-ig volt. Ruben csak fel 3-kor kelt, de a vilag nagyon nem volt neki kerek, igy mar 3 elott eljottunk, hogy elcsipjuk az akkor vegzo apank, aki sajna 5 perccel megelozott minket.
Vasarnapra lerobbant anyank! Eddig tartott, hogy rajta is kijojjon az a makacs natha, ami minket is (leginkabb ocskost) ledontott a labunkrol. Emiatt nem mentunk templomba, es delutani is csak a kozeli parkba szaladtunk ki (eredetileg csak a boltba tejert), de szepsegesen kisutott a napocska, igy maradtunk 1 orat.
Hetfon aztan rank szakadt az eg!!! Egesz allo nap zuhogott, raadasul hideg is volt, igy azt a 2 alkalmat leszamitva, amikor esokabatban, esernyovel, gumicsizmaban kiszaladtunk 5-5 percre, el sem hagytuk a hazat. Anya is teljesen odavolt az arcurege miatt, de meglepoen vette tudomasul, hogy tudunk jo gyerekek is lenni, szepen eljatszogattunk minden szobaban par orat, igy hamar el is telt a nap.
Ocskoson mar bugyi es nadrag is volt aznap, ami egesz jol ment, mig meg nem ivott vagy 3 deci vizett 10 perc alatt...
Kedd reggel viszont gyonyoru napsutes keltett minket. 11-kor mentunk ki, bejartuk a varost, elsetaltunk a gyogyszertarba, majd az elelmiszer boltba, onnan pedig a konyvtarba. 2-tol volt meseolvasas gyerekeknek, utana pedig katicabogarat lehetett kesziteni papirbol, csillogo ragasztoval! Kozben lengyel barataink is beesetek, igy innen veluk egyutt mentunk a parkba. Ott nem maradtunk sokaig, mert ahanyan voltunk, annyi fele szaladtunk es anya is kezdett kipurcanni. A fiuk hazakisertek minket, kicsit maradtak, de aztan menniuk is kellett a maguk dolgara.
Mi ettunk, majd kimentunk a kertbe, ahol szepen eljatszadoztunk, mig anya kerteszkedett (a terapia!), es eszre sem vettuk, hogy kozben 7 ora lett.

7 megjegyzés:

admin írta...

Tök jól haladtok a szobatisztasággal!
Nálunk még mindig nem érdekes a bili, viszont legalább már utólag szól Máté, hogy kakált!
Nem tudom, mi van a blogunkkal, én nem vettem észre, hogy lassabb lenne vmi! Sőt! Nem is tettem ki semmi kütyüt, ami lassítaná... :-o
Ha máskor is olyan lesz, jelezz, bár fogalmam sincs, min kellene állítanom...

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon ugyes Ruben a szobatisztasaggal,csak igy tovabb.Anya nekem mihamarabbi gyogyulast kivanunk.Edesek a gyerekek a kepeken, nagyon jo kis elfoglaltsagaitok voltak.puszika

csupella írta...

Jól kihasználjátok a szünetet:)
Ügyes vagy Ruben,csak így tovább!!!

myboys/kerub írta...

Remelem jobban vagy mar a megfazassal? Rubennek nagy gratula, szepen alakul a bilizese! Edesek a kepeken, es aranyosak, hogy hagytak anyat "rendesen betegeskedni" :)
Puszi nektek...ujra itthonrol :)

myboys/kerub írta...

Ja, es gyonyoruek a novenyeid, a zoldborsok is micsoda katonas rendben...lesem is am az otleteket, mert az enyemek nagyon elkanaszodtak az elmult 2 hetben, amig nem voltunk itthon, de legalabb eletben maradtak :)

Marika írta...

Tudom, hogy már többször írtam de nekem nagyon tetszenek a fotók. Kedvesek, megkapók hangulatosak. Nagyon nehéz lenne rangsorolni őket (nem is lehet) de talán most, a trónon ülő "trónörökös" viszi el a "pálmát" :)
Köszönjük amit küldtél :)) ma érkezett meg, majd írok. mamm

Bea írta...

RUben sokkal ügyesebb mint MArci.Marci nem szól,bár ma egyszer szólt,de egyébként én ültetem biblire.Kaki persze nálunk is a szőnyegen landol.Tudom ez nem vígasztal.
Csak így tovább.Puszi:Beusék
Ui:Jobbulást!!!