2011. május 8., vasárnap

Vissza a suliba - Lori

Kedd ota ujra van suli. Reggel fel sem akartam oltozni, aztan meg nem akartam, hogy anya segitsen. Apa vitt el, akitol elvalnom csak konnyezve sikerult.
Ertem is o jott, anyaekkal a varosban futottunk ossze. Gyorsba megvettuk az ebedhez valokat, amit -mar itthon- szabadnapos apank dobott ossze. Ettol kimerulve le is rogyott a nappaliban es a hatralevo napot ott toltotte, amitol meg anyank volt ideg, mert csinalta volna a maga dolgat, de velunk nem haladt semmire.
Azert estere feltamadt csaladfonk, elkapta ocskost es jol megnyirta!!! Anya az elso par percnel tovabb nem birta nezni... Teso visitott, mintha olnek, az egesz utca halhatta. Utana en nyirtam meg apat, majd mikor kesz lettunk, felmentunk az addigra furdovizet engedo anyankhoz, aki szep sorba megfurdetett minket, mig igyekezett nem feltunoen megsiratni ocsem elvesztett tincseit.
Szerdan is apa vitt, mar jobb kedvemben. Elem egyutt jott a csalad, de mentunk is rogton haza. Ismet apa fozott, de utana osszeszedte magat es jatszott velunk, mig anyank mosogatott, pakolt, kicsit kerteszkedett.
3-kor elballagtunk a jatszoterre, ahol anyatol bucsut vettunk, mivel szuloi talaka volt a suliba. Apaval nagyon jot jatszottunk, kozben Annabelle-ek is kijottek, jegkremet is kaptunk, meleg is volt... Fel 5-re ismet kiegeszult a csalad, elkoszontunk baratosnemtol, majd elsetaltunk az egyik -patak partjan allo- pubba. Maradtunk egy ideig, majd jottunk haza vacsizni, aludni.
Csutortokon Ruben is jott velem, igaz csak az elokeszitobe. Onnan o anyaval atsetalt a templomba, ahova mi is becsatlakoztunk (minden honap elso csutortoken megyunk). Nagyon jo volt latni oket, sokat vigyorogtunk egymasra, mig ocskos sokszor szolongatott a nevemen. (Vegre ki tudja mondani, bar az 'r' betu kisse hianyzik.)
Iskolabol egyenesen haza jottunk, atoltoztem, ettunk egy szendvicset, majd mentunk is a konyvtarba, ahol 1-re volt meghirdetve a 'zenes ora' a majus elso 2 heteben zajlo 'walking' fesztival kereten belul, de kiderult, hogy csak 2-tol lesz. Addig azert szepen eljatszottunk, kivettunk par konyvet, majd 2-kor egy csapat kisgyerekes anyukaval kimentunk korbesetalni a parkot, vegul leultunk a fube es elenekeltunk vagy 20 ovodas dalt.
Innen hintazni indultunk, de a szokokutas medencenel leragadtunk, ahogy mostanaban szinte mindennap. Meg Annabelle-ek is arra jartak, igy egyuttesen lettunk olyan vizesek, hogy fel ora mulva mar el is kellett jonnunk.
Itthon mar sokra nem futotta energiankbol, leginkabb csak teveztunk, kint homokoztunk, majd vacsi utan nagyot csobbantunk.
Pentek reggelunk borusan, huvosen indult. De mig en okosodtam, egyre jobban kitisztult, igy haza fele meg tudtunk allni egy kis vizezesre. (Milyen jo, hogy pont utba esik!)
Ismetelten az atazas miatt kellett eljonnunk. Itthon ebedeltunk gyorsat, majd kimentunk az egyre melegebbe. Festettunk, homokoztunk,
satorban jatszottunk, majd elkezdtuk olni egymast, ami miatt anya ugy dontott 5-kor, hogy szaladjuk csak ki magunk takarodo elott utoljara, elmentunk a jatszoterre.
Onnan vissza mar nyugosek, faradtak voltunk. Leultunk tevet bamulni, mig anya nekikeszult a furdesnek fent. Nem kellett sok ido, kiabaltam is anyanak, hogy jojjon gyorsan, mert hiaba nyomkodom ocsem szemeit, nem reagal ra!!! Ugy kidolt, hogy majdnem ledolt a kanaperol. Igy o rogton agyba, mig mi, csajok a kadba mentunk.
Szombaton mindketten koran keltunk, mert hat a het egyetlen napja, amikor nem sietunk sehova... Delelott szolt Kizzy, hogy lepasszolna hozzank a gyerekeit egy kis idore, mig a velunk szemben levo torta boltba elintezi dolgat. Volt nagy orom, alig vartam, hogy ujra foghassam George bebit!
Csak 1 orat maradtak nalunk, majd mi is osszeszedtuk magunk es besetaltunk a varosba, ami alatt ocskos aludt 2 orat. Nezelodtunk, vettunk par dolgot, majd a jatszon megallva jottunk is haza.
Ebed elott kiultunk gyurmazni,
majd apa is beesett par orara. Mig jatszottunk, ocsem folyamataban jott az uj 'szomoru' arcaval, amin gonosz szuleink szakadtak a rohogestol, mig artatlan, sanyaru sorsu testverem igazi konnyeket produkalva probalta elerni a kivant hatast.

7 megjegyzés:

Kristóf és Maja írta...

Zabálni való ez az arc! :) A lobogó sérót viszont én is sajnálom. :) A reggeli kelések pedig nálunk is pont így vannak.. A legkorábban mindig akkor sikerül ébredni amikor végre anya is pihenne..
Kellemes vasárnapot nektek! Puszi
Kristóf és Maja

admin írta...

Édespofa! :-))
Nekem még eddig nem sikerült elkapnom ilyen sértődött arcot...
Nálunk mostanában olyan hűvös van!!!
Ti meg hogy neki voltatok vetkőzve pénteken is!!! :-o
Puszi!

Névtelen írta...

Sziasztok.
Krisz ballagása júni. 17.-én lesz és meghívunk titeket is.
Sok puszi T.E.K.P.Á.

Marika írta...

Nagyon jó látni a nyárias-fürdős, táborozós (sátor) felvételeket.
Ruben új frizurája nálunk sem aratott sikert, sőt, Jenke szerint azért vág ilyen keserves, világvége képet, mert levágták a hosszú haját.
Úgy látom egyre több barátotok van. Csak így tovább :) mamm

myboys/kerub írta...

Nagyon szuper az a szokokut!! szegeny Ruben hajacskaja... az a szajbiggyesztes nalatok is nagyon megy ;) Azert igy rovid seroval is nagyon helyes! Egesz megvaltoztatja a kinezetet...babasrol nagyfiussa.
Lori ki tudja mar mondani helyesen a R betut?
(most megyek tovabb olvasni a regebbieket is...ott folyatatom :)

Dorisz írta...

Nagyon jók a képek:)
Öcsi jól kidőlt:)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon klasz napjaitok vannak,es voltak.Ti aztan sokat locsoltok ott a szukokutnal,nincs hideg meg hozza.LOri ugyesen jar a suliba.DE jo is mikor apa a lanyara bizza a hajnyirast.UGyes vagy te Lori hogy ilyeneket is csinalsz.KLasz napjaitok vannak.Az meg hogy a babat ratok biztak biztosan klasz volt.Ti sosem unatkoztok.puszika