2011. február 26., szombat

Iskolai szunet - Lori

Hetfo reggel a szokasos modon indult, majdnem mintha suliba mennek, csak epp a masik iranyba indultunk. Elmentunk abba a baba-mama klubba, ahova Monikaek jarnak. Ez 9:15-tol 11:15-ig tart, igy sajna arra nem nagyon van eselye a banda masik felenek, hogy amig en suliba vagyok, ok idoben odaerjenek. Meg altalaban annyian vannak, hogy par perc utan becsukjak az ajtot, es nem engednek be tobb gyereket. Ettol fuggetlenul most alig voltak! Kicsit esosre allt az ido, pedig egesz kellemes, tavaszias nap volt. A terem nagyon kiraly volt, sok-sok jatekkal; baba sarok, konyv sarok, igazi sator turafelszerelessel (muanyag kes, lampa, kulacs...), lego var, konyha rengetek edennyel, evoeszkozzel... Nekem minden tetszett, leginkabb a fiukkal valo hulyeskedes a satorban. Ocskos viszont nagyon irigy volt, es mindent osszeszedett, amihez ha valaki hozza mert erni, akkor kiverte a balhet, visitott, orditott, kirohant a vilagbol. Masfel ora eleltevel kaptunk mini palacsintat tejjel, ami utan kicsit gyurmaztunk, rajzoltunk, nyomdaztunk, majd vegul enekeltunk es elkoszontunk.
Rogton hazajottunk, mert az eso rakezdett es el is voltunk faradva. Ebedeltunk, majd Ruben pihizett, mialatt ujra kisutott a napocska, igy delutan el tudtunk setaltunk a kozeli kisboltba tejert. En rollerral, mig ocskos motorral.
Keddi napunk egy gyors varosba szaladasbol, kicsi vasarlasbol, majd itthoni nagy sutesbol allt. Ratalaltunk egy uj, nagyobb lengyel boltra, ahol van tejfol(!) es kefir(!!!) is. Vettunk elesztot is, meg persze turot, igy itthon anya rogton nekiallt felhasznalni kedvenceit. Segitettem neki en is, mig ocsi a nappaliban autozott.
Szerdan aztan eljott a kirandulos napunk!!! Fel 10-kor indult a busz attol az ovodatol, ahol hetfon is voltunk. A Sherwood-i erdobe vitt minket, ahol a csoportunk kapott 2 nenit, hogy vegigvezessen minket egy rovid, 1 oras utvonalom, ahol lattunk egy csomo mokuskat is. Nagy dagonya volt, Ruben maradt is a babakocsiban, mig mi anyaval atvagtattunk minden egyes tocsan, sartengeren a gumicsizmainkban. Visszaterve a latogato parkba, lehetett menni kavezni, jatszoterezni ill. vadlibakat, kacsakat, hattyukat etetni. Mi lesetaltunk a tohoz, ahol megettuk a tizoraink/ebedunk, majd adtunk kicsit a szemtelen libaknak is. Miutan ezt meguntuk, jatszoterezni mentunk.
Delet kovetoen visszacsucsultunk a buszra es mar jottunk is haza. Az eso egeszen addig tartotta magat, de amit leszalltunk, zuhogni kezdett. Hazaig szaladtunk, de azalatt a 10 perc alatt is borig aztunk. Ocsi elszunyokalt, de amikor anya felvitte es megprobalta ovatosan kicserelni a mar nagyon pisis pelusat, felkelt es nem volt hajlando visszaaludni.
A nap hatralevo reszet itthon toltottuk, majd egy nagy pancsival zartuk.
Csutortok gyonyoruseges napocskaval vart minket! Sokaig lustultunk megis, mert anya gyorsan mosni akart, hogy kiteregethessen, majd elkezdte a palantait felkarozni... Vegul delben mentunk ki, Annabelle haza fele indultunk, amibol az lett, hogy be is tertunk hozzajuk. Ottragadtunk fel 2-ig, majd veluk egyutt elsetaltunk a patakhoz megetetni a kacsakat. Itt en batran robogtam a rollerral egy nagy kovekbol kirakott reszen. Na nem is kell nagyon ecsetelni, hogy mi tortent... Olyan borultam, hogy csak ugy omlott a ver a felso ajkambol!!! Ott fityegett kozepen egy darab bor is... Anya felnyalabolt, babakocsiba rakott, majd nekiindultunk a varosnak. Teso eddigre mar nagyon faradt volt, sokat szenvedett a motorral es semmi penzert nem akart velunk egy iranyba menni. Vegul anya engem kipaterolt a kocsibol, amin megint sirni kezdtem, de egy par darab fehercsokis 'penzert' cserebe elhallgattam. Felhivtuk apat 2-kor, hogy lassan oderunk a munkahelyere, siessen, mert megvarjuk. Kozben legalabb Ruben elaludt, mert apa egy egesz orat varatott minket!!!!! Utana azert elvittuk bevasarolni, hogy legyen egy izmos cipelos emberke is velunk. Ja, ekkor en mar vigan vagtattam ujra a jarganyomon.
Esti tevenezes kozben mar igy nezett ki a szam:
Pentek hajnalban Ruben jo melegen maszott be a szuloi agyba. Kapott lazcsillapitot, igy visszaaludt meg 10-ig. Utana is meleg volt, sokat sirt, csak anyat akarta... Nem sokkal a kovetkezo adag fajdalomcsillapito utan ki is mentunk, ahol anya azt hitte, hogy majd jol elalszik a kisbeteg, de olyan vidam volt, hogy csak rohangalni akart. Vegul kaptunk nyalokat, amivel beult ocskos, es egy ido utan el is szunyokalt. Kozben beszereztuk a szukseges dolgokat, mint pl fuggonytartorud, amit en teptem le par napja. Hazaerve huslevest csinalt anya, amibol teso ugyesen, sokat evett. Utana felszereltuk a fuggonytartot, visszatettuk a fuggonyt, majd a padlasterben dekoraltunk, ill. Kisvakondot bamultunk, mintha meg sose lattuk volna az uj nacijat.
Furdovizbol ki sem akartunk jonni, igy ismet olyan sokaig huztuk, mig kihult a viz es 'megoregedtek' a labujjaink. Mese elmaradt, mert mindketten hullak voltunk es ocsi ujra csak sirt, sirt, sirt...
(A gepem megadta magat, igy Dave laptopjan kell osztoznunk, szoval lehet nem jovok tul gyakran egy ideig - szerk.)

8 megjegyzés:

Bea írta...

Reméljük a szád már megygyógyult.Puszi:Beus

Kristóf és Maja írta...

Az eső ellenére kellemes napsütéses hetetek volt.. Bár a képeken látni,hogy azért a tavasz még benneteket is elkerült. Itt meg nem elég hogy nagyon hideg van, még a nap sem akart sütni egész héten.. Ma próbálkozik egy kicsit.. Reméljük Lori szája már jobban van,mert ezen a képen igen fájhat szegénynek.. És reméljük,hogy Ruben is láz nélkül kelt már másnap és nem lett folytatása a "betegeskedésnek".
Puszi
Maja és Kristóf

ui. Képzeld Debi,vadásztam a neten és találtam Pesten egy cukrászkellékes boltot ahol vannak olyan csillagok amiket vadásztam! :D Köszönöm azért a keresgélést a részedről is!
Puszi

Era és Dani írta...

Gyógypuszi a bibis szájra!!
Szupi programok!!!!!Nagyon tetszett!!
A baba klubbos,meg az erdős kirándulós is.....
Remélem Ruben is jobban van...puszi neketek.

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jaj szegeny kis Lori nagyon csunya a szad.Remelem hamar meggyogyul,es nem faj ha eszel?Edes Ruben ahogy jatszik es Lori ahogy kesziti a dutiket.Ngayon jok a kirandulos kepek.Jo kis napotok volt a baba,mama klubba.Mindjart lejart a szunet is.Nalatok jo napok vannak,nalunk meg mindig havazik es hideg van,neha eso,maskor ho,es ritkan jo ido napsutes.puszika

myboys/kerub írta...

Egy ujabb csucsszuper het :) Az erdei kirandulas nagy elmeny lehetett,azok a kepek nagyon jok lettek! a baba-klub is szuper nalatok...palacsintaval :)! Nalunk csak piritoskenyer van, sajttal, almaval, amit a tobbi szulo szokott mohon felfalni :S
Lori szajat sajnalom, de az ilyen remelem nala is olyan gyorsan gyogyul, ahogy nalunk szokott (1-2 nap) Ruben jobban van? De jo neked, hogy talaltal olyan boltot, ahol igazi turot kapsz!!!:)
Remelem a geped gyogyithato, mert kar lenne, ha emiatt ritkan irhatnal.
pusz

admin írta...

Na akkor Ruben végre férfi lett, hogy felfedezte az autókat! :-)))
Jók a kirándulós képek! A mókusokkal vigyázzatok, mert ott felétek nagyon harapósak..., tapasztaltam! :-D
Nahát, jó nagy bibi lett Lori száján! Remélhetőleg nem fáj már!
Ruben meggyógyult? Bár ha olyan sokáig tartott a fürdés, hogy kihűlt a víz, akkor az biztos beállította a hőmérsékletét (hűtőfürdő). :-) Jobbulást!
Nálatok akkor igazi kincs az a lengyel bolt a túró és a kefír miatt!!!

Marika írta...

Oly sok minden történt veletek,csak kapkodom a fejemet, hogy melyik program tetszen jobban :)
Nagyon jók a képek! A járművön közlekedő gyerekek, a sütit készítő Lori, a játszó Ruben, és a kirándulás alatt készült fotók. A libák nem veszélyesek?
Az időjárás most nektek kedvez :) de tegnap és ma nekünk is jutott 1 ticsi napsütés.
A békesség kedvéért, jó lenne Lorinak térd- és könyökvédő, na és egy "panorámás" bukósisak:) olyan mint amit az űrhajósok viselnek:)) Amúgy remélem már gyógyulnak mind a ketten! sok puszi, hátha az is gyógyít! mamm

Olivia ℇ Alexandra írta...

Remélem, mar nyoma sincs ennek a csunya sebnek!
Viszont a konyhaban nagyon ügyesen segitesz anyunak! Igazi kis kukta vagy!
Puszi