2012. július 6., péntek

Utolso heteim - anya irja

Kezdem ott, hogy jol vagyok, csak egyre nagyobb es nehezebb. A hatam, derekam, farokcsontom (?) majd beszakad. Nem tudok mar jo ideje haton aludni, se hatra dolve tevezni... ropog, recseg mindenem. Az viszont nagyon tetszik, hogy amikor simizem a pocaklakot, akkor szinte 'dorombol', persze hangtalanul, de ugy ertve, hogy rogton visszajelez (ha csak epp nem alszik nagyon) es ezerrel nyomulasba kezd. A kicsik egyre jobban varjak, Lori mar jo ideje szamolja vissza a napokat, mig Ruben sokszor elsorolja a csaladtagjait es mar a 'bebit' is beleveszi ill. sokszor meg is puszilja:) Nevunk az meg mindig nincs es ugy nez ki, hogy haboru lesz belole... A baj csak az, hogy az elozo kettot nagyon siman en nyertem es lehet most be kell adnom a derekam.

Par dolog az elmult hetekbol.
Volt babavaro, azaz babakelengye bulim (itt ugy hivjak, hogy baby shower), ami nagyon jol sikerult! Eloszor izgultam, hogy mit fogunk csinalni, 9 felnott no osszezarva a mi kicsiny nappalinkban, de szerencsere Kizzy baratosnem szuper jol eltervezte azt a 2 orat.
Elso fel oraban beszallingoztak az emberek, mindenki kapott egy bogre teat/kavet, majd elhelyezkedtunk a nappaliban (volt akinek csak a foldon jutott hely). Utana bemutatkoztak a lanyok egyesevel es elmeseltek, hogy hogyan ismerkedtek meg velem. Ez folottebb vicces volt, mert rajtam kivul volt meg egy magyar (Barbi), lengyel (Monika), Uj-Zeland-i (Rose) es Del-Afrika-i (Mel) is, igy mindenki jot mosolygott, hogy milyen szines a felhozatal. (Amugy szinte alig volt olyan, aki ismerte a masikat.)
Ezutan jatszottunk; kviz kerdesekkel kezdtunk, a tema termeszetesen a terhesseg, ujszulott volt es meglepo modon az elsot az egyetlen, meg nem gyermekes baratosnem, Barbara nyerte:) (Ilyen kerdesekkel, h van-e konnye az ujszulott csecsemonek, evente hany pelenkat hasznal a baba...) Vegul memoria jatekok kovetkeztek (12 targy kiteritve kozepre a szonyegre 1 percre, majd ird fel, h miket lattal ill. 'elmentem a boltba es vettem egy zoknit', majd folytatolagosan mindenki hozzateszi, hogy mit vett -takaro, cumi, pelenka...- ami elott mindig el kell sorolni az elotte elhangzottaket, na az utobbit en nyertem). Miutan jol kirohogtuk magunk, jottek az ajandekok. Elore szoltam, hogy nem kell semmi, de ha valaki akar hozni valamit, akkor az legyen 2-es meretu pelus. Na erre kaptam egy csomo mindent, amitol tokre olyan erzesem volt, mintha a szulinapom lenne, de csak 1 csomag pelust.
Mel, Wendy, Donna (a 3 hetes kislanyaval)
Barbi, Kizzy, Monika, Rose, Tina (az 4 hetes kislanyaval)
Vegul jol betortaztunk, mikorra mar Dave is hazaesett es a kicsik valtak a foszereplokke.

Aztan jartam -utoljara- a vedononel. Lindsey betegsege miatt egy fiatal csajszi fogadott. Kedvesen atbeszeltunk par kerdest, majd vert vett, vernyomast mert, vegul megmerte a pocakom, ami az o merese alapjan szinte osszement a 2 hettel azelotti mereshez kepest. No mind1, igy meg kivancsibb vagyok, hogy mekkora is lesz ez a bebi:)

Aztan ismet, masodjara a 37 het alatt, jartam a dokinal. Megkerdezte, hogy hogy fekszik a bebi, mire mondtam neki, hogy a vedono szerint keresztbe, de az alapjan, akkor hatalmas feje lehet, ahogy erzem a jobb bordaim alatt neha-neha kidudorodni. Megtapogatta eloszor, majd morgott egyet es hozott egy mini uh-os keszuleket, amit epp csak bekapcsolt es mutatta is, hogy ez a gyerek ugyan nem fekszik keresztbe, szepen be van mar allva fejjel lefele es az a nagy kidudorodo valami a bordaim alatt a popsija! Igy aztan fogalmam sincs, hogy mikor fordult meg... Vegul arrol beszelgettunk meg, hogy majd mint s hogy lesz a csaszaros nap, de a legaprobb reszletekbe nem mentunk bele, mert mint kiderult, foloslegesen lettem behivva ennyire 'koran' a szules idopontjahoz kepest, mert meg ugyis mennem kell 13-an (akkor vesznek vert, megmernek, hogy tudjak mennyi fajdalomcsillapitot adjanak, elmondjak pontosan, hogy mikor ehetek utoljara, adnak 2 bogyot a gyomorsav minimalizalasara...) Kicsit varnunk kellett ezutan az altatos dokira, leven a 2 evvel ezelotti koldokserv mutetem miatt elojott es nagy kavart okozott alergiam miatt. Hipp-hopp vegzett velem, rogton tudvan, hogy milyen enzim hianyom van es hogy emiatt mivel nem altathatnak, ha epp ugy alakul. Nagyon meg voltam vele elegedve, mert a 2 evvel ezelotti dokik csak neztek egymasra es fogalmuk sem volt, hogy mirol beszelek, mig ez a pasi 2 perc alatt lerendezett.

Es mar csak 11-et kell aludni, ahogy Lori mondana:)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó volt Rólad olvasni és a bulitokról. Ez az altatós doki is jó fejnek tűnik, főleg az előzőek után.Ez 1 próba "hozzászólás" de jó lenne ha sikerülne. mamm