2012. július 9., hétfő

Ess eso, ess - Lori (juli 2-8)

Hetfon a mar -ismetelten- megszokott modon szakadt az eso, igy mast nem is csinaltunk aznap, csak elmentunk okosodni, majd egyenesen hazaszaladtunk es onnantol ki se dugtuk az orrunk.
Kedd reggel mindketten korabban keltunk a kelletenel, igy meg arra is volt idom, hogy feloltoztessem ocsem, aki elkisert suliba.
Azt persze itt elfelejtettek kozolni velem, hogy Ruben nem fog jonni kesobb, mivel anyanak megvaltoztattak a korhazas idopontjat es 1-re kellett mennie, amely lehetetlenne tette teso fel 1-es kezdeset.
Ki is panaszkodtam magam emiatt a sulibol uszasra rohanas kozben. Onnan ismet bevasarolni mentunk, majd haza, ahol apa -a mi keresunkre- nekiallt halat bundazni, sutni.... csak hogy valami nem volt igazan 100-as (o a labasra fogta), igy sokaig is tartott, tobb halat is felhasznalt a tervezettnel es meg annal is tobb mosatlant krealt anyanknak, de vegul mind jol laktunk.
Szerda reggel anya vitt, majd szaladt haza kimosni a konyhat az apa altal okozott romhalmazbol. Szinte epp csak befejezte es mar hozhatta ocsem is. Ertunk viszont apa jott, majd fozott, ami valahogy nem csuszott nagyon, azok utan, hogy a suliban sem ettem szinte semmit. A napunk hatralevo resze legalabb kint, a hirtelen nagyon melegben telt. Anya enyhen vicces pozokban ultetgette palantait, mig mi elszorakoztattuk magunk.
Csutortokon apa vitt, az uj otletevel egyutt; peksutit vett nekem meg szerdan, mert anya nagyon morog egy ideje, hogy nem eszek semmit delig es akkor sincs idom rendesen megenni a suliba vitt ebedem, mindig en vegzek elsokent, mert szaladok jatszani. Vegul bevalt az otlet, megettem az uton a sutit, majd az egesz vitt ebedem!
Ertunk mindket szulonk jott, beszaladtunk a boltba, mert anya nyavogott, hogy vasarnapi ebedet akar, onnan a jatszora 10 percre, mert ranksotetedett es mar el is kezdett csepegni, ahogy megindultunk haza.
A kesoi ebedet is olyan jol benyomtam, hogy utana ehettem egy csomo mini muffint. Persze az mar a nappaliban zajlott, mig anyank a konyhaban mosogatott, majd meglatta, hogy osszemorzsaztuk mindent... Fel is lettunk zavarva apankkal egyutt, hogy kiporszivozhasson, majd nagy duzzogva elment furodni, ahova azert nem sokkal kesobb mar kovettuk is.
Penteken csak ugy szakadt az eso, mintha dezsabol ontenek. Anyanknak mindene kivolt, mire 3x is megfutotta az otthon-suli-otthon tavot, mivel hiaba volt gumicsizmaban, az autosok ossze-visszafrocskoltek a jardan... De legalabb megkaptuk az uj egyenruhank, amit majd szeptembertol fogunk hordani!
Itthon pedig vart rank a mar nagyon sokat emlegetett babakocsi!!! Amint meglattam, gyorsan meg is bizonyosodtam rola, hogy a bebi nincs meg benne...
Szombaton nagyon szep, napos idore ebredtunk. Ezerrel mosott is a mosononk, majd kicsiptuk magunk es delre mar a templomnal is voltunk, leven pap bacsink 25 eves szolgalatanak megunneplese. Nagyon sokan voltak, rengeteg pap (kulonbozo rangokkal) is eljott a nagy esemenyre, akikkel egyutt vonultunk be a templomba, lufikkal integetve. Innen mi ki is mentunk a mellekepuletbe, ahogy volt egy kis enekles, jatek, szinezes, majd mikor vissza kellett menni, vettuk csak eszre, hogy zuhog az eso! Nemhogy a ruhakat kint hagytuk itthon, de esernyonk sem volt es -ocskost leszamitva- kapucnink sem, igy azon a rovid tavon a templomig is elaztunk. Neki is alltam sirni, hogy nem szeretek vizes lenni... A misenek hamar vege lett, majd jott a szeretetvendegseg. Azt hittuk, hogy valami egyszeru hidegtalas kajalas lesz, de helyette rengeteg fele, finomabbnal finomabb eteleket hozattak valamelyik cegtol, ami utan meg vagy 6-7 fele torta is volt! A templom oldalso szarnyaban pedig fel lett allitva a mini ugralovar, ahol en egesz jol elvoltam a tobbiekkel, mig Ruben ket 7 eves kisfiuval (az iskolankbol) bujocskazott!
3-kor aztan elkoszontunk a tobbiektol es beszaladtunk a varosba (a mar csak csepego esoben), mert jott hozzank Barbi. Miutan megtalaltuk, melobol epp vegzo apank is becsatlakozott hozzank. Megvettuk az ebedunk, majd jottunk is haza, fekete felhokkel kiserve...
A delutan/este semmittevessel telt. Apank kinyult a nappaliban, igy a csajokat szorakoztattuk furdesig, majd Barbi olvasott nekunk Anna es Petit.
Vasarnap keson is keltunk es lustak is voltunk templomba menni.
Vasarnap reggeli borso-szerelem
Delben csak kidugtuk az orrunk, eloszor a lengyel boltba mentunk tejfolert, majd a konyvtarba sietosen, hisz ismet elaztunk... Onnan a szemben levo elemiszerboltba ugortunk at mar szep napsutesben, majd jatszotereztunk egyet.
Hazaerve gyors ebedet krealt anya, aminek a vegere apank is beesett. Mast nem nagyon csinalt, csak leult teniszt bamulni, igy mi meg tevet sem nezhettunk. Helyett szamitogep ele konyorogtuk magunk, amire vegul anyank beadta a derekat (addig probalt minket kikuldeni ill. fel a padlasterbe), mivel o maga is faradt, lusta volt.

3 megjegyzés:

admin írta...

Bírod még Debi? :-)
Már lassan itt az idő, nem?
Szép napokat!

Névtelen írta...

Ettől a sok rohangálástól szép karcsú marad az egész család. Szabadalmaztathatnád mert sokkal olcsóbb mint egyes fogyasztó programok. mamm

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu mennyi programotok van,ti aztan sosem unatkoztok.De te Debi meg par nappal a szules elott is rohangaszol, ultetsz, porszivozol,szaladgalsz,Remelem nagyon konnyu szulesed lesz.SZuper az uj babakocsi,mar csak a kis baby hianyzik.Jo sokat esik feletek, mig nlunk szarazsag van es varjuk az esot!pusizka