2012. április 1., vasárnap

Azok a szep, meleg napok - Ruben (marc 19 - 25)

Hetfotol kezdve egyre melegebbek voltak felenk. Igy idonk nagyreszet a kertben toltottuk. Delelott anyaval kerteszkedve, delutan pedig noverkemmel tombolva.
Kedden baba-mama kluboztunk, ahol nagyon nem sikerult a jobbik formam hozni, emiatt anya allandoan a sarkamban kellett legyen. A szep napsutesnek koszonhetoen kimehettunk jatszani, majd vizet is kaptunk vodrokkel, vizimalommal, amit ott se akartam hagyni, igy csak nagy hiszti aran tudott anya elhurcolni onnan negyed 12-kor.
Hazaerve kicsit lustultunk, majd mentunk is ki. Anya kerteszkedett, mig en magamban piknikeztem, katicabogaraztam (az most a nagy maniam).
Szerdan apa szabad volt. Anya reggel eldobta Lorit suliba, majd itthon toltott egy orat es ment is meloba. Apaval komotosan toltottuk a delelottot, majd besetaltunk a varosba, ahol egy oras nezelodes utan mar mentunk is talizni eppen vegzo anyammal. Elneztunk a piacra, ahol eloszor a babakocsis neninel alltunk meg. Apa ott helyben meg akart venni egy jarganyt, de ezzel is ugy jartak szuleim, mint a nevvalasztassal... nincsenek nagyon egy huron.
A nagy meleg elol beultunk egy kavezoba, utana vettunk zoldseget, gyumolcsot, majd logo nyelvvel elmasztunk noveremert. A parknal megalltunk kicsit, majd azt vettuk eszre, hogy a napkozisek csoportja jon Lori iskolajabol. Igy nem sikerult koran eljonnunk onnan, sot Lori meg be is allt kozejuk, mire az egyik tanito neni nagy nyugodtan kezen fogta es vitte volna magaval, ha anya nem szalad, hogy ot mar elhoztuk a sulibol.
Csutortokon Lori kirandulni ment az osztalyaval egy katedralishoz (kb 1 ora busszal). Mi itthon lustultunk, en szinte csak a teven logtam, majd ezerrel mondam anyamnak az onnan legujabban tanult kifejezeseket, mondatokat ('I need your help', 'to the rescue',...)
Kora delutan aztan besetaltunk a varosba, vettunk anyanak fulbevalot, nekem epret, majd mentunk a 2:30-as buszos talalkahoz, ahonnan teso konnyek kozepedte jott elo, mert hogy uuuuugy hianyoztunk neki. A parkik benyomtunk a doboz epret, kirohangaltuk magunk, majd haza vettuk az iranyt.
Penteken volt a 'Sport Relief Mile' nap ( 1 merfold futasa, setalasa, ugralasa..., amit lehet szponzoralni es a befolyo osszeg jotekony celokra megy; ez amugy orszagos szintu megmozdulas). Lori igy sportosan ment suliba es ugy volt, hogy mi is ott leszunk 2-re, de jott hozzank anya baratosneja, Kizzy a gyerekeivel, akik vegul ebedre is maradtak es csak 2 utan mentek el. Azert Lori nem volt elszomorodva, mikor erte mentunk. A tanar nenik nagyon buszek voltak ra (mind kipirulva, izzadtan), hogy o volt az egyike azon keves kicsiknek, aki vegigfutotta a merfoldet es meg csak ki sem pirult! Bevittuk az osszegyujtott penzt, amibe apa szallt be, a munkahelyerol par kollega es a keddi baba-mama klubos anyukak.
Szombat delelott itthon tettunk-vettunk, majd delutan osszeszedve nemi kajat, piknikezni mentunk a parkba.
Keso delutan -mar itthon- buborekot fujtunk es kretaval rajzoltunk a kertben.
Vasarnap fel 7-kor keltem az oraatallitast kovetoen (ami szombaton ugye meg fel 6-nak szamitott!). Delelott templomban voltunk, ahol most eloszor mar vagy honapok ota olyan jol viselkedtem, hogy anya gyanusan meregetett.
Korai ebedunk utan kimentunk jatszani, majd megfuztuk anyat, hogy hozzon ki egy kis vizet. Azzal szepen lemostuk Lori bringajat es az en motorom. Aztan a vizben totyogtunk, majd kilocsolgattuk mindenfele es abban ugraltunk.
Keso delutanra jol le is faradtunk, igy egy alapos labmosast kovetoen bejottunk pihenni a teve ele. Noverkem mar addig is panaszkodott a fulere, de ekkor mar ugy fajt neki, hogy sirva is fakadt, igy kapott fajdalomcsillapitot. Anya beigert sutit nekunk, igy mig mi teveztunk, o nekiallt sutni. Nem sokkal kesobb aztan arra lett figyelmes, hogy horkolast hall! Hat nekem annyi eleg volt a napbol, igy osszekuporodva jol bealudtam.
1 ora mulva kovetett noverkem is, de akkor engem anya gonosz mod felkeltett, mig tesot felszallitotta az ágyába, ahol reggelig aludt.

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon jok a fotok,nalatok mindig zajlik az elet,klaszak lehetnek a baba mama klubozos napok.Nem semmi meleg lehet nalatok ha mar kinn locsoltok,remelem nem lesztek betegek.Ruben cukin aludt be es mindjart itt a szulinapja is,elore is Boldog Szulinapot kivanunk neki.Lori biztos jol erezte magat a kirandulason,elaruljatok a pici fiu nevet majd?
[puszika

Dorisz írta...

Jó kis mozgalmas hetetek volt, és milyen jó idő van felétek :)