2012. április 17., kedd

Husvet utan csokiban uszva - Lori (apr 9-15)

Hetfoi napunk mar amiatt nagyon nagy boldogsagban telt, hogy megehettuk a husvetra kapott csoki csirkenket! Volt egy csoki tojas is a csirkeben, abban pedig mini cukorkak voltak... Nekem persze par perc is eleg volt, hogy majd' az egeszet elpusztitsam, mig ocsi addig csamcsogott rajta, hogy vegul megolvadt a kezeben es ugy mar nem kellett neki.
Kora delutan besetaltunk a postara, utana beneztunk par charity boltba, majd apa ele mentunk, aki akkor vegzett volna, mert kozoltem, hogy kakilnom kell... Innen aztan szaladtunk is haza, mert megint esni kezdett.
Kedden en is mentem baba klubba. Nagyon izgi volt, hogy kicsikkel leszek es folyamataban igergettem anyanak, hogy majd szepen jatszok veluk es vigyazok rajuk. Mikor odaertunk aztan, eppen, hogy rajuk neztem, mert sokkal jobban erdekelt a sok uj jatek. Kicsit kesve, de annal nagyobb robajjal, jottek a lengyel fiuk is. Hat onnantol kezdve nem is volt nyugi, mert mindharman elegge meg voltak kergulve.
Mikor leultunk enni, anya kiosont es elszort egy csomo csoki tojast a fure. Tizorai utan aztan szaladtunk is ki megkeresni oket.
A baba klubbol Monikaekhoz mentunk. Apa is hamar csatlakozott, leven szabadnapos aznap. 1-re kellett anyanak menni a vedonohoz, ugyanoda, ahol a baba klub van, kb 3 percre barataink hazatol. Ocsi szuleinkkel tartott, de en inkabb a fiukkal maradtam. Mikor visszajottek ertem, el is bucsuztunk es hazasetaltunk. Az uton kerdeztem, hogy mi van a bebivel, mire anya nem sokat tudott mondani, mert a vedono alig csinalt valamit es jo hamar megszabadult toluk.
Itthon mar vart ram 2 nagy zsak ruha. Kizzy hozta, aki a szomszedjatol kapta, de az o 3 eves lanyanak meg nagyon nagyok. Jo buli volt vegignezni oket, bar a fele el lett rakva, mert olyan is van benne, ami 10 eveseknek valo.
Vegul ujbol osszeszedtuk magunk es elszaladtunk az elemiszer boltba, majd a jatszoterre.
Szerdan enyhe esoben mentunk el a piacra. Zoldseget, gyumolcsot vettunk, majd konyvtaroztunk. Ott egeszen addig maradtunk, mig apa nem vegzett, mert anya nem vagyott a nehez zacskok egyeduli hazacipelesere. Itton aztan jo nagy meglepetesben volt reszunk, mert hirtelen besotetedett es akkora vihar kerekedett, amit meg anya sem latott Angliaban elotte! Villamlott, dorgott, majd vagy fel oraig hatalmas darabokban jegeso szakadt!!! Az egesz kert feher volt a jegtol, ami egesz sokaig megmaradt, mert utana hideg eso zuhogott meg par oraig. Szegeny apanak abban kellett visszasetalnia dolgozni.
Csutortok vegre szep idonk volt es viszonylag melegebb is. Anya el is dontotte gyorsban, hogy akkor vegre megejtjuk a tojas keresest, bar a kosarakat itthon hagyta... Egy elkeritett reszt valasztott ki, majd megkert minket, hogy varjuk az egyik nagy bokor masik felen. En ugye tudtam, hogy miert es hogy mi jon ezutan, de ocsem total bepanikolt es ott uvoltott, mig anya ki nem dobalozta magat es vissza nem tert hozzank. A keresest mar o is elvezte, bar en sokkal ugyesebbnek bizonyultam, igy anya egy ido utan leallitott, hogy hagyjak valamit a sanyaru sorsu testveremnek is.
Innen atsetaltunk a jatszoterre, ahol boldogan nekialltunk megdezsmalni a talalt szajret. Apa is csatlakozott a vegere, mert hogy szabad napos volt, de az agybol nem sikerult idoben kimasznia. Vele kiegeszulve bevasaroltunk, majd a varoson keresztul hazajottunk. Az ebedre varva aztan kiprobalhattuk ujonnan kapott gyurma keszletunk, amire honapokat kellett varni, miutan a regi ugy osszeszaradt, hogy anya kidobta. Remelem, hogy hamarosan festeket is kapunk, mert az sincs egy ideje, csak az igergetes...
Penteki lusta reggelunket kovetoen anya nekiveselkedett a beigert palacsintanak. Egy adagot kevert ki, de rosszul szamitotta magat, mert az nekunk epp, hogy csak eleg volt. Neki kenyer jutott.
Mivel egesz nap esett, tartottunk egy esernyo probat,
majd csak delutan mentunk be a varosba, akkor is csak apa ele, aki koszonetkeppen elvitt minket kavezni/sutizni.
Itthon aztan anya eltunt aludni, majd 6-kor dolgozni. Apaval ismet jo estenk volt, nemi edeseggel a dologban, majd azt is megbeszeltuk, hogy szombaton piknik ebedet keszitunk!
Szombaton apa szabad volt, de a szokasos lustasaga leven csak del korul kerult elo. Addigra mi mar feloltozve arra vartunk, hogy megfuttason minket, de neki helyette inkabb szinezhetneke tamadt. En ugyan nem bantam, csak Ruben es anya sohajtoztak nagyon, hogy menjunk mar.
Csak boltba mentunk a piknikhez valokat beszerezni, majd kicsi jatszoterezes es haza. Az osok keszitettek az ennivalot, mi pedig osszepakoltunk es 'megteritettunk' a padlasterben. Jo moka volt, Ruben is elvezte, hogy segithet.
Delutan anya ismet kidolt, mert a pentek esti/ejszakai 6 oras muszak kisse kifarasztotta. Mi eleinte nagyon rosszak voltunk es apa tobbszor osszeveszett velunk, de vegul Ruben beleesett a tevebe, mig nekem robot keszithetnekem lett.
Vasarnap keson keltunk, egy rossz ejszaka utan, igy a templom ugrott. Koran ebedeltunk, amiben mi is nagy segitseg voltunk,
majd elszaladtunk a konyvtarba kicsit s mar jottunk is haza, mert Monikaek bejelentkeztek 3-ra. Anya igert sutit, igy mig mi 5-en szetszedtuk a hazat, kisse agyon vertuk egymast (amiben a ruham is elszakadt), addig o kevert-kavart. Vegul fel 6-kor mentek el, mert mar mindket felnott kikeszult tolunk. (Monika elgge rosszul viseli ezt a 4. terhesseget, ami miatt meg kevesbe se foglalkozik azzal, hogy hogyan viselkednek a fiai. Ot ugye ez nem zavarja, de engem egyre jobban:( - szerk.)
Lenyugvaskent teve ele lettunk ultetve, addig anyank megprobalt rendet tenni a foldszinten, majd mikor vegzett, mindharman feljottunk es elokerestuk az egyenruhaink. Rubennek mar egy par hete mondogatjuk, hogy lassan neki is kezdodik az iskola es hat vegre eljott az ido...

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu ha mennyi minden tortent veletek.Jo sok nyuszi keresgelesben volt reszetek,es az a vihar sem semmi ami nalatok volt,nalunk meg 3 napja esik egyfolytaba,mar nagyon unjuk.Orulunk hogy minden rendbe a babaval,hamarosan erkezik hozzatok.Ruben is amr oviba megy de ugyes,kivancsian varjuk majd az ovis napjairol a beszamolokat.pusizka

Olivia ℇ Alexandra írta...

De csini ez a fiatalember! :)
Latom, nektek is tojt sok-sok csokit a husvéti nyuszi!
Nem semmi lehetett a jeges vihar, nalunk is zord az ido, 2 hete esik-havazik :(
Vigyazzatok magatokra, puszi

Kristóf és Maja írta...

Mozgalmas napok! :D Ruben is nagyfiú lett már ezzel a 3 évvel és mehet suliba? Akkor talán anyának lesz 1-2 pihenős órája is még a kistesó megérkezik. :) Jól bírod anya? A munka meg gyerkőcök mellett nem lehet egyszerű!
SZép hétvégét nektek!
Maja és Kristóf

Era és Dani írta...

Először utólagosan is nagyon boldog szülinapot kívánunk Rubennek!!!
Pocsék vihar lehetett..jégeső...brrrr
De hogy milyen csinos valaki....jó ez az egyenruha..tetszik...hát igen lesz pár nyugis órád anya....de kell is.
Nálunk is van még nyuszi hozta csoki...szép lassan fogyogat...ahogy nálatok is.
További szép napokat nektek.