2010. december 17., péntek

Elkoltozve - Ruben

Az elmult heten sikeresen hazat valtottunk! Igaz meg nehol dobozokbol elunk, de az agyunk megvan, igy nagy baj nincs:)

Pentek delelott Lori sulijaba voltunk hivatalosak. A kicsik Betlehemezeset neztuk meg. Az 5 evesek jatszottak a fobb szerepeket, mig a 3-4 evesek a jaszol koruli allatokat, pizsamaban, kontosben. Lori csirke volt, eloszor pityeregve, de a vegere mar ugyesen bekapcsolodva az enekekbe. En csak ugy vehettem reszt az eloadason, ha csondben voltam. Azzal szenvedtem csak, hogy oda szerettem volna menni tesohoz, es mivel nem lehetett, anya vegig razta a popom. A vegen azert nagy orommel rohantam hozza.
Kora delutan megkaptuk Ellie-t, aki most annyira nem talalta fel magat. Agy es agynemu hijjan Lori helyen aludt, mig mi harmasban a nagy szobaban, apat a nappaliba szamuzve.
Szombat delelott ki sem mentunk, mert anya kezdett beparazni, hogy nem lesz kesz idoben! Legalabb ebed fozesere abbahagyta a pakolast, amire Ellie nagyban fujjogott es kozolte, hogy o ilyen budos (hagyma!) kajabol mar pedig nem eszik. Nem lett megsajnalva, mi leultunk es szepen megettuk a spagettit, mialatt o csak fekudt az ulogarnituran, nagyban sajnalva magat. Kesobb beesett apa par orara, majd jott Ellie anyukaja is es kimentette a lanyt tolunk.
Epp furdeshez keszulodtunk, mikor kopogtak! A koltozos bacsi volt, kozolve, hogy lerobbant a furgonja!
Vasarnap 9-re jott apa kollegaja, akinek a segitsegevel kb 50 dobozt, zsakot atvittunk az uj hazba. Mi meg ebedeltunk itthon, de utana mentunk is az uj keroba, mert apanak csak ledobalni volt ideje a cuccot, igy nekunk kellett elpakolni. En az uton okosan elaludtam, bo 2 orara, ami eleg is volt anyanknak, hogy felcipeljen mindent es szobakra elrakja a dobozokat. Lori addig a nappaliban jatszott/tevezett.
3 utan jottunk el, mert kezdtunk megfagyni. Az elozo lako jokora gazszamlat hagyott hatra, es azt csak hetfore rendeztek.
Hetfon aztan beindult a nagy koltozes!!! Lorit leadtuk suliba, feltaxiztattuk nagyit es Chris nagybatyank, majd apa fel oras telefonalgatasanak eredmenyekent talaltunk egy kolcsonozheto jarganyt! A koltoztetos bacsi jott vezetni, de igy is a tervezettnel kesobb, csak delben kezdtuk megtolteni. Az elso fuvar utan mi is atjottunk es segitettunk itt hurcolkodni. Kb 3-ra jott at minden, mire apa elment visszavinni a furgont, majd nekiallt butort lapra szedni, mivel a kicsiken (mieinken) kivul egyik sem fert fel a lepcsonel!!!
Este nagyot csobbantunk az uj, nagy kadunkban,
majd nagy sirasok kozepedte hajtottuk fejunk alomra; egyutt az en szobamban. (Lorie lenne a padlaster, de az nincs meg kesz es ott hideg is, igy maradt nalam.)
Az ejszakank szornyure sikeredett! Fel 2-tol felvaltva sirtunk, majd bekoltoztunk szuleink koze. Anya 5-ig birta, akkor lement kipakolni a konyhat, minket apara hagyva, aki 10 percen belul el is altatott minket.
Kedden Lori suliba, en anyammal a regi keroba mentem, takaritani. Nagy segitseg voltam, feher kesztyuben szedtem fel a szemetet a saros padlorol.
Tesot felszedve hazajottunk, majd 5 utan ujra kimentunk, mert kezdtunk ehezni. Tuzhely a regi helyen a tulaje volt, igy vennunk kellett egy ujat, ami meg nem lett bekotve. Elmentunk az egyik csirkes helyre, ahol kiderult, hogy az elado neni erdelyi es folyekonyan beszel magyarul! Innen –falatozas kozben- beszaladtunk az elelmiszer boltba is, ahonnan csak 7 utan ertunk haza! Gyorsan furodtunk, Lori keresere, kb fel oran at. Lefekves ellen ezalkalommal is harcoltam kicsit, de a szuleink legnagyobb meglepetesere reggelig aludtunk, egy hang nelkul!
Szerdan ujra a regi helyen kezdtett anyam, mig en Joseph haveromnal buliztam. A csajokat anya hozta oda suli utan, ahol maradtunk is fel 3-ig, majd haza kellett jonnunk, mert a szerelo bacsi 3-ra igerte magat, de persze csak fel 5-re jott, mikor epp nekiestunk a maradek elpusztitasanak.
Az estet ismet furdessel zartuk, amit ismet egy reggelig alvas kovetett!
Csutortokon a megszokott helyen kezdtunk apaval, de most az utolso alkalommal, korulnezes, a maradek elhozasa okan. Lori sulijaba mar a csaladfonk nelkul mentunk (ment melozni), ahol is a tanito neni elso alkalommal beszelgetett el a szulokkel -egyenkent- a csemeteikrol. Itt Amy-ekkel egyutt vegeztunk, igy nagy oromunkben kozosen szaladtunk be a varosba a szakado esoben. Leadtuk a regi kulcsaink, 1 orara beultunk a jatszosarkos kavezoba, majd mehettunk is vissza a lanyokert.
Iskola utan egyenesen hazajottunk, mert anyanknak nagyon fozhetneke volt. Delutan nagy reszeben a tetoterben pakolgattunk, jatszottunk, kialakitva egy hatalmas jatszos szobat.
Pentek delelott edeskettesben vasarolgatni mentunk! Vettunk fuggonyt a konyhaba, felmertuk a terepet furdoszoba butor, tukor teren, hogy majd apa szabadnapjan vegyunk valamit a furdobe, mert egyelore csak 3 doboz talalhato benne. Mivel hamar vegeztunk, beugrottunk felszedni Joseph-eket is, majd a sulitol ismet a varos fele vettuk utunk-veluk egyutt-, ugyanis elfelejtettunk kulcsot masolni apanak.
Delutan megsetaltattuk Annabelle kutyusat, majd onnan hozzank jottunk. Anya osszedobott nemi kajat, de 5 utan mar menniuk is kellett haza.
Mi termeszetesen egy nagy pancsolassal zartuk a napot.
Szombat.... folyt kov..

9 megjegyzés:

Olivia ℇ Alexandra írta...

Csak kitartas!
Reméljük, lassan a helyére kerül minden.
A padlastér csodaklassz!!
Puszi

Alida írta...

De jó, hogy írtál, már úgy vártuk! Klassz tágas az új kéró, és egész jól alakul a berendezés. Még jöhetnek képek.
Puszi: Alida

Bea írta...

Ez egy igazán tartalmas hét volt számotokra.Nem untakoztatok,így csak anyáéknak kitratást szeretnénk kívánni,és sok sok erőt.
Egyébként szuper lett a padlástér!!!!
Bencikusék

Kristóf és Maja írta...

Folytatódnak a mozgalmas napok, nincs megállás nálatok... :D Itt most -10 fokok röpködnek, és az mi anyánk annyira tápos,hogy szíve szerint ki sem bújna a lakásból. :D:D
Puszi
Maja és Kristóf

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu ha klasz a Lori tere a tetoter.De sok jatek fog oda beferni.Lattom a gyerkocok tetszeset elnyerte a furdo.Jokat locsiznak ott,hu aztan nektek tartalmas ,pakolos,tele programmal valo hetettek volt.DE orulok hogy vegul ossze jott ez a nagy haz es jol erzitek magatokat benne.Remelem hamar a pakolas vegere ertek.Edesek a gyerekek a kepeken,es nagyon varjuk a folytatast.puszika

Marika írta...

Örülök, hogy végre jelentkeztetek. Nagy kaland egy új ház és látom, hogy élvezitek is.
Super a fürdőszoba és a padlástér, így talán nem fogsz széthordott játékokba botlani, mert ott mindennek van helye!
A "betlehemesre" visszatérve én még síros csibét nem láttam de szívesen megnéztem volna főleg akkor amikor már vidám pipi lett :)

Mátébogyó írta...

Klassz helyyre mentetek!
Tetszik a fürdő, a padlástér! :-)
Kellemes pakolgatást az ünnepekre!

Era és Dani írta...

Nagyon szupi az a padlástér!!!
Jő pakolászást és kitartást,egyszer csak rend lesz!!


Boldog Karácsonyt kívánunk!
Puszi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Álmodik a fenyőfácska
odakinn az erdőn.
Ragyogó lesz a ruhája,
ha az ünnep eljön.
Csillag röppen a hegyre,
gyertya lángja lobban,
dallal várják és örömmel
boldog otthonokban.
Legszebb álma mégis az, hogy
mindenki szívébe,
költözzék be szent karácsony
ünnepén a béke.

Boldog Karacsonyi Unnepeket kivanunk,Iza anya,Szabina es Julia