2010. december 4., szombat

Elhavazott het - Ruben

Szerdan vegig havazott, ugy tunt, abba sem akarja hagyni... Apa reggel ment melozni, majd hivta is anyat kesobb, hogy ne menjunk sehova! Igy az egesz napunk bezarva toltottuk, csak a kerben voltunk hogolyozni, de nagyon nehezen telt el a nap. Del elott mentunk ki, rogton sirva fakadvan mar az ajtoban, mert elsulyedtunk!
Nekem folyamataban szenvedhetnekem volt, anya kezet akartam fogni, az olebe akartam ulni... vegul sikerult felloknom gugoltaban, aminek jol megorultem es gyorsan rafekudven, horkolni kezdtem:) Miattam vegul bejottunk, bar noverkem birta meg a dolgot magaban is kicsit, de aztan csak lefagytak az ujjai.
Delben nagyot aludtam, de egyedul keltem, jottem le. Estig szinte folyamataban ettunk, teveztunk, jatszottunk es figyeltuk, hogy elallt-e a havazas?
Csutortokon ott voltunk, ahol szerdan, de anya ugy dontott, hogy eleg volt a bezartsagbol! Jol feloltoztunk, es elindultunk a boltba! Persze a jardat meg hirbol se lattuk, az uton is nagy volt a ho, jeg. A boltba egesz jol, csak 2x annyi ido alatt jutottunk el. Szinte vegig vigyorgott mindenki orult anyankra, mert hat masik babakocsit nem nagyon lattunk kint. Onnan atmentunk a konyvtarba, miutan Lori kiszurta, hogy megis nyitva van! Persze az ut nem volt letisztitva, igy a kb 40-50 centis hoban anya huzta-vonta a babakocsit, benne velem, legedesebb almom kozepette, ami addig tartott... A konyvtarban kb 2 ember volt az ott dolgozokon kivul. Viszont jo meleg volt, maradtunk 1 orat. Innen mar jottunk is haza, mert apank 6-2-ig melozott, be kellett engedni. Anya nagyokat sohajtozott itthon, mert sikerult meghuznia a hatat. Azert apa nem aggodott nagyon, 4-kor kivitt minket ujra!
Hideg volt, csuszott a mar fagyo ho, de gyonyoru volt a kozpont a karacsonyi fenyekben. Az ujra szakado hoban le lettem boritva esovedovel, igy hamar el is alukaltam, a delelottit bepotolva. Haza fel 6-ra ertunk, jol kipirulva, faradtan (mar aki). Pancsolni ismet apaval mentunk, amit kovetoen Lori hamar elaludt, de engem anya meg lehozott 9-ig, mert almos egyaltalan nem voltam.
Pentekre apa meglepetes szabadnapot kapott a fonoketol! Azert nem volt egy kellemes nap, mert a reggeli atoltoztetesem alkalmaval anya fura sebeket vett eszre mindket nagy labujjamon!!! Beparazva szaladt apahoz, aki sokkal lassabban, de felhivta a korzetit, ahol a ho miatt sokan lemondtak az idopontjuk, igy fel 12-re mehettunk is.
Sokat kellett varni, futes se volt, nem birtunk magunkkal... Tobb mint 1 oraval kesobb hivtak be, majd vagy 3 perc alatt vegeztunk is. Annyit mondott a doki ba, hogy nagyon szaraz a borom es ekzemas. Nem lepodtunk meg, mert hat ezt mondta a masik doki is, de anya fejebe akkor se fer bele a labujjaim olyan merteku kiszaradasa, ami mar sebesedeshez vezet!!! Kaptunk egy ujabb kremet, de ez most egy nagy testapolo, amivel 6-8x kene kenegetni hamvas testem egy nap, ill. egy furdetot is.
Ezt kovetoen setaltunk a varosban, megneztunk 2 helyet, ahol tuzhelyet lehet venni, mert az az egy nem a mienk es kell vennunk meg koltozes elott vagy nelkule karacsonyozunk. Egy ruhazati aruhazba is beugrottunk, de hamar vegezven, elmentunk elelmiszer nagybevasarolni es jottunk is haza enni.
Ezt kovetoen nem mentunk semerre. Kaptunk egy uj dvd-t (Peppe Pig), amit 3x is meg kellett nezni! Fent jatszottunk, osszeszedtuk a maradek bebis cuccaink, hogy majd elkuldjuk anya noverenek, akinek itt is nagy-nagy gratula 4. -meglepi, meg nagyon pici- pocaklakojahoz!!!
Este anya hivta mamat, mig apa gondolt egyet es hirtelen elvitt pizsamaba razni! Persze tiltakoztam, mert meg nem voltam faradt, de aztan jott Lori is, atoltozott, olvastunk meset es elmentunk alukalni. 3 percig csendben is voltam, de fellazadtam, anya megkonyorult rajtam es ujra fel orat tevezhettem vele. (Azert kozolte, hogy ne csinaljak belole szokast.)
Amugy az egesz hetunk elvitte a ho; se suli, se balett eloadas, se karacsonyi buli...
(U.I.: Draga nagy noverkem, nem hogy nem ismerik a szankot, de az a muanyag hasonmasa is mind elkelt!!! Anglia egyszeruen nincs felkeszulve ekkora havazasra! De majd hozhattok egyet nekuk majusban, ok? :)-kicsi hugod)

7 megjegyzés:

Alida írta...

Édes kicsi hugom!
Te miért babakocsival járkálsz a hóban?
Angliában nem ismerik a SZÁNKÓT?

Era és Dani írta...

Nem semmi micsoda idő és hó van felétek!!Egy kicsit erre is küldjetek!
Nagyon aranyosak a képek.
Pusz:Dani és Era

Mátébogyó írta...

Na épp nekem is az járt eszemben, hogy miért nem szánkóval közlekedtek, de mire végigolvastam, meg is kaptam rá a választ! :-)
De tényleg..., hogy mekkora hó van felétek!
Nálunk ha esik a hó, követi is egyből az eső... Nem bánom, mert még nincs hólapátunk! :-P
Jaj, szegény Ruben mit meg nem szenved azzal az ekcémával! Igazán megtalálhatnák már rá a megfelelő krémet!
Még nem írtam neked egy sort se, de majd összekapom magam. Csak hogy most akadt egy kis bibi a blogunkkal és azt újra kell csinálnom! Mindet! De azért nem várom meg, h azzal végezzek, mert hetek/hónapok lesz, majd közben írok is vmikor...

myboys/kerub írta...

Sziasztok! Titeket szepen behavazott a tel :) De legalabb a gyerekek kielvezhetik. Azt csodalom, hogy birsz koltozkodes kozben is ennyi minden massal is foglalkozni :) Mostmar ti is napokon belul uj helyen lesztek...sajat haz lesz? Sok erot mindenhez!

Zsike es a fiuk

Névtelen írta...

Szia Debby!

Mi is megjártuk a haddak útját a sok raggyánkkal. Egy anyuka ajánlott egy Tetötöl talpig Bain Douche Roval v.Royal nem tudom eldőnteni, hogy v vagy y és francia és rá van írva, hogy ekcéma és pikkelysömör esetén is alkalmazható.És az olasz (kék mintás) Honey sampont. Mióta ezekett használjuk szebb a fiúk bőre és a Krisz is kevesebbet korpásodik és izzad(olyan mint az Apja) és végre használnak a krémek. Remélem megkapod őket!
Sok puszi nektek:T.E.K.P.Á.+pocaklakó

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Merre vagytok eltunve,talan koltoztok vagy betegek vagytok?Varjuk mar a telapos beszamolotokat

Marika írta...

Szép látvány (a monitoron nézve) a havas tájék, benne a gyerekek de a hóban tologatni a babakocsit az már durva!
Hókotrók, utcai hómunkások? vagy ez még az angol szótárban sem szerepel?!Dév mivel "szánkózott", hiszen azért az ő gyerekkorában is volt hó.
Na, mindegy de azért remélem májusban már nem lesz rá szükség :)
puszi: mamm