2011. október 27., csütörtök

Mar megint a tetvek!!! - Lori

Mult het hetfo reggel anya faradtan ment melozni, mivel Ruben egesz ejszaka ki- s bemaszkalt az ágyába, mikozben folyamataban vakargatta a fejet. Apanak meg szolt reggel, hogy nezze meg ocskos hajat, de apa elfelejtette, majd elment dolgozni, a mama meg semmit sem vett eszre, mert Ruben nappal egy pillanatra sem kapott a hajahoz!
Aztan mire megjott anyank, mar itt volt Andras nagybatyank is! Kijott hozzank szerencset probalni. A baj csak azzal van, hogy nagyon lassan lehet hozzajutni a szukseges papirokhoz. De addig is csinositgatja, rendbehozza a mi keronkat.
Fekves elott anya meg leszedte a racsos ágyat es visszahozta az en regi junior ágyam. Rubennek a latvanyatol is uvolthetneke volt, igy a fektetes a vasarnapihoz hasonloan tortent, s anyaek ágyaban vegzodott.
Kedden ment anya melozni erre a helyre utoljara (mivel csak beugrosnak kellett), de a vakarozasrol el is feledkezett.
Vegul szerda delelott -miutan engem lepasszoltak suliba- beleturt Ruben hajaba. Na amit ott talalt!!! Par perc alatt vagy 4 'hatalmas' tetvet... Meg is nezte ocsi, aki utana kotelessegtudoan besetalt a furdobe, lehajtotta a fejet a kad fole es hagyta, hogy anya kifesulje a hajat egy hang nelkul. (Mivel a szuletesenel nagyon meggyotortek a fejecskejet, azota minden aldott hajmosasnal, fesulesnel, vagasnal egtelen orditasba kezd a srac.) A fesules azzal a specialis mini, de annal surubb fesuvel tortent, igy a jokora meretu allatok csak ugy potyogtak kifele a kadba (vagy 20!). Utana ugyan elszaladtak a piacra, mielott bezart, majd ertem a suliba, de delutan teso is megkapta az olajos kezelest. Meglepo modon ezutan mar egyetlen allat sem jott ki, csak a tojasaik, valoszinuleg azert, mert Ruben hajszalai sokkal erosebbek, vastagabbak, mint az enyem, es kijohetett mind a fesulesnel.
"Nezd anya, bogar Lori haja!" - Ruben
Csutortok reggel vegre anya vitt suliba (addig 2,5 hetig mama vagy apa). Onnan ment ocsivel a dekoralos tanfolyamra. Aztan kora delutan, mikor epp az egyik tanito nenivel es Charlott baratosnemmel voltunk 'elbeszelgetesen', (meglepo modon en voltam az aldozat, kaptam egy pofont Charlottol es azt kellett megbeszelnunk, hogy a baratok szepen kell jatszanak!) megjelent anya a Halloween-es sutikkel, amit szerda este keszitettunk. Mondta, hogy segit kipakolni a szulok altal behozott sutiket, hogy majd mikor vege a tanitasnak, vehet mindenki belole. (Az igy bejovo love a suli kasszajaba megy, pl. kirandulasra, uj felszereles vasarolasara...) Azt persze jol elfelejtettek a tanito nenik, hogy anya nem azert van ott, hogy engem elvigyen, igy csak hagytak egyedul ulni es varni, mig mindenki masert jottek. Lett volna delutani klubom, ahova megyek minden csutortokon 1 orara, de senkinek sem jutott eszebe. Aztan vegul atvittek az iskola ele, ahol anya is volt, akit meglatva nagy krokodil konny hullatasba kezdtem. Osom szamonkeroen nezett a tanito nenire, aki eloszor csak vallat vont, hogy nem tudja, mi bajom, valoszinu az, hogy anya nem volt ott idoben ertem. Erre anyam felhomalyositotta, hogy neki kellett volna rolam gondoskodni es atvinni a klubba, mint eddig minden csutortokon! Ekkor leesett ugyan a neninek a 20 filleres, de meg annyira sem volt kepes, hogy bocsanatot kerjen, en meg mar semmi esetre sem akartam visszamenni vele. Igy anya egy sutit csusztatva a kezembe, vitt is a jatszoterre, majd haza.
Este aztan kezdetet vette Ruben agyba szoktatos treningje! En nagyon faradtan kidoltem 5 perc alatt, majd akkor anya behozta ocsit, agyba rakta, jo ejszakat kivant es kiment. Ocsemnek sem kellett sok, nyomaban is volt, de anya -ekkor mar egy szo nelkul- visszahozta es ujra kiment. Ezt 7x ismeteltek meg, mire Ruben mar nem ment ki, csak sirva, anyat szolongatva kopogott az ajton belulrol, majd vegul elotte elterulve, total kifaradva elaludt.
Penteken mar el is kezdodott az oszi szunetem! Itthon tengodtunk sokaig, majd bementunk a varosba intezni par dolgot nagybatyanknak, ami ugy elnyult, hogy a piac is bezart, igy johettunk is haza.
Este folytatodott Ruben nevelese, de mar csak 3x-i kijovetellel, ajtoban elalvassal.
Szombat delelott a B&Q-ban kezdtunk, ami egy mindenes aruhaz, ami a haz, kert karbantartasahoz, felujitasahoz kell. Ugyanis Andras nekikezdven a padlaster szigetelesenek, beszakitotta a szobank mennyezetet!!! Nem volt am nehez, az angol fapalcikas padolzatot elnezve...
Ennek rendbehozasahoz kellett par dolog. Innen egy ágyakat, matracokat forgalmazo aruhazba mentunk at, ahol szuleim kineztek maguknak egy jo draga ágyat, amit majd akkor vesznek meg -reszletekre- ha anyanak is rendes, allando munkaja lesz, mert most nincs ra penz, de apa hata nem birja mar a regi, kanapeszeru ágyukat.
Delutan apank dolgozni, mi pedig vasarolni mentunk. Azaz csak elmenni valamiert (setalo gep?. lasd elso kep), amit anya az interneten talalt. A 40 perces utbol masfel lett, mivel anya jol eltevedt, de a vegeredmeny minden korosztalynal sikert aratott.
Este egyutt mentem aludni ocsemmel, aki meg sem probalkozott a kimenetellel! Kicsit sirdogalt, de az ágyában maradt es -eleteben eloszor a sajat nagy ágyában- ott is aludt el!!!!
Vasarnap szelid gesztenyet mentunk szedni.
Apa dolgozott, de azert elmondta, hogy o gyerekkent hol szedte. Ez az erdo pont amellett a pici falu mellett van (tolunk kb 20 percre), ahol anno (2005-2006) oseink talalkoztak, s egyutt dolgoztak egy pubban. A gesztenye szedese utan be is neztunk oda. Mar mas a tulaj es vasarnap delutan leven nem tolongtak az emberek, de igy is talalt anya ismerost, akik alig akartak hinni a szemuknek, foleg, mikor meglattak minket is.
Mire megjottunk, mar apank is itthon volt, pontosabban a nappaliban aludt, mert reggel ugy meghuzta a hatat, hogy alig birt mozogni! (Persze egybol a kenyelmetlen ágyat okolta.)
Este azert felkerekedtunk ujra (Andrassal, apa s mama nelkul) es elsetaltunk egy nenihez par ruhaert, amit a neten talalt anyank, majd onnan lengyel baratainkhoz, akik megprobalnak segiteni nagybatyanknak melo ugyben. Jo volt ujra latni a fiukat, hatalmasat jatszottunk, es meglepo modon nagyon szepen elvoltunk. Olivier, akinek a szulinapja egy hettel ezelott volt, ugy megvaltozott, hogy mar nem is bantott minket. Egeszen fel 8-ig maradtunk, akkor is csak nagy siras kozepedte jottunk el.

3 megjegyzés:

Bea írta...

ÚÚÚ ezek a bogarak!!! Hát nem lehet kellemes!
AZért volt program ,édesek vagytok.
Beus

Olivia ℇ Alexandra írta...

Szörnyűek ezek a tetvek! Anyu minden nap átvizsgálja a fejem és imádkozik, hogy nekem ne legyen!!!
Ügyes vagy Ruben, hogy megszelidítetted a nagy ágyat! Meg anya is, hogy ilyen "hideg vérrel" tudja kezelni az ilyen helyzeteket :)))
Pusz

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De jo napjaitok voltak, na de honnan szedi tek ossze a tetveket? En meg sose lattam tettut.Azt sem tudom hogy nez ki,remelem nem is fogok latni.A kepek klaszak edesek a gyerekek,szegeny Lori o tudta hogy klubba kell mennie miert nem szolt vagy nem tudta?
Ruben meg ugyes hogy vegulis sikerult neki a sajat agyaba bealudni mar 3 -dik nap.puszika