2011. július 26., kedd

Suli vege, nyari szunet!!! - Lori

Csutortok reggel nagy izgalommal keltem, ugyais aznap volt az iskolai kirandulas!!! Apa szabadnapos leven megkapta ocsit, mig en anyammal -es egy jol megpakolt hatizsakkal- nekivagtunk az utnak. A suli elott 2 nagy, kek busz vart rank. Mi a regebbi tipusu, de emeletessel (!) mentunk, ami jo izgi volt az utra hajlo fakrol beverodo levelek miatt. Rufford-ba mentunk, egy hajdani apatsagbol atepitett gyonyoru urihaz es kornyeket megnezni. Az epulet nagyban le lett ugyan rombolva, de minket amugy sem az kotott le, hanem a nagy ter, a folyo, a kacsak, hattyuk, vadlibak, to, erdo...
Jokora seta aran ertunk el a tohoz, mikozben bekat, nyulat es madarakat lattunk. A toparton azon sopankodtam, hogy a buta libak osszekakiltak az utat es koszos lesz a cipom! A to mogott levo vizi malom at lett alakitva boltokka, mellekhelyisegekke, igy azokat latogattuk meg kovetkezonek. A vegenel futo patakot is megcsodaltuk, mert egy rendes, autok altal hasznalt uton folyik at! Azt neztuk vagy fel oraig, ahogy jonnek a jarmuvek es ezerrel atgazolnak rajta, jol felcsapva a vizet.
Ezutan mar csak egy 10 perces seta volt hatra a piknikelo helyhez.
Ott mindenki szepen leheveredett, megettuk a hozott kajank, majd a tanito nenik vezetesevel enekeltunk parat.
Miutan osszeszedtuk magunk, megneztuk, hogy jo 100 evvel ezelott hova temettek az urihaz kedvenc kutyait, lovat.
Az osszes gyerek, beleertve engem is, csak nezett okosan, de hogy mennyit fogtunk fel belole... Vegul meghemperegtuk a fube,
es ezzel mar ott is voltunk a jatszoteren.
Egeszen 2-ig ott maradtunk, ami elott meg csoportosan pisilni mentunk, majd vissza a buszokhoz. Kicsit masfele jottunk haza, mert ugy inteztek a buszos bacsik, hogy mi is atgazoljunk a vizen! Volt am nagy sikitas!!!
Az iskolahoz erve mi el is koszontunk, majd jo faradtan hazaballagtunk. A fiuk a teve elott doglottek, meg ebedet sem keszitettek, igy kenytelenek voltunk beerni az elozo napi maradekkal.
Penteken eljott az utolso tanitasi nap! Reggel vittem viragot a tanar nenimnek, amit anya ugy dobott ossze a kertbol gyorsan, mert majdnem elfelejtette.
Fel 11-kor kezdodott a templomi evzaro. Ott volt ocsem is anyankkal, amit az elso 10 perc utan mindenki tudtara adott. Mivel mar olyan szuper ugyes, hogy 4 napja palus nelkul van nappal (du. alvasra is!), szolt, hogy pisilnie kell. El is indultak batran az unnepelyes ceremonia kellos kozepen a templom elejebe -ahol amugy a vasarnapi iskola szokott lenni, igy tudjuk, hogy ott a wc-, mig ra nem jottek, hogy az ajto kulcsra van zarva! Na persze 2 eves testverem szurkeallomanya meg nem terjed el ennek megerteseig, igy masodperceken belul uvoltve foldre vetette magat!!! Anyank csak ugy iszkolt kifele vele, ahol folytatta a dolgot, mar gatyaval lehuzva, mert egy lyukat keresett, amire raulhet es nem ertette, hogy miert nincs?!
Templombol visszaballagtunk az iskolaba, megkaptuk az ev alatt osszegyult muveinket (rajz, festmeny, ragasztmany...), majd elkoszontunk egymastol es elindultunk haza.
Szombat reggel mini palacsintaval es frissen keszitett eper lekvarral fogadott anya, miutan fel 10-kor elokerultem az emeletrol. 11-kor azert mar kesz voltunk es mentunk is a konyvtarba, mert gyerekeknek volt program. Ez elejet meg elveztuk, sok iskolas barattal taliztunk, ugyesen eljatszadoztunk, hanem egy ido utan Ruben bedurvult es minden -epp csak a babakocsija mellett elhalado- gyereknek behuzott egyet! Anya megunvan a dolgot engem Oliver osztalytarsam anyukajara hagyott, ocsemet pedig bealtatta egy 10 perces seta alatt. Miutan visszajottek mar epp a kreativ foglalkoztatas volt, aminek kereteben egy maszkot szineztem, majd kemeny papirbol bogarat keszitettem, es vegul dvd-t neztem. Ezt kovetoen kiszaladtunk a parkba, hogy Oliver is megcsodalhassa az uj jatszoteret! 10 perc sem telt el, Kizzy hivta anyat, hogy beugrananak egy orara. Bucsut vettunk Olivertol, es mar robogtunk is haza kicsit osszepakolni. Miutan megjottek barataink, Katie atadta szulinapi meghivojuk, ugyanis augusztusban lesz egy kozos bulijuk, amin az o 3., mig az occse, George (aki 15 kilo!!!) 1. szulinapja lesz megunnepelve. 2 orat maradtak, ami alatt ugy osszenottem Katie-vel, hogy az anyukaja elvitt magukhoz! Ott naaagyon, nagyon jol elvoltam, meg azt is megbeszeltuk mi ketten, hogy naluk alszom, de valahogy Katie szulei nem kaptak az alkalmon, csak annyit mondtak, hogy majd, ha egy kicsit nagyobbak leszunk. Vegul 8-ra kerultem csak haza.
Vasarnap templomoztunk, ahol Ruben az eddigi legrosszabb formajat hozta. Anya nem tudta, hogy sirjon vagy rohogjon kinjaban, mert barmit csinalt, azon ocsi kiakadt es uvolteni kezdett. Ahogy vege lett a misenek, mi huztuk is ki a csikot. 5 perc sem kellett es teso melyen horpasztott. Igy a legnagyobb nyugalomban elsetaltunk a boltba, majd az uj jatszora.
Apa szabad volt, igy hazaerve mar rotyogott is a sonka, fott az ebed. Nekem nagyon jol csuszott, mire kesz lett, de a 'ronda kolok' meg ebedelni sem volt hajlando rendesen, mert csak fott karfiol es ra husle kellett neki.
Hetfon keso delutan elszaladtunk par hianyzo dologert a boltba, majd rogton haza, mert vartuk nagyanyank. Fel 1-re jott, es maradt is keso delutanig, mivel anyanak Sheffield-be kellett utaznia egy melo miatt (ami vegul nem volt anyank esete). Ocsi 1-kor ment aludni, majd masfel ora mulva sirva kelt is, mert pisilnie kellett, de anyank -elmenetelekor- berakta a racsokat, igy nem jutott ki idoben... 3-ra ert apa haza, majd anya 5-re, de apa akkor mar epp ment is vissza melozni. Nagyi busza fel 6-kor indult, igy ahhoz kikisertuk, majd tettunk egy kort a jatszoteren es csak fel 8-ra ertunk haza.
Kedd reggelunk is nagyon lustan indult. Csak delben oltoztunk fel, mentunk be a varosba gyumolcsert, majd a parkba. Lengyel barataink pont lekestuk, de kesobb beugrottak, majd mentek is, epp mikor Annabelle jott hozzam jatszani!
Mivel Joseph is jott, igy negyesben szedtuk szet a padlasteret, majd meglocsoltuk a kertet, kupit csinaltunk a nappaliban is, vegul a szines kretakkal uldoztuk egymast, mert az tunt a legviccesebbnek, hogy a masik polojara rajzoljunk. Fel 7-kor ert veget a buli, mire ertuk jottek.

4 megjegyzés:

admin írta...

A mindenit, megint mekkorára nyúlt ez a beszámoló! :-))
Hihetetlen, hogy Rubent még mindig sikerül elaltatnod babakocsiban! Mátét tologathatnám egy napig is... :-p
Tök jól haladtok a pelusnélküliséggel! Mi is haladtunk, amíg jó idő volt. Egy szál trikóban ügyesen használtuk a bilit, de amíóta hűvös van... :-s Sajna Máté még annyira nem szól előre. De majd csak lesz még kicsit meelegebb is ez a nyár (vagy minek is nevezzem).
Nálunk is akkora kupi szokott lenni a nappaliban, hogy már azon gondolkodtam, oda költöztetetm a gyerekemet. :-))
Pusszantás!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nahat ez a Ruben nagyon ugyues hogy pelus mentes lett egesz napra.Csak igy tovabb, az alvassal is jol alltok hogy mindig belaszik a babakocsiba.Lori egyszeruen gyonyoru es ugyes.Nagyon klasz kirandulasotok volt egyutt.Ngayon helyesek a gyerekek.Az meg hogy vizen jarnak az autok erdekes lehet.Gondolom elveztek a gyerekek mikor atkeltetek a vizen.Klasz az uj jatszoteretek .Hat ott aztan lehet jatszani.De sok baratotok van Annabellek, a lengyel fiuk stb.De jo hogy mindig van anyanak akire rabizon teged Lori.Ruben lehet mar megunta a sok templomba mennest es azert uvolt ott.Jo kis kupit csinaltatok biztosan,kretaval irni egymas polojara klasz lehetett,anya is dijazta?
puszika

Bea írta...

Lorikám hogy te milyen csinos vagy!!!Puszi:Beus

Marika írta...

Lori örül, hogy nem kell suliba menni vagy vagy hiányzik neki? Lehet, hogy jó lesz neki Ruben is akit majd kedvére taníthat :), már ha hagyja magát!
Holnap fogok írni, ha hazajöttem. Amúgy minden szupi csak az idő rohan!
puszi: mamm