2011. július 10., vasárnap

Haverok, buli, buvesz - Lori

Hetunk jo gyorsan es tartalmasan telt. Hetfo delelott suliban voltam, majd izgatottan vartam a delutant, hogy ismet visszamenjunk. Ekkor mar Annabelle-t is osszeszedve mentunk, egy buvesz eloadasara! Kicsit ijeszto volt eloszor, mert a buvesz bacsi azt elvezte a legjobban, ha minnel hangosabban sikitott a jelenlevo 40-50 gyerek! Nehanyan sirva is fakadtunk, de nalam csak par percig tartott, majd ujra visszaultem baratosnem melle. Jo sokat kacagtunk; nagyon tetszett, amikor benazott a bacsi. (Sokszor 'nem vett eszre' dolgokat, csak mire mar mindannyian kiabaltunk neki, hogy forduljon meg.)
Kedden apank visszatert dolgozoba hosszu szabadsaga utan. Ezen a napon nagyon meleg volt, de hiaba mentunk el a jatszoterre, a szokokutas medence pont erre az egy napra volt lezarva. Azert jatszottunk kicsit, ocsi pelus nelkul, majd el is aludt hazafele, itthon atkerult a szuloi agyba, ahol anya rakott ra pelust, de nem pisilt bele! (Azota viszont megint hasmenese van:@ - szerk.)
Szerdan iskola utan Wendy-ekhez mentunk. Az ut amellett a fish&chips-es mellett vezetett el, amihez anno mi is kozel laktunk. Addig kerleltem anyam, mig vett nekunk egy nagy adag sultkrumplit, amit aztan egyutt benyomtunk az udvaron.
Csutortokon voltunk utoljara templomban a sulival. Ilyenkor csak mi, 3-4-5 evesek megyunk, es mindig enekelunk a szulinaposoknak a vegen. A juniusiak is most lettek koszontve. En mar alapbol sirdogaltam, mivel anya is jott es ha o ott van, akkor en szokok szomoru fejet vagni. Igy aztan mikor kihivtak elore, rendesen zokogni kezdtem... anyam majdnem velem sirt, de mivel Ruben is razenditett (a kis egyutterzo), inkabb a neveteset probalta elfojtani.
Suliba visszaterve aztan mar semmi bajom nem volt, mert tudtam, hogy megyek Oliverhez!!! (Ez az osztalytarsam Oliver, akinek januarban voltam a szulinapi bulijan.) Kijove az iskolabol rogton szaladtam is baratomhoz, majd kezenfogva elindultunk hozzajuk. Mikor meglattam a hatalmas kertjuket, csak alltam es bamultam! (Mo-i viszonylathoz merten egy normal meretu kert, de itt ez nagynak szamit.) Van benne naaagy trampulin, 2 magas csuszda, 2 maszoka, felfujt medence, 2 mini haz, vetemenyes, feszer... Az anyukaja, Tina keszitett nekunk egy szenyat, amit en szuper gyorsan toltam be, mivel ugralni akartam. Ruben alig evett valamit, mivel felfedezett par jokora doboz autot, es csak azok erdekeltek.
Penteken volt az egesz iskola altal eloadott nyari musor, amit anyam nem tudott megnezni, mert -mint altalaban mindennel kapcsolatban- itt sem engedtek meg a kistestverek reszvetelet. Azert Amy felvett videora, hogy lassak az itthoniak is, hogy milyen ugyesen enekeltem.
Szombat reggel beszaladtunk varosba a nagy zuheban. Ocsi persze rogton benyomta a szunyat, igy mi kenyelmesen elinteztuk a vasarlast. Itthon megebedeltunk, majd mentunk is lengyel baratainkhoz. Egy masik baratjuk -gyerekestul- is becsatlakozott a bandaba, igy mar hatan szedtuk szet a hazat, kertet, mig a felnottek a nappaliban dumcsiztak. Csak este 9 utan jottunk el, jo faradtam, de gonosz anyank meg igy is megfurdetett minket, majd csak 10-kor ert fejunk parnat, de legalabb egy nyikkanas nelkul aludtunk masnap 9-ig.
Ennek koszonhetoen vasarnap eppen hogy idoben indultunk el templomba. A kaput kinyitva vettuk csak eszre, hogy a babakocsi egyik kereke kidurrant! Gyorsan kiszedtunk belole minden szukseges dolgot, visszatoltuk a hazba es gyalogosan nekivagtunk az utnak. Ruben persze nem nagyon akart egyutt mukodni, de anya csak elrancigalta a templomig. Onnan haza ujabb fel oraba telt az ut, de legalabb a vegen mar szaladtunk egy kicsit.
Apat meg epp itthon ertuk, igy gyorsan megcsinaltattuk vele a kereket. Utana anya nekiallt megfozni az ebedet, majd sutit sutni. 4 elott osszepakoltunk es mar mentunk is vissza a templomba a gyerekkor reszere tartott piknikre. Az eso epp elottunk jart, igy minden vizes leven, a templomban tartottuk a bulit. Eloszor jatszottunk, amiben egyaltalan nem akartam reszt venni, majd leteritettunk 4 takarot es azon ettunk.
Utana is volt meg egy negyed oras jatek, majd 6-kor elkoszontunk es atsetaltunk a szemkozti parkba. Ott most epp munkalatok folynak szinte mindenhol, igy csak hintazasra neveztunk be, majd jottunk is haza. A kertben buborekot fujtattunk anyankkal, mivel mindketten kaptunk egy-egy buborekfujot a 'piknik' utan. Kesobb mar csak meset nezni volt eronk, majd furdes elott meg egyszer kimentunk a kertbe es learattuk az elso 3 megerett koktel paradicsomunk!!!

8 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Mennyi mennyi klasz gyerekkel ,barattal valo program.Ti aztan sosem unatkoztok,mindig van barat ,baratno es mindig klasz programokra jartok.Nagyon jok a kepek,mi csak irigykedunk!puszika

csupella írta...

Tényleg eseménydús hetetek volt.Nagyon érdekes,hogy a templomban ilyen piknikezős programokat csináltok.

Kristóf és Maja írta...

De jó kis bulizós napok. És azért nálatok is dúl a meleg, úgy látjuk. Itt a hétvégén elviselhetetlen idő tombolt. Ruban is nagyon ügyesedik a szobatisztaság felé vezető úton. Most hogy mamáéknál vagyunk és a napunk nagy részét a kertben töltjük, Maja is bugyiban szaladgál.
Puszi
Maja és Kristóf

admin írta...

Micsoda barátos napjaitok vannak!
Alakula szobatisztaság Rubennek?
Máté egyszer-kétszer belepisilt már a bilibe, de annyi... Majd csak lesz egyszer ebből is valami, csak nem marad pelenkás! :-ppp

myboys/kerub írta...

Szijo!
Jo lehetett ennyi gyerekprogram, tok jo hogy mindig megtalaljatok ezeket :) Fura, hogy Lori sulijaban a musorokat nem lehet kistesokkal egyutt nezni...
Ugyes Ruben, ha lassan is (mint nalunk) de biztosan halad a szobatisztasag fele :)
puszi

Olivia ℇ Alexandra írta...

Hogy birjatok energiaval??? Ennyi program!!!
Ruben nagyon ügyes, hogy nem pisilt be alvas közben. Gratula!
Puszi

Bea írta...

Szupi napjaitok vannak,hasznájátok is ki amíg lehet.
Beus

Era és Dani írta...

Tetszenek ezek a programok....jó kis pörgősek és milyen jó az időtök is.
Ruben pedig tényleg ügyi.
További szép napokat nektek.
Dani és Era