2011. augusztus 4., csütörtök

Megint egy magara sokat varatott, tul hosszu bejegyzes - Ruben

Mult het szerdan ismet a Sherwood-i erdoben jartunk. Ez is a lengyel barataink alltal, a hozzajuk nagyon kozel levo ovoda szervezeseben volt. Lori ebredestol kezdve fajlalta a pocakjat, a kakao sem kellett neki (es ilyen kb eloszor fordult elo), de azt mondta, hogy nem akar itthon maradni, igy nekivagtunk az utnak. A buszon ultunk mar vagy 20 perce, mikor elkezdett nagyokat 'tatogni', de mire anyanak leesett a 20 filleres es odavagodott a mellette levo ures szekre, mar majdnem minden kint volt, aminek ki kellett jonnie... Nem evett semmit aznap reggel, de az elozo napi ebed egy az egyben (meg egeszben) kijott! Nem volt nalunk semmi torolgetesre, igy ugy kellett ulnie szerencsetlen noverkemnek, mig be nem ertunk az erdobe es le nem parkoltunk. Akkor aztan anya olebe kapta es lerohant vele. A babakocsibol elokerultek az en ruhaim, amibe atoltozott Lori (kiveve a polot, mert azt nem engedte levenni, igy felhajtotta a lehanyt poloujj vegeket), majd felvette az esokabatjat is, mert nagyon fazott. Azert sokkal jobban lett, fel ora elteltevel mar ugralt, nevetgelt es rosszalkodott.
Korbejartunk egy kis turistautat (en ki nem szalltam a kocsibol), majd visszatertunk a kiindulo ponthoz, ahol a szervezok elengedtek minket enni. Letelepedtunk piknikelni, ahol mar Lori is evett banant, kenyeret.
Ezutan megetettuk a kacsakat, vadlibakat,
majd atsetaltunk a jatszoterre.
Ott csak 30 percet maradtunk, mert szolt az egyik neni, hogy megnyitottak egy uj erdekesseget gyerekeknek, nezzuk meg!
Eloszor fura volt a hely, mert egy hatalmas bogar fogadott minket beleptunkkor, de utana ugy megtetszett, hogy az eljovetel sirassal (aztan mazsolaval) ment csak.
Osszetalalkoztunk a csoporttal es elnindultunk visszafele a buszhoz. Epp nem ertunk oda meg, mikor anya a hata mogul ijeszto visitast hallott! Hatrafordult es latta, hogy Lori halalra remulve all, mig Monica megprobal egy mehecsket (sikertelenul) kiszedni teso hajabol. Vegul anya valt meg a tamadotol, aki meg is szurta noverkem fejboret, de szerencsere alig ment at valami mereg, mivel lattuk kifolyni a meh popsijabol. Azert az uvoltes megvolt, na meg mindenki nagyon sajnalata, hogy szegeny csaj odafele hagy, visszafele mehcsipes aldozata lesz...
Visszaerkezesunk utan egyenesen hazajottunk es mast mar nem is csinaltunk, csak kipihentuk a faradalmakat.
A het hatralevo reszeben egyre melegebb lett. Unalmunkban csinaltunk ezt-azt, pl polcot keszitettunk egy volt szekreny darabjabol,
csaladi sziesztat tartottunk,
konyvtar utan piknikeltunk es kacsat etettunk Jessica baratosnenkkal (Lee novere).
Hetfon aztan nagyon meleg lett! Del korul csak atsuhantunk a parkon boltbol hazafele, mivel annyian voltak. Kesobb visszamentunk es hagytuk a lanyt pancsolni, mig en az uj jatszon rohangaltam.
Kedden apa szabad volt, igy hivtuk Georgina nagynenem, hogy jojjon fel a fiaival. Pont ebedre ertek ide, igy egyutt ettunk (mi, kicsik a muanyag asztalnal),
majd kimentunk a parkba. En maradtam a nagyok kornyeken, mig Lori Jamie-vel vizezett. Aztan volt jegkremezes, horgaszas is.
A meleg miatt rengeteget ittam, de mindig ugyesen elmentem (mar egyedul) pisilni, kakilni. Szegeny Alex mar nem volt ennyire szerencses, mert az egyik kaka belecsuszott a nadragjaba, amitol nagyon rossz kedve lett es haza akart menni.
Szerdan mar reggel 8-tol izzadtunk a hazban! Hamar ki is menekultunk a kertbe, ami akkor meg arnyekba volt, majd anya hozott ki vizet 11-kor, amiben 1 orat birtuk (mar napon), de aztan bementunk a huvosbe.
Delutan elszaladtunk a boltba, majd megalltunk a szokokutas medencenel, de anya mondta, hogy nem maradunk sokaig, mert mar gyulekeztek a gomolyfelhok. Aztan Ruben is rakezdett szenvedni, fogta a pocakjat es mondogatta, hogy 'auuu', 'auuuuuu'. Nem akart jatszani, csak anya olebe volt jo, aztan meg a babakocsiban, majd vissza... Vegul elindultunk, mikor csopogni kezdett, es mar itthon epp nekiultunk a gyorsban osszedobott sajtos-tejfolos spagettinek, mikor hatalmas egdorgessel, jegesovel rankszakadt az eg!!! Engem cseppet sem zavart, de Lori tobbszor is sirva fakadt.
Csutortok reggel kellemesen huvosre keltunk. A napcska estig nem is bujt elo, csepergett neha, de azert elmentunk egyet setalni, mivel eltort anya konyhai merlege es anelkul nem tud elni, igy vettunk egy ujat.
A delutan nagy reszet a padlasterben toltottuk. Anya nagy- es kisbetuket rajzolva szines lapokra elkeszitette nekunk az angol abecet, azt ragasztgattuk, kotottuk ossze, majd raktuk fel a falra. Ele allva tobbszor is vegigenekeltuk az abeces dalt, igy mar hibatlanul. Nalam ez most nagy favorit, lassan az osszes betut felismerem es probalok mindent lebetuzni!
Ezutan Lorin volt a sor, hogy fajlalja a hasat, igy kapott fajdalomcsillapitot, amitol olyan jol lett, hogy fel- s leugralt, mig a szamitogepen ovodas dalokat hallgattunk (anya igy kot le minket, mig vasal a hatterben).
Es egy jo hir a vegere: jon a mama kov. vasarnap!!! Kocsival erkezik es hozza magaval Andras nagybatyank, baratnojet Lillat es Jeni unokatesonk. Mar nagyon varjuk oket, foleg anya:)

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Szegeny Lori hogy megjarta az utazast ,hanyas es mehecskje csipoes nem lehetett kellemes.Nagyon jo a csaladi szieszta.De meleg lehetett nalatok is,jokat locsoltatok ti.Klaszaka aa vadlibas,reces kepek.puszika

Bea írta...

Hú szegény Lori,igencsak rájárt a rúd.
Egyébként szuper programok voltak megitn nálatok.Puszi! Beus

Marika írta...

Jó olvasni benneteket úgy, hogy nemsokára mi is benne leszünk az események sűrűjében.
Sajnos a citromailnak agyára ment v.mi mert már 2 napja nem tudok "küldeni" pedig ismét felgyűlt 1-2 kérdésem.
Nagyon izgulok,főleg a kocsi miatt!
Már nem dolgozom :) és nem is akarok itthonról sehova sem menni!Ha tudsz hívjál! pusz: mamm

Alida írta...

Mamáék jó későn indultak. Fél hatkor beszéltünk, akkor Győrnél jártak. A reggel 8 órás kompot célozták, de kicsi az esély, hogy elérik. Remélem gond nélkül odaérnek!
Úgy hiányoztatok egész nyáron, jó lenne látni Titeket!
Puszi: Alida