2011. június 29., szerda

2 napos kanikula es az uj hintank - Lori

Mult hetunk gyorsan elroppent. Apa szabija sajna most igy telik, mert nyaralni nem tudunk menni.
Keszult tobb fenykep is a suliban; egesz iskolas (az iskola 21. szulinapja alkalmabol), egyeni es osztalykep. Egyikbol sem kerunk nagyot, mert a szeptemberi megvan (minek 2x egy evben amugyis) es az indexkepeket megkaptuk, igy legalabb az meglesz emlekbe.
A hetvegere egyre szebb lett az ido. Szombaton anya elvitt bicozni a parkba, ahol megismerkedtem egy 7 eves kislannyal, akinek az anyukaja elkerte anya szamat, hogy majd maskor is menjunk egyutt biciklizni. (Az o kerekparjarol most kerultek le a kiskerekek.)
Este is visszamentunk, mert ocskos delben bekomalt, igy nagyon elemeben volt, meg kellett futtatni.
Vasarnapra aztan beutott a kanikula! Mar reggel templomba menet leizzadtunk, de bent huvos volt. A kezdetek ellenere jol viselkedtunk. Most hamarabb mentunk ki a misere, hogy lassuk a kormenetet. Kaptunk egy-egy kosarat viragszirommal, bealltunk a korus utan es szortuk a szirmokat a mogottunk jovo pap bacsi ele. A nagyobb gyerekek sokkal hamarabb kiszortak, mig mi ketten mindig csak egy kicsi maroknyit dobtunk le. Utana leterdelt mindenki, mi is elol a szonyegre. Na itt Rubent mar reg nem erdekelte anya hollete, mivel a vasarnapi iskolat vezeto neni lanyanak a kezet fogta. Vele egyutt terdelt/ult le, majd ott figyelt vegig (vagy 15 percig) csondben, fegyelmezetten!!!
A mise vegen hatra szaladtunk kekszert, majd jottunk is haza, mert be lett igerve pancsolas. Gyors ebedet dobott ossze nekunk apank, majd 2-kor osszepakoltunk a torulkozoket es robogtunk is a jatszoteri pancsoloba! Lengyel barataink mar ott vartak minket. Kesobb Annabelle is megjelent, volt jegkremezes is, majd jott a fiuk apukaja, akivel elment az osszes fiu (a mi apank is) focizni egy orara.
6-kor aztan elkoszontek apaink es elkocsikaztak egy fel orara levo varosba, ahonnan anya vett egy hasznalt hinta szettet neten.
Mire visszaertek mar mi is otthon voltunk. A hintat gyorsan osszeszereltuk, majd vagy egy oraig le se szalltunk rola.
Vegul be kellett mennunk furodni, de kozoltem anyaval, hogy reggel elso dolgom lesz ujra kiprobalni.
Hetfon mentem suliba. Utana itthon jatszottunk kicsit, kaptunk vizet pancsolni, majd 3-kor elmentunk apaval a boltba, amig anya kicsit osszetakaritott a hazban. Vasarlas utan mar csak osszeraktuk a szukseges dolgokat (husi, kenyer...) es mentunk is Monikaekhoz grillezni!

Egeszen 9-ig maradtunk, de akkor sem mi akartunk elindulni, hanem anya.
Kedden aztan ok jottek hozzank, de elotte meg elmentem anyaval a delutani szuloi egyesulet talalkajara, mert olyankor mehetek az iskola utani klubba jatszani.
Kisbarataim 5-re jottek,
majd a maradek husik megsutese es megevese utan nem sokkal (kb 8-kor) mentek is, mert valahogy most mindenki sokkal faradtabbnak tunt.
Ruben kihagyta a delutani pihenot, igy olyan gyorsan beajult, amig an anyaval felmentem az emeletre integetni a tobbieknek, kidolt a nappali szonyegen.
Szerdan az osztallyal kavezoba voltunk hivatalosak, ahol sutit is kaptunk, amit kulon nekunk csinaltak az ott dolgozo nenik. A sok setatol rendesen elfaradtam, igy mikor apa ertem jott, csak a siras ment, s maradt is egesz napra.
Holnap pedig sport nap lesz, penteken pedig nyari buli a suliban, ahol apa lesz a grill felelos!

7 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De sok klasz program,ti mindig porogtok,porognek az esemenyek korulotettek.Klasz ahintatok,anya hol rendelted a neten?Nagyon jo es lipinkaja is van ,csucs.De ugyes ez a Ruben ha csajszirol van szo.Lori meg nagyon nagy hajad lett, nagyon gyorsan no.Ruben edesen szunyal a szonyegen.De sokat vagytok egyutt a lengyel kisbaratokkal.Ngayon kivancsian vartam hogy rakjatok fol kozos kpeet a lengyel kisbarataitokkal es most volt vegre.puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Kosz hogy benneztel,nem tudom mi a gond,vannak idoszakok hogy jeleznek nekem hogy ne tudnak irni ,aztan mas geprol probaljak es sikerul.Talan ez a baj nalad is,kulonben masok tudnak irni,nem ertem.
De jo hogy tudtal kesziteni tobb kepet a fiukrol,talan nem akartak mondani nektek ,hogy elromlott a gepuk vagy hogy keszits fotot roluk.De ezek a kepek klaszak.puszika

Névtelen írta...

Ruben szomorú arca nálam ismét arat, csúcs a fickó! Mintha most világosabb lenne a haja. Nagyon klassz a hinta. Puszi: Alida

admin írta...

De jó hintátok van!
Itthon is elég érdekes az időjárás: néhány nap meleg, aztán hidegfront. Hol a nyár???
Látom, Ruben sem tétlenkedik. Már Máténak is van kis "barátnője". Még csak 2 évesek, mi lesz így? :-)))))

Era és Dani írta...

Nagyon szupi napjaitok vannak,és tetszenek a programok is.
Ilyen hinta....biztos jó lehet rajta hintázni!!
Édes az alvós képe a Rubennek.
Pusz.

myboys/kerub írta...

Igazan remek az uj hintatok, amint latom (olvasom) agyerekeknek nagy kedvence lett :) Milyen klassz lehetett az a grillparty, aztan "-visszatero buli" :) Biztosan faraszto, de azert jo lehet ilyen kozeli baratokkal ennyit osszejarni (kicsit irigykedek) :)
Nekem is Ruben biggyesztett szaju kepe a favorit :)) edesek!
Puszi nekik!

Zsike

Marika írta...

Ezek a képek megint nagyon szuperek. Már alig várom, hogy "élőben" láthassam a szereplőket.
Remélem nem haragudtál meg az írottakért?!
Kb. 2 órája jöttünk meg Kom.-ból és szaladok mert éjszakás v.ok ma és holnap. mamm