2011. június 21., kedd

Rendorsegen jarva, azaz hogyan tett szert anya egy uj mobilra? - Ruben

Vasarnapunk hatalmas nagy lustulasban telt! Delelott a nappaliban jatszottunk, kiprobaltuk Lori szulinapjara kapott teas keszletet,
de a muanyag kanna nem tartja meg a vizet, igy bevontuk a mini porcelan keszletunk kannajat is. Aztan persze volt belole nagy balhe, hogy eppen ki hasznalja... a vegen le is tort a fule. Szuleink kb ekkorra vettek az adast, hogy meg kene mozdulni. Elmentunk egeszen(!) az elelmiszerboltig, majd visszafele megalltunk a kacsaknal, jatszoteren. Itthon apa osszedobta a kesoi ebedet, ami kozben en jol be is aludtam,
majd apa is kovetett, s nagy faradtan ujra ledolt a teve ele. Kesobb anyaval felmentunk a padlasterbe, ahol kiprobaltunk egy parat az uj jatekokbol.
Hetfoi napunk tipikusan telt; noverkem suliba ment, majd elmentunk ele, be a varosba, vegul haza. Ebedre az egyik kedvencem, tejfolos-sajtos teszta volt, amit most ugy dontottem, hogy kezzel-labbal eszek.
Keddi napunk is hasonloan indult. Suli utan elszaladtunk a gyogyszertarba, majd semmi dolgunk leven beultunk egy kavezoba, ahol ettunk is -levest es szenyat-, majd beneztunk abba a boltba, ahonnan majd apa megveszi Lori sulijanak a nyari bulira szukseges grilles cuccokat, mint pl. virsli, zsemle, kecsup... Hogy ki tudjuk szamolni kb. mennyibe fog ez fajni a szuloi egyesuletnek, anya elohalaszta a taskajat, kivett belole egy tollat, papirt, majd letette a melyhuto tetejere es elkezdte felirni az arakat. Kozben apa odebb allt velunk egyutt, mig irodeak osunk fel sem pillantva a papirjabol, folytatta jegyzeteleseit, mikozben szep lassan arrebb vandorolt. A bolt masik vegebe erve, kb 5 perc sem telt, anya kerdi apat, hogy 'ugye a taskamat is elhoztad?' Apa ertetlenul nez ra, merthat miert hozta volna... Visszaszaladt, de mar nem volt ott!!! Megkerdeztuk az egyik ott dolgozo bacsit, aki szinten korbeszaladt, majd jott a biztonsagi or, felvettek az adataink, es nyiltan keseru tenyek ele allitottak minket, hogy valoszinu valaki rogton kiszurta, elvitte, hogy kiszedje belole az ertekeket, majd valahol meg biztos kidobja a tobbit. Anyat kicsit a siras kerulgette, de egesz jol tartotta magat. Vegul ertek nem nagyon volt benne, csak egy 10 eves, szakadt penztalca kb 4000 ft-tal, ket kb 5 eves telefon, az egyetlen nalunk levo hazkulcs es egy bankkartya, amit rogton le is tiltottunk. Innen elballagtunk a rendorsegre, mig anya azon filozott, hogy mergeben kinek menjen neki... A rendorsegen ujra felvettek az adataink, majd varattak mindet vagy fel oraig, mert egy masik rendornek is el kellett volna meselni, hogy mi is tortent, de o nem ert ra, igy vegre -rank, kicsikre valo tekintettel- elengedtek minket. Visszamentunk a bolthoz, (kozben megszereztuk a potkulcsot az ingatlanirodatol) ahol addigra megneztek, hogy mit rogzitett a kamera (milyen jo is az neha, hogy allandoan figyelnek mindet), es abbol kiderult, hogy szinte rogton azutan, hogy elhagytuk a melyhutoket, egy 25 ev koruli csaj felkapta a taskat es elrejtette a szatyraban!!! Persze kozben jol korulnezett, hogy latja-e valaki, amivel -a biztonsagi or elmondasa szerint- a leheto legjobb felveteleket biztositotta a kamera szamara. Itt anya mar inkabb nevetett, mint sirt, hogy ekkora huho egy szinte semmi erteket nem tartalmazo taskaert (a telefonszamokat azert nehez lesz potolni). Ezutan atmentunk a szomszedos Vodafone boltba, ahol letiltottuk a regi kartyat es vettunk egy uj telot. A masik telefonnak sajnos nincs nalunk bemutatoterme, igy -bocs mamma- azt hagyjuk veszni.
Mire mindennel vegeztunk en be is aludtam es az eso is eleredt. Itthon apank ledolt az agyra 'pihenni', majd mikor felkeltem meg mindig aludt, igy a csajokkal benyomtam egy szenyat, es mar ujra uton is voltunk, Monikaekhoz. Megigertuk, hogy szolunk, ha megyunk, de telefonszam hijjan kenytelenek voltunk felsetalni. Csak 3 orat maradtunk, jatszottunk kicsit bent, de miutan Oliver kb mindenkit elpaholt, kimentunk a kertbe, ahol angyalkak modjara mindannyian lekotottuk magunk valamivel. Fel 8-kor aztan azt mondta anya, hogy indulas! Egesz jol jottunk, mentunk; en motoron, Lori pedig -egyre ugyesebben- a bicojan.
Itthon apa fott kajaval vart minket, azt benyomtuk, majd majdnem csak 9-kor estunk be az agyba.

6 megjegyzés:

admin írta...

Klassz új játékaitok vannak! :-)
Még mindig elcsodálkozom, hogy be tud ájulni Ruben kaja közben... :-p
Na ez a táskaelhagyósdi!!! :-oooo
Tegnap már próbáltam a FB-on is kihámozni, mit írtál, de valahogy nem tudtam összerakni a szavakat (főleg azokat, amiket nem ismerek). :-DDD
De most már értem, mi történt!
Akkor most küldjem a számomat? :-)
Ekkora béna csajt! Vagy nem lehetett tudni, hogy kamerázott a bolt? De hát manapság már melyik nem az...?

csupella írta...

Akkor anya mondhatni jól járt!:)
Nagyon szépek vagytok a fotókon!
Cuki a két lófarok,és imádnivaló az alvós kép:)

Olivia ℇ Alexandra írta...

Nagyon jók az új játékaid! Azzal a házikóval biztos órákig el tudnék játszani.

Nem semmi, ami anyud táskájával történt. Szerencsére itt Svájcban csak ritkán látni ilyet. Az esetek 98 %-ban vagy utánad viszik, ha látják, hogy ott felejtetted valahol, vagy leadják az információnál, ahol bemondják a hangosbemondóba, hogy menj érte!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon klaszak a kepek,az uj jatekok meg szuperok.Edes Mate ahogy szunyokal.Erdekes hogy mik vannak,nekem a taskam,tarcam es stb vittek el egyik alkalommal az orvosi rendelobol,de vegul megkerult.Mert utana mentem .puszika

myboys/kerub írta...

Jaj de kellemetlen lehetett ez a taskaelhagyos sztori...kivancsi vagyok, inteznek-e vmit a rendorok, mert alt. csak a jegyzokonyv felveteleig foglalkoznak az uggyel :( (tapasztalat) Remelem az ujabb hetetek vidamabban fog telni :)
puszo (majd irhatnal emailt is, amikor lesz idod) :)

Marika írta...

Annyi minden jó történt veletek mostanában de sajnos én is olyan v.ok mint az átlag, a többség.
Még mindig sajnálom Lorit a szülinapi sérelem miatt, téged az ellopott táska miatt, magamat pedig a -szintén a veszteség listán szereplő- telefonom miatt :) (az utóbbi csak vicc).
A partiról készültek fotók? puszi: mamm