2012. június 23., szombat

Lori szulinapi bulija - Ruben (jun 11-17)

Mar nagyon vartuk a hetfot, hogy ujra mehessunk okosodni 11 nap szunet utan! A vasarnap kapott oramat sikerult ugyan anyamnak lekonyorognie rolam indulas elott, de elso kerdesem ertem jovo apamhoz az volt, hogy 'hol van a karoram'? Annabelle jott velunk haza, mert az anyukajanak valami dolga volt. Meg 10 perc se kellett es maris ugy ordibaltak a csajok egymassal, ahogy eddig meg sose. Az osok rogton leparancsoltak oket a konyhaba, nagy siras-rivas kozepedte elbeszelgettek veluk, majd jott az ebed, ami utan mar ugy jatszottak, mint a kisangyalok.
Kedd delelottot anyaval a konyhaban toltottem. Lori tortajanak a dekoraciojat (pillangokat) kezdte el, ami engem is egeszen meglepoen lekotott.
Ezalkalommal viszont hiaba kerte az oram iskolaba indulaskor, nem adtam! A tanito nenit hivta segitsegul, de o megengedte, hogy hordjam, igy onnantol kezdve le se vettem...
Sulibol 15 perccel hamarabb ki lettunk kerve, mert Lorinak 4-tol uszasa volt (most kezdte) es apa nem akart kesni a papirok kitoltese, a tanfolyam kifizetese miatt. Mig ok ott, addig mi ismet a konyhaban alkottunk, ezuttal mar a kesz pillangokat csodalhattam meg, majd probalhattam ki az irast a szines (folyekony) cukormazzal.
Szerda delelott anya a kedd este mesutott piskotanak esett neki, amit Barbi baratosnejanak igert meg. En pedig megkaptam a maradek muffinokat, hogy azokon gyakoroljak, majd jol megegyem az altalam elkeszitett sutiket. Delutan apank itthon volt, de anya jott ertunk, akivel majdhogynem 'elmeny' volt hazaig uszni a hirtelen jott szakado esoben (kb a bugyinkig ataztunk)!
Csutortok reggel aztan nagy volt a keszulodes, mert mentunk osztalykirandulasra! Kicsiknel ez meg osszevontan van a 3-4-5 eveseknek, igy Loriek osztalya is jott velunk. Anya nem birta megallni, hogy ne kiserjen el minket (nem kotelezo, de ha a szulok akarnak, akkor becsatlakozhatnak). Fel 9-kor indultunk el, gumicsizmaban, esokabatban, anyank hatan jokora hatizsakkal. Persze meg a sulit se ertuk el, maris 100 agra sutott a nap. 3 busszal mentunk, csak a kozeli Sherwood-i erdobe. A busztol egy kulon terembe setaltunk, ahol minden gyerek kapott egy kisdoboz tejet es kekszet, majd ami nem kellett taska, ruha azt ott lehetett hagyni.
Az iskolaban a honap meseje 'A 3 kismalac', igy ennek jegyeben telt a napunk is. Eloszor eljatszottuk a meset kint a fuvon, ahol Lori volt a malacok anyukaja es jol elzavarta oket a haztol, hogy epitsek fel a sajat kerojuk.
Ezutan szedtuk a satorfank es becsortettunk az erdobe szalmat keresni az elso hazhoz.
Lori nagy haverja, Oliver
Jott is a szalmat arulo bacsi, akinek a segitsegevel felepitettuk a szalmakunyhot. Aztan a farkas siman lefujta a szalmat... Tovabb bandukoltunk a szep napsutesben, hogy megkeressuk a botot arulo bacsit. (Megtettunk egy jo nagy kort, majd visszaertunk oda, ahonnan indultunk). Miutan o is meglett, hazepitesbe fogtunk, ami annyira mar nem volt vicces, mivel jokora botok, agak fekudtek szanaszet es sok kisgyerek esz nelkul rangatta oket jobbra-balra, igy mig en jol popsira pottyantam, addig Lori ketszer fel lett 'nyarsalva'...
A farkas viszont ezuttal is tonkretette a munkank, ugyhogy mehettunk a teglat arulo bacsit felkutatni. Itt legalabb mar egy kesz hazhoz kellett csak az utolso 2 teglat tennunk es mehetett is a szinjatszas, amit kovetoen (anyank nagy megkonnyebbulesere) mehettunk visszafele elfogyasztani hozott ebedunk.
A fentmaradt 2 oraban meg tobbet setaltunk, ellenteteket kerestunk (kicsi fa-nagy fa...), majd megcsodaltuk az erdo allatait. A velunk setalo, ott dolgozo neni hozott keksz darabkakat, amire csak ugy megrohamoztak minket a mokusok!
A to mellett pedig a libak 'tamadtak' rank, mikor anyank elokotort egy fel cipo kenyeret (na meg a gyerekek, mert mind akart a kenyerbol - szerk).
Buszhoz vissza mar csondben setaltunk, mindenki jol elfaradt. Azert tesokam nem kellett felteni, mert ahogy leultunk, elkezdte a musorat, mire az osszes gyerek ot bamulta egesz uton visszafele es majd kiestek a gatyajukbol, ugy rotyogtek. Az egyik tanito neni megprobalta oket ugyan csendre inteni, de olyan faradt volt, hogy egesz hamar feladta.
Apa jott elenk, majd -mivel meg 'nem' setaltunk eleget- elvonszolt minket a boltba megvenni az ebedunk. Barbi mar itthon vart rank, jott a tortajaert.
Meg maradt ebedre is, de aztan mennie kellett. Mi leomlottunk a teve ele, mig anyank nekiallt ujabb adag piskotakat sutni, ezuttal Lorinak.
Penteken egesz sokat szamitogepeztem, mert anya nem akart lab alatt a konyhaban. Azert azt jol kiszimatoltam, mikor epp kesz lett a kokuszgolyokkal...
Az osok egyutt jottek ertunk a suliba. Anya vette eszre elsokent, hogy megkaptam eletem elso matricajat!!! Ez azert nagy szo, mert nem osztogatjak konnyen es ez a -jelenleg- egyetlen elismerese annak, ha valami kiemelkedot csinaltunk a nap folyaman (pl. jol olvas, jol ir, jol szamol...)
Delutan termeszetesen mi mast csinalhattunk volna, mint szemmel tartottuk Lori tortajanak kesziteset. Anya kisse ideg volt, mert szereti magaban csinalni a kenyes lepeseket, de most vegig ott lihegtunk a nyakaban. Vegul osszeragasztotta a piskotat cukros vajjal, hipp-hopp bevonta lila es sarga cukormazzal, majd mikor jott az utolso par lepes, mar mi is segithettunk. Lori ugy orult neki, hogy aludni is alig akart menni. (Amugy a torta teljesen az o elkepzelese alapjan keszult! - szerk.)
Szombaton aztan mar 8-tol azt kerdezgette noverkem, hogy mikor jonnek a gyerekek? Mikor mar nagyon nem birt magaval, akkor anya adott nekunk par szulinapos dekoraciot meg tavalyrol, hogy tegyuk ki a padlasterbe, mivel ugyis ott fogunk majd jatszani a tobbiekkel. Ezzel majdnem addig elvoltunk, mig Pete nagybatyank meg nem erkezett. Jott vele fia, Owen es baratnoje a 6 eves lanyaval, aki eleinte nagyon jo jatszotarsnak bizonyult noverkemnek, de aztan allandoan osszekaptak mindenen.
Az osok ezalatt elkeszultek odalent, mikozben vegleg eldontottek, hogy az egesz nap szitalo, csepergo eso miatt nem megyunk a parkba iden, hanem hazi bulit rendezunk.
2-tol aztan szep lassan elkezdtek jovogetni a gyerekek. Osszesen 11 gyerek lett, akikkel az elso oraban fent jatszottunk, lufikat/buborekokat fujtunk, neha kiszaladtunk hintazni; majd jott a kaja, ami utan a nappaliban maradtunk a szuleink altal levezenyelt jatekokra.
4-re total kiugraltuk magunk, csak ugy folyt rolunk a viz, igy lenyugvaskent elenekeltuk Lorinak a boldog szulinapot, majd megettuk a torta felet.
Ezutan pedig mar jottek is a szulok csemetejuket felszedni.
Pete-ek mentek el a legkesobb (5 korul), ami utan apa szinte rogton kidolt (oreg mar az occsevel folyatatott delutani sorozeshez), mi pedig leroskadtunk a teve ele, mig anyank fel- s lerohangalt, pakolt, porszivozott.
Vasarnap reggel bedobozoltuk a maradek tortat es elvittuk a templomba. Innen boltba, majd a jatszora mentunk, es -a szokasos modon- epp idoben hazaertunk az eso elol. Ebed utan osszeraktuk a maradek edesseget a bulirol, hogy majd Lori azt viszi az osztalyanak hetfon. Ezutan feljottunk szamitogepezni, ami annyira jol sikerult, hogy anya ledolve mogenk az agyon, bealudt 1 orara! Ilyet eddig nem csinalt, igy jol ossze is szegyelte magat, majd gyorsban nekiallt vasalni. Egeszen keso delutanig fent jatszottunk, utana lementunk joghurtozni, majd nekialltunk a nappaliban tancolni. A tancolas hamar atcsapott egymas oldoklesebe, igy amikor nagy siras-jajgatas kozepette azt vettuk eszre, hogy kezdodik egy film a teven (Charlie and the Chocolate Factory), ami minket is erdekelt, lehuppantunk es tatott szajjal nezni kezdtuk. A film este 7-tol 9-i volt, es mivel idokozben apank is hazaert melobol, leheveredett mellenk es apak napja alkalmabol megnezhettuk egeszen a vegeig!

3 megjegyzés:

Alida írta...

Nagyon tetszett az iskolai kirándulás, és ahogy a mesét eljátszották. Igazán jól bírod az iramot, pedig már jó nagy a pocid, láttam a fészen. Lorinak boldogat, és sok-sok puszit küldünk!

Olivia ℇ Alexandra írta...

Nagyon jópofa ez a kismalacos kirándulás, kár, hogy nálunk nem ilyen kreatívak a tanárnénik!
Lorinak még egyszer boldog szülinapot! Gyönyörű a torta!
Anyu meg igenis dőljön le pihenni időnként! (Bár az enyém is pörög reggeltől estig)

Puszi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De klasz kirandulasotok volt ,biztosan klaszlehetett a meseben erezni magatokat.Lori tortaja gyonyoru lett, nem smemi bulit csaptatok neki.Utolag is nagyon boldog szulinaot kivanunk neki.pusizka