2011. december 6., kedd

Karacsonyfa - Ruben

A heti slager ez a doboz volt, mig ossze nem tortuk:)
Hetfo reggel anya nem talalta Lori iskolas vizes palackjat, igy a delelott folyaman (miutan meglett) elsetaltunk vele az iskolahoz. Utana bejartuk a fel varost, meg apa munkahelyere is bekukkantottunk. Ezalatt a ropke 2 ora seta alatt rendesen el is faradtam. Itthon pihiztunk kicsit, majd mar mehettunk is Loriert. Ezalkalommal babakocsval, ahol 5 perc se kellett a bealvashoz. En kint maradtam a szabad eg alatt, mig szuleim bementek a nagy terembe talakozni Lori tanito nenijevel. (Elmondta a tanito neni, hogy miben ugyes, miben kell meg fejleszteni, majd megmutatta, hogy aznap reggel ledikalt nekik egy eneket -'Jack and Jill'- , es abbol mennyit sikerult leirnia Lorinak. En kisse elhultem, mert nehol ugyan csak az elso beut irta le, de tobb szot is sikerult neki eltalalni!!! pl.: 'and', 'up', 'wet (went)', 'hil (hill)', 'vater (water)'...-szerk.)
A sulibol a varosba mentunk anyanak csizmara vadaszni, majd a korzetihez, s vegul haza. Apa fozott egy finomat, majd este furdes elott megint (!!!) tetut irtottunk! Most nekem volt sok, Lorinak egeszen elenyeszoen, pedig en csak anya tanfolyama alatt talakozok mas gyerekekkel...
Kedden apa szabad volt, de a nagy lustasaga rank is atragadt, igy kora elutanig semmit sem csinaltunk. 1 utan mi elokeszitobe mentunk, csaladfonk pedig bevasarolni. Ez volt az utolso elokeszito, majd januartol lesz ujra. Miutan vege lett, elkertuk Lorit (fel oraval hamarabb) es szaladtunk haza. De milyen jol tettuk, hogy elhoztuk, mert fel oraval kesobb rank szakadt az eg es csak ugy zuhogott az eso!
Szerdan nem volt iskola, mert sztrajkoltak a tanarok. Mi egesz delelott azon voltunk, hogy szetszedjuk a hazat, majd kora delutan elvitt minket a mama es Andris a konyvtarba, hogy lusta anyank tudjon aludni menni!
Csutortokon mentunk anya tanfolyamara. Ott keszitettem egy fali naptart a felvigyazo nenikkel, amin rajta van a 2 kicsi kezem festekes lenyomata. Anya meg vegre elkeszult a 'cukor csokraval'.
Innen egyenesen haza jottunk, majd nagy nyugalomban toltottuk a napunk, mig meg nem szolalt a telefon, hogy Loriert menjen valaki, mert mar nincs tobb klub iskola utan! Errol persze nem tudott anyank, igy Andrast riadoztatta gyorsan, aki el is ugrott noverkemert nyomban.
Penteken Lori elottem kelt, ami kb nem tortent meg eddig meg sose! Mire en is kikaszalodtam az agybol, addigra o mar keszen is volt, hogy a mama elvigye suliba. Mivel apa 3-ig dolgozott, o is odajott es egyutt megneztuk az iskola karacsonyi vasarjat. Rekort ido alatt vegeztunk vele, mert egyikunk sem viselkedett. En faradt voltam es nem birtam a tomegnyomort, mig testverkem mindent akart, foleg edesseget es hamar kiverte a balhet azon, hogy csak 2 dolgot kaphat. Miutan elhagytuk az epuletet es mindenki kapott egy sutit, mar le is nyugodtunk. Foleg amiatt, hogy apa bejelentette, este felallitjuk a karacsonyfat!!! Itt Angliaban december 1-en szokas feldisziteni, igy maris 1 nap kesesben voltunk:)
Szombaton csunya esos, hideg ido volt. Elmentunk a konyvtarba, mert lejart egy csomo konyvunk. Nem igy tervezte osunk, de vegul tobb mint 2 oran at maradtunk! Jo volt a tarsasag, mindenkinek (meg anyanak is) jutott jatszotars, beszelgeto partner. (Sajna nem volt nalam a gep, de Ruben ooolyan edesen ult egy 3 eves kislannyal es olvasott vagy fel oran at, hogy alig hittem a szememnek:) - szerk.)
Vegul aztan haza kellett jonnunk, mert mindannyian megeheztunk. Kesobb viszont meg elsetaltunk Monikaekhoz, ahol fel 7-ig maradtunk es csak azert jottunk el szepen, rendesen, mert anya beigert nekunk egy adag hasabburgonyat hazafele uton! De aztan nem is jottunk haza, mert gonosz anyank lepasszolt a pubban meccset nezo apanknak, ahol 1 orat meg randalirozhattunk.
Vasarnap anya nem erezte jol magat, de en sem akartam feloltozni, igy a mama egyedul ment a templomba. Kint is hideg volt  es nagyon logott az eso laba, igy egy 5 perces kertben valo rohangalast leszamitva, ki sem mentunk egesz nap.

3 megjegyzés:

Dorisz írta...

De jó, hogy nálatok már áll a Jézuskafa :) Rami lányom nevezi így a karácsonyfát:)
Akkor kint sem jobb a tanároknak, mint itthon. Amúgy szép a fátok és aranyosak a gyerekeid:)
Puszika

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Klasz a karacsonyfa ,hat erdekes szokas ,hogy dec -jen diszitettek fat,igy megertem hogy miert muanyag fenyotok van.puszika

Olivia ℇ Alexandra írta...

Anyátok nagyon ügyes! Az a csokor!!!
Nálunk is december elején díszítenek és mi is késésben vagyunk :(
Lori nagyon ügyes a suliban! Igaz, nálunk is korábban kezdődik a suli (4 évesen), de írni-olvasni csak 6 éves kortól kezdünk. Bár én otthon szerződtettem két házitanítót (apát és anyát), így az ábécét már 3 éves koromban tudtam, most meg már az olvasást nyomom, a rövidebb szavak már simán mennek!
Olivia

Ui: Igen, itt ilyen rövid a szülési szabi, csak 16 hét :(
Es igen, megtartottuk Olivia minden cuccát, úgyhogy szerencsére minden van, ruhák, játékok, csak egy-két apróság hiányzott, mint a babakocsi, amiből nem volt fekvős (mikor Livi kicsi volt, az övét kölcsön kaptuk és később vettünk egy ülőset).
Puszi
Kata