2011. szeptember 19., hétfő

Elkezdodott az elokeszito - Ruben

Hetfo delelott anyam egy szo nelkul lelepett az optikushoz, amire akkora patariat csaptam ki, hogy mama rendesen nezett! Eddig is latott egy-ket dolgot, de ez tultett mindenen. Csak Jeninek engedtem, hogy segitsen (pl felvenni a bugyit, nadragot), mama hozzam sem erhetett!
Delutan mar Lorival kiegeszulve jot jatszottunk az udvaron, mig anya kisurolta a regi piros babakocsink, mert sikerult eladni az interneten.
Kedd delutan mentunk elokeszitobe, ahova apa is jott -leven szabadnapos- de hamar leleptek az osok, es elmentek bevasarolni. Hisztibe nem kezdtem, de semmi penzert nem fogadtam volna szot mamanak.
Az elokeszito vegevel az iskolanak is vege lett, Lorira varva futottunk ossze ujra a szuleimmel. Okosan kocsi nelkul jottek vissza, es mire megkaptuk Lorit rendesen beborult, majd akkora zuheba kezdett, hogy pillanatok alatt borig aztunk! Szerencsere csak 5 percig tartott, es nekunk gyerkoknek volt is kapucnink.
Fel 6-kor lelepett Lori anyaval, mert egy ismerosunk elvitte oket megnezni az uj tornazos helyet. Ott megbeszeltek a nenivel, hogy 2-3 heten belul elindul egy csoport a 4 eveseknek es akkor Lori is mehet ujra.
Szerda delelott elmentem anyaval az optikushoz, mert kesz lett az uj szemuvege (egyre vakabb az oreglany). Utana beugrottunk a postara, par boltba, majd setaltunk is hazafele.
Keso este pedig (mi epp lefekudtunk) jott egy neni es elvitte a piros babakocsink! Lori az ablakbol leste, hogy mi tortenik, majd mikor felfogta, egtelen uvoltesbe kezdett!!! Osunk hamar jott is es megnyugtatta azzal, hogy az mar nem kell nekunk es milyen jo lesz majd ketto olyan pici babanak, mint amilyenek mi is voltunk anno.
Csutortok reggel egyutt ballagtunk az iskolaba, leadtuk Lorit, majd mentunk az elokeszitobe. Anya most sem maradt sokaig, mert elkezdett egy torta dekoralos tanfolyamot, ami 12 hetig tart, minden csutortok reggel.
Az elokeszito vegen ert el hozzam anyam hianya, ami kovetkezteben sokat sirtam, majd mire a varosban megtalaltuk anyam (fel 12) mar ki is doltem, eloszor az uj babakocsiban, ami azert nagyszam, mert sokkal kenyelmetlenebb a reginel es eddig beulni se nagyon akartam (olyan fapados jellegu a masikhoz kepest).
Apa koran vegzett, igy az estebedet o keszitette, amit kint ettunk meg, mivel hetek ota nem volt ilyen gyonyoru szep, napsuteses meleg napunk.
Takarodo elotti hasi simi:)
Penteken piacolas utan beneztunk par charity boltba. Az egyikben egy nagy doboz autot talaltam, ami melle szepen letelepedtem, igy a csajok nyugiba tudtak nezelodni. A csend es nyugalom viszont csak addig tartott, mig be nem pisiltem a bolt kozepen!!! Anya total kiakadt, mert mar olyan ugyes voltam, honapok ota nem volt ilyen baleset, ejszaka is alig pisilek be es erre elaztattam az egesz padlot. Persze mar nadrag sem volt nalunk, igy anya gyorsban vett egy hasznaltat, ami ellen keservesen tiltakoztam, de merges arcat latva inkabb beadtam a derekam. Meg nezelodtunk kicsit, majd menni is kellett haza, mert eheztunk, igy mama nekiallt fozni, anya meg elszaladt noverkemert, aki megette az osszes csomagolt kajajat es boldogan, csacsogva setalt haza (eloszor az egesz heten! maskor mindig sirva jott).
Szombat reggelunk ugyanakkor indult, mint a hetkoznapok, de jo lustan folytatodott. Csak delben mentek ki a csajok, mikor en meg apammal beultem a kadba azni. A tobbiek a tolunk 3 percre levo Arenaba mentek, ahol egy szuloi egyesulet szervezesenek kereteben hasznalt ruha arusitas volt. Onnan 2 zacsi ruhaval jottek haza, amiben nekem csak egy ing volt. A csajok leginkabb ruhakat kaptak, Lori koztuk egy halloweenes kosztumot.
A nap folyaman a nagyon nagy lustasag csak fokozodott, igy ki sem mentunk setalni, csak a kertig jutottunk.
Vasarnap idoben keltunk, hogy elkeszuljunk 9-re, mert Nottingham-be voltunk hivatalosak. Eloszor abba a templomba mentunk, ahova a mama szokott anno jarni. Jo rosszak voltunk, sokat porogtunk es nasiztunk kekszbol.
Innen Barbihoz, anya volt gimis osztalytarsahoz mentunk ebedre, aki csak par percre lakik a templomtol. Az ebed nagyon jo volt, de utana untuk magunk, leven ok meg nincsenek berendezkedve gyerekekre, igy a nagyok probalkozasai ellenere jol szetszedtuk a nappalit.
Visszafele uton beugrottunk ahhoz az apatsaghoz (Rufford Abbey), ahova Lori ment meg tavaly evvegen az iskolaval. En ugyan bealudtam, de azert a mama korulnezett a ket kiscsajjal. Elmentunk oda is, ahol az autouton atfolyik a patak. Anya leparkolt oldalra es ugy neztuk, ahogy orult modon atszaguldoznak a kocsik a vizen! Nagyon tetszett a dolog, addigra mar en is felkeltem, de a mama lelombozott minket azzal, hogy nem akarta elusztatni a kocsijat.
...Kedd estere pedig varjuk anya noveret, Alidat es kislanyat, Tamcsit!!!

7 megjegyzés:

Kristóf és Maja írta...

Úgy látom mindenkin úrrá lett a tanulási láz még anyán is! :D Tortadekorálós suli.. úúúú most irigykedem picit.. :D Éppen én is azt tervezem hogy beszerzek néhány kelléket hogy még extrább tortákat tudjak készíteni. Itt a szülinapi dömpint szeptember-október hónapban nálunk. :D Na meg Maja januárban.
Jó,hogy mama most ott van és segít, így anya is egy lélegzetvételnyi időhöz jut. :D
PUszi
Maja és Kristóf

Bea írta...

Csak beugrottam ide is,nagyon kevés időm még arra is hogy bekapcsoljam a gépet,de majd ha itthon leszek....:S
Édesek vagytok,tanuljatok sokat,és ügyik vagytok,puszi!
Beus

Olivia ℇ Alexandra írta...

Te mar ilyen nagy vagy, hogy elokészitobe jarsz?
Ne szomorkodj, hogy anya lelép, inkabb gondolj arra, milyen fincsi tortakat fog majd gyartani!

myboys/kerub írta...

Neha az az erzesem, 2 vilag valaszt el toletek minket, ami a lehetosegeket illeti...pedig ugyanaz az orszag...En hogyhogy nem tudok talalni semmi hasonlo izgis program lehetosegeket,amikre ti eljarogattok? :) Nagyon klasszak! Es sok sikert a sutidekoracios tanfolyamhoz...bar mar igy is olyan profi voltal ebben :) hozzank is jon a mami szombaton, 5 hetre. Nalatok meddig lesznek meg a rokonok? Remelem jol erzik magukat, es ti is veluk? :)Puszi!

admin írta...

Tortadekoráció? Küldheted a jegyzeteket! :-))
És a lencséiddel mi van? Birizgálják a szemed?
Nekünk továbbra sem megy a szobatisztaság... :-s

csupella írta...

Most már meséljétek el nekem,hogy mit is jelent az az előkészítő,és,hogy Lori pontosan mit is csinál a suliban,mert nekem ez még mindig nem világos:)Bocsi:)
Amúgy még mindig tündériek vagytok.
Nagyon jó,hogy anyukátok is talált érdekes elfoglaltságot magának.
Az az egyszeri pisi meg csak egy ártatlan kis baleset volt:)
puszi

Izabella:-Szabina es Julia írta...

De jo napjaitok vannak, reg nem volt szep idotok, nalunk 3 honapa nem esett egy csep eso sem, olyan meleg van nappal mint nyarom, mar regota rovid naci es poloba jarunk.Reggel ugyan es este hideg van de nappal forrosag.Nagyon jok a kepek,az a piros babakocsi nagyon szuper volt, de ha mar nem kellett nektek miek tartogtani.Ruben balesette megtortenik.Szep kis rucikat kaptatok.puszika