2012. augusztus 25., szombat

Elmaradt hetek 1. resz - Elliott (julius 30 - aug 12)

Naaagyon elmaradtunk az irassal, igy megprobalom osszefoglalva elmeselni az elmult par het esemenyeit, de eloszor kicsit rolam.
Az ejszakakat eleinte nehezen viselte anyam. Nem vagyok egy rossz kolok, csak sokszor akarok enni. Altalaban este 9 korult furdok, utana eszek, amivel kb 1-ig birom, majd onnantol kezdve 2 orankent kerek enni. Na es nem am ugy, mint anno noverkem, hogy szepen, csendben felkelek es nezegetek es hangokat adok ki, amibol anyam tudja, hogy ebren vagyok, hanem rogton -mielott meg kinyitnam a szemem- sirni kezdek, ami hamar atvag orditasba, ha nem tesz maga melle es szoptat meg pillanatokon belul. Igy anyanknak nagyon jol jott a reggeli lustalkodas, mig a mama elrendezte a tobbieket.
Nappal jobb a helyzet, alszok 3-4 orakat is alkalmankent. Estere mar besurusodik a dolog es van, hogy masfel oranket kovetelem a kajat. A babakocsiban egesz jol elvagyok, szeretem, ahogy ringat, de abban is tudok uvolteni, ha nem erunk haza idoben etetesre.
A tesoim nagy szeretettel vannak felem; sokat puszilgatnak es szeretnenek fogni, de a felnottek valahogy nem dijjazzak az otletet. Rubennek a legjobb baratja vagyok; mig Lori szeret nekem meset mondani, altalaban kitalaltat.
...
Vissza a hetkoznapjaink elmeselesehez.
Augusztus elso hete viszonylag nyugalomban telt. Szinte minden masnap konyvtarban jartunk, mert a nagyok reszt vettek a 'nyari olvasos kihivasban', ami 6 konyv (akarmilyen, akar bebi konyv kepekkel) kiolvasasabol allt, 2-2 utan matricakat es kartyakat kaptak a konyvtaros nenitol, majd a legvegen egy medalt es egy oklevelet!
Aztan a parkban is sokszor megfordultunk, mivel az ido nagyon kegyes volt hozzank.
Neha meg a kozeli dombhoz, vonatokhoz vitte a mama a nagyokat, hogy jol lefaradjanak, mig anya pihent itthon.
Augusztus masodik hete mar programokkal dusitott volt!
Hetfoi napunk azzal telt, hogy ajandekot keressunk a keddi szulinapi bulira.
Kedden jott Tina, es vitte Lorit Oliverrel egyutt osztalytarsuk, Jack szulinapi bulijara, ami a nagy jatszohazban volt.
Oliver hugaval, o 11 hetesen, en 3
Csutortokon satrat allitottunk es este ott is aludtak a nagyok apaval.
Pentekre nagyon meleg lett, igy a mama elvitte Lorit es Rubent a parkba pancsolni majd' 3 orara. Este viszont mindketten nagyon rosszak voltak, igy nem aludhattak a satorban.
Szombat delelott piacoltunk, mert megint ajandekot kellett venni a vasarnapi bulira. Aznapra, azaz szombatra is volt meghivasunk Katie (4) es George (2) partijara. Piac utan hazajottunk, ebedeltunk, majd fel 3-kor elindultunk. Eloszor beugrottunk fel orara Monikaekhoz, hogy megnezzuk a pici bebijuk, majd ott nagy uvoltesbe kezdtem, mert megallt a babakocsi es hat akkor enni kell. Igy el is koszontunk, atgurultunk a szinte szemben levo Oasis Centre-be, ahol mar gyulekeztek a gyerekek. Velem leult anya a sarokba szopizni, mig a tobbiek jatszottak. Ruben persze hozta a formajat es az egyik anyukaval rendesen osszeveszett, aki vagy nem vette eszre vagy nem akarta eszrevenni, hogy anya nem tud eppenseggel csak ugy szaladni, mikor engem szoptat, de szerencsere a hazigazda, Kizzy lenyugtatta az amugy -epp csak terhes- sogornojet, aki utana feltunoen kerult minket. A buli jo volt, de mindannyian elfaradtunk. En azert, mert vegig kezrol-kezre mentem es indulaskor bekerultem a babakocsiba, amitol total kiakadtam, de a helyet zartak be es hat menet kozben meg nem sikerult anyanak megtanulnia szoptatni...
Aztan apa hivott is minket egy jo hirrel, hogy a pubban var es jon Ellie is, a 9 eves lanya!!! Anya kicsit meglepodott, hisz nem hallott noverkenk felol 1 eve; mi meg nem is tudtuk, hogy kirol beszel. Az este azert siman alakult, Ruben bealudt a nappaliban, igy o a sajat agyaban lett lerakva, a ket csaj pedig apaval a satorban.
Vasarnap a nagyok keson keltek, majd nagyon szepen eljatszottak Ellie-vel. 2-re aztan elballagtunk Annabelle es Joseph hazahoz, mert aznap nekik volt a szulinapi bulijuk. En mar az uton se birtam magammal, melegem volt es nem tudtam elaludni. Amikor aztan bent megallt a babakocsi, meg jobban szenvedtem, majd hisztimet anyam nehezen viselve eldontotte, hogy elvisz setalni a szemkozti parkba. Ellie is ugy dontott, hogy velunk jon, mert szegyellosbe valtott es nem akart ismeretlen helyen maradni. 1 orat setaltunk, jatszotereztunk, majd a buli vegere visszamentunk.
4-kor aztan elkoszontunk es hazajottunk a mamahoz. En igy kidoltem itthon:
Augusztus harmadik hete egyben mama utolso hete volt... foly kov

2 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu ha apanak van egy lanya nem is tudtuk igy 4 vnnak tesok akkor.Ti aztan sosem unatkoztok,szegeny kis Elliot te aztan tudsz sirni es enni is,na de bele kell razodjal anyaek sok rogramos vilagaba,ti aztan sokat szulinapi buliztok.puszika

csupella írta...

Hát akkor először is azzal kezdeném,hogy gratulálok a kistesóhoz!Olyan rég voltam,hogy el is felejtettem,hogy várható az érkezése:)Ti nagyon szép,és okos nagytesók vagytok,ahogy olvasom.Most már biztos nálatok is megkezdődött a suli,ovi.igyekszem majd sűrűben jönni,de mostanában a napló olvasása nem napirendi kérdés,mint annó volt.Azért sokszor puszillak titeket!