2012. február 20., hétfő

Hideg, lustulos het - Ruben

Az egyetlen kep a hetrol koromlakkozo neveremrol keszult
Hetfon csak kora delutan mentunk ki, akkor is csak a varosba csellengeni, majd a konyvtarba, mert jott 'Spot', az egyik mesefigura, de engem egyaltalan nem erdekelt, inkabb a szamitogepeket tamadtam. Anyamnak ez nem tetszett, igy 5 perc mulva mar ismet uton voltunk, a szemkozti elelmiszerboltba, hogy megvegyuk a keddi baba-mama klubos kajat (kenyer, vaj, paradicsom, banan, udito). Szinte belebotlottunk a munkabol odacsoppeno apaba, mert egyikunk se nezett fel, ugy neztuk a hutos arukat. Vegul jo nagyot nevettunk, majd egyutt folytattuk a vasarlast. A vegen hazaszaladtunk, majd anya ment is a suliba, mert Lorinak Valentin napi disco volt. 1 ora mulva mar jottek, apa pedig ment vissza dolgozoba.
Kedden Lorit ismet Amy vitte, mi pedig elsetaltunk klubolni. Csak 3 anyuka es 4 gyerek volt, igy egeszen csondesre sikeredett a reggel. Eljonni 2 ora utan sem akartam, de par perces hisztit kovetoen mar szepen setaltam anya mellett. Egyenesen hazajottunk, szabadnapos apam felkeltettuk, majd anya dolt le kicsit, s vegul mar ido is volt Loriert menni.
Szerdai napunk ugyan eljutottunk a piacra, majd Loriert, de mivel nagyon hideg volt, egyenesen jottunk is haza.
Csutortokon is szabad volt apa, s egyuttesen tartottunk egy lusta napot. Csak 2-kor mentunk ki nagybevasarolni, rogton utana haza, majd vartuk a vedonenit, aki kesett, igy kozben apa elugrott Loriert. Mar itt volt a neni, mire megjott zaklatott lelku noverkem, aki akkorat borult hazafele, hogy mindket terdet es labfejet (hogy hogyan csinalta? - szerk) rendesen lezuzta. Mig a felnottek a konyhaban beszelgettek, addig mi tevet neztunk, majd bejott anya, lefekudt az ulogarniturara, a neni behozott egy kicsi gepet, aminek a veget a pocakjara tette s meghallgathattuk a bebi szivvereset!!! En csak csunyan neztem, hogy miert olyan hangosak ezek a nok, de Lori onnantol kezdve masrol sem beszelt. Este meg is kerte anyat, hogy uljon be melle a vizbe es probalta meghallgatni a babat, de mivel az nem ment, inkabb anya szivvereset figyelte ki.
Pentek ismet csak delutan mentunk ki. Vittuk magunkkal a delelott elkeszult gyumolcskosarakat, kokuszcsokokat, majd vettuk viragfoldet es azzal felszerelkezve elballagtunk az iskolaba. Bevittuk a sutiket a neniknek, szepen kiraktuk az osszeset nagy talcakra, majd -nagy nem tetszesemre- ujra feloltoztunk es hatramentunk Loriert. Mikor vegzett, vettunk 5 sutit (a sutiket a szulok hozzak es a befolyo osszeg a suli kasszajaba megy), majd azokat majszolgatva jottunk is haza. Persze Lorinak nem volt eleg ketto, be is vagta a hisztit, majd elorerohant, amit en majomkent kovettem, mit sem torodve mogottunk uvolto anyankkal. Lori a jardan mindig megallt, kb 2 centire az uttol, mig en buta kolok modjara csak szaladtam tovabb, felig sikeresen egy auto ala!!! Anya feje csak ugy fustolt, orditott velem is, de Lorival is, hogy ne szaladgaljon, hanem maradjon a babakocsi mellett. Annyi se kellett neki, megint elrohant, mar a forgalmas ut fele, ahol anya meg epp idoben ert minket utol, s jol megszoritotta noverkem karjat, nekem meg ravert a hatsomra, mitol mindketten szipogva ugyan, de egy szo nelkul, szepen ballagtunk haza.
Szombaton hideg is volt es buta szel is fujt. Azert keso delutan elmentunk Monikaekhoz, de csak 2 orara, mert en nagyon faradt voltam es sokat sirtam.
Vasarnap nem mentunk templomba, mert anya kivetelesen delben ment dolgozni. Szabadnapos apankkal voltunk egeszen fel 5-ig, amit o nehezebben viselt, mint mi.

3 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon edes Lori ahogy koromlakozik.De klasz napjaitok vannak, Lori valentinnapi discoba jar,hu ha.puszika

admin írta...

Máté is mindig elrohan mellőlem és hiába ordítok, hogy várjon meg... :-s
Milyen jó, hogy felétek kijárnak szívhangot nézni... stb., itt meg mindenért nekünk kell kimozdulni.

Era és Dani írta...

Hát anya az én fejem is szokott gyakran "füstölni",bár ez nem vigasz...de majd kinövik..nem??
Jó kis napok.... az a körömlakk....kész nőci már...és anya te is vigyázz magatokra...