2011. november 8., kedd

Oszi szunet meghosszabitva - Lori

Hetfo reggel sirva keltem, ejszaka is szenvedtem, mert fajt a fulem es a torkom. Igy suliba nem mentem. Helyette anya kert egy idopontot a korzetinel, ahova 4:20-ra kaptunk egyet. 3 korul indultunk el itthonrol, csak edes harmasban, setalva, babakocsi nelkul, mert anya nem akarta, hogy Ruben bealudjon. Bementunk a bankba is, ahol anyank elintezett par dolgot, mig en tesoval egesz szepen eljatszottam. A korzetinel aztan nagyon hamar vegeztunk. A fulemnek nem volt baja, de a torokmirigyeimet nagyon duzzadtnak talalta a neni, emiatt felirt egy bananos izu antibiotikumot. Innen a jatszoterre mentunk, majd jo keson, jo faradtan haza.
Kedden apa szabad volt. Kacsa etetes
es a varosban valo csavargas utan keszitett egy szuper fincsi kesoi ebedet, majd kivitt minket a kertbe, ahol egy csomot tuzijatekoztunk, hintaztunk, trampolineztunk...
Anya neha kinezett rank, egy-egy ujabb darab meleg holmival, de kozolte, hogy neki tul hideg van kiulni. Jo keson, csak fel 9-kor jottunk be.
Szerda delelott egyutt indultunk a varosba, de mig anya Andrissal probalt melo ugyben intezkedni, mi bevonultunk a konyvtarba mamaval, majd jatszotereztunk par oraig.
Csutortok reggel anya ismet lelepett Andrissal. Minket apa vitt ki epp azelott, hogy ok visszajottek. Elmentunk egy szamitogep boltba valami kabelert, majd a varosba par dolgot venni ebedhez. Vegul jatszoter, majd haza, hogy apa gyorsan keszitsen levest, mielott elmegy melozni.
Penteken ismet itthon volt joapank, igy erre a napra tettuk -az amugy nov. 5-i- Bonfire Night-ot. (A regi naplonkbol kimasolva itt van, hogy mit is takar ez a nap: 'Elég az hozzá, hogy 1603-ban meghalt első Erzsébet. Első Erzsébet nem sok jogot adott az akkori katolikusoknak, akik abban bíztak, hogy Jakab majd megértőbb lesz. Nem lett. Így aztán egy kis csapat (állítólag 13 férfi) úgy döntött, hogy rárobbant valamit Jakabra november 5-én, például a parlamentet. Az direkt jó volt, mert Jakabbal együtt a Walesi herceg és pár katolikus-ellenes képviselő is bennégett volna. A csoport tagja volt egy Guy Fawkes nevű pasas is, aki akkoriban nagy csibész volt. A banda lecuccolt 36 hordónyi puskaport a parlament pincéjébe, amikor pár tagnak eszébe jutott, hogy ha robbantanak, akkor nem csak a parlamentben halnak meg, hanem esetleg az utcán is, sőt, neadjisten még a katolikusok közül is megsérülhetnek. Kezdett kialakulni a belső válság, olyannyira, hogy a csapat egyik tagja titokban levelet küldött a barátjának, Lord Monteagle-nek, hogy kerülje el a parlamentet november 5-én. A levél eljutott a királyhoz, aki azonnal elrendelte Guy letartóztatását. Épp idejében kapták el, bár állítólag a puskapor amúgy is túl öreg volt ahhoz, hogy robbanjon. Guy Fawkes-t kivégezték, aminek hírére a városiak tábortüzeket gyújtottak, hogy így ünnepeljenek.')
Mivel egesz nap esett, igy a tuzrakas elmaradt, pedig fat mar akkor gyűjtottunk, mikor meg Tamcsiek itt voltak.
Ocsi megprobalta elkapni a fustot
Szombaton alig voltunk kint, de azalatt is jol megaztunk. Anyank megunta a bezartsagot, es mikor ugy nezett ki, hogy mar csak csepeg, gumicsizmaba bujva elindultunk a parkba, hogy megetessuk a kacsakat. Meg a parkot se ertuk el, de mar elaztunk. A kenyeret gyorsban bedobaltuk a vizbe, majd en Andrissal visszajottunk a kocsiert, mig a tobbiek eliramodtak a kozeli boltba, ahova aztan elejuk mentunk.
Vasarnap reggel kicsi noszogatas utan csinibe vagtam magam es elmentem a mamaval templomba, ahol egy igazan jo gyerek voltam! Haza egy szulinapi meghivoval jottunk, ami november vegere szol, az egyik kisfiu a vasarnapi iskolabol lesz 4 eves.
Itthon anyank mar nagyban keszulodott, majd del elott el is viharzott uj munkahelyere (reszmunkaidos pultos egy klubban, ahol rendezvenyek, vacsorak, partik... vannak). Apa viszont itthon volt, elmentunk vele bevasarolni, majd ebedet keszitettunk, miutan anyank mar meg is erkezett (fel 4-re).
Mivel nagyon nem fertunk a borunkbe, apaval atmentunk a pub-ba, ahova anya is jott kesobb, de addigra en mar ugy ki voltam fordulva magambol, hogy haza is hoztak a mamanak. Andras karolt fel, es lett hirtelen a legjobb baratom, majd leultunk Kisvakondot nezni, mig meg nem jottek a csavargok.

6 megjegyzés:

myboys/kerub írta...

Bocsi, hogy ugy eltuntem, most jopar bejegyzeseteket sikerult vegre visszaolvasnom. Lorinak mielobbi gyogyulast! Szuper bulijaitok voltak (halooween, bon fire, szulinapisok...) es raadasul mama es nagybacsi is ott van, kesz gyerekparadicsom :) Gyonyoru tortakat alkotsz, ez mar igazi muveszet, mindenkeppen kellene belole uzelti hasznot" is huznod :)) Es gratulalok a munkadhoz is, talan meg jobb is, hogy csak reszmunka, mert marad idod a gyerekekre es egyebekre is. Jol erzed magad ott, elvezed a valtozatossagot? :) Remelem a tetvekkel sikerul vegre leszamolnotok...Puszi nektek...igyekszem idonkent felbukkanni ujra :)

Olivia ℇ Alexandra írta...

Remélem, Lori mar jobban van, bar ugy tunt, hogy igen.
Nagyon vagany az a rozsaszin paroka!!
Pusz

Névtelen írta...

Sziasztok!
Köszönjük a lapokat, mindenkinek megérkezett.Már hiányolták a fiúk( azt hitték elfelejtetted őket a munka miatt),így nagy volt a meglepi. Nagyon ügyes vagy Debcsi, és reméljük, minél hamarabb találsz normális állást. Kár lenne veszni hagyni, a találékonyságodat.A fiuk piszok irigyek, hogy nálunk nincs lehetőség ilyen torta készítésre. (méregdrágán minden beszerezhető, de nem tudnám elkészíteni)Reméljük Lori is jobban van már és irigykedünk a szép napsütésetekre. Nálunk most inkább angliai az időjárás, a köd és a szitáló eső miatt. Ruben hatalmasat nőtt, és nagyon helyesek a képeken, Lorival együtt. Ja és nagyon aranyos a lappok dekorációja, köszönet érte Lorinak és neked. Sok puszi nektek Maamnak és Andrisnak is.

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Jo kis hetetek volt ujra.Tuzijatek klasz lehetett,de az nem hogy dokina koteotettek ki,meg elaztatok.Ngayon klasz Lori parokaja,hu ha akkor egy ujabb klasz szulinapy partyra fogtok menni.De jo is az.puszi

Bea írta...

Jobbulást Lorinak!!
Beus

Era és Dani írta...

Gyógypuszik Lorinak,remélem már jól van.
A rózsaszínes paróka nagyon tuti....tetszik.
Ez a tűzijátékos nap biztos nekünk is tetszene....ja és Ruben ,amint a füstöt akarja elkapni...mintha Danit látnám...édes.
Puszi nektek.