2012. október 20., szombat

Vissza a suliba - Elliott (szept 3 - okt 14)

A nyari szunet utolso napjan, hetfon elmentunk egy nagyot szorakozni. A Wheelgate nevu parkhoz latogattunk el, ami olyasmi, mint egy vidampark. Egy oras busz oda, egy vissza, de meg az sem volt baj, nagyon, nagyon elveztuk a napot!
Kedden aztan egyenruhaba bujtak tesoim es megkezdtek ujabb iskolaevuket. Lori elso osztalyos lett, mig Ruben az ovis reszen a Comit csoportba kerult.
Csutortokon volt egy kis valtozatossag, Annabelle hozzank, Ruben hozzajuk ment, egeszen addig fenttartva a gyermekcseret, mig Ruben ossze nem csinalta a furdoszobajukat...
Szombaton nagyon kellemes, meleg napunk volt,
igy anya megengedte, hogy a jatszoteren vizezzenek a nagyok. 3-ra azert hazajottunk, gyorsan megebedeltunk, majd elszaladtunk Monikaekhoz. Egeszen 8-ig maradtunk, jol lefaradva, de legalabb nem volt gond az altatasnal.
Vasarnap templomban voltunk. En szinte vegig ebren voltam, majd boltba mentunk s vegul a parkban kikoveteltem magamnak egy kis kajat. Azon el is aludtam, de csak 5 percre, mert akkor mar megint tul meleg volt, amitol nem tudtam aludni. Itthon aztan total kidoltem, egeszen apa hazajoveteleig, mert akkor aztan egyuttesen mentunk Monikaekhoz grillezni. Onnan haza megint 8-kor jottunk, de csak en es anya, a tobbiek 9-kor, ami utan meg hajmosas is volt, mert mindenki nagyon fustos lett.
Hetfo delutan voltam hivatalosan a 6 hetes ellenorzesre, amikor mar epp 8 hetes lettem. Eloszor a vedono mert meg, megdicserve sulyomat (5.760 g es 60 cm), majd pedig a korzetihez kellett sorba allni, aki rendesen megvizsgalt, hogy mindenem rendben fejlodik-e.
Kedden delutan apa elvitte Lorit uszni, majd este elengedtuk anyat okosodni, aki az itteni angol es matek erettsegit probalja meg letenni 1 ev alatt. En vegig jo gyerek voltam, mert aludtam, igy apa szep, nyugodtan tudta letenni a nagyokat.
Szerda delelott megkaptam 2 honapos oltasom. Az elsonel meg sem nyikkantam, de amikor a masodikat dofte belem a gonosz neni, akkor mar gorbult a szam, de akkor is csak fel percig. Kovetkezmenyekent kb 24 oran keresztul aludtam, csak enni keltem fel.
Szombatra megint gyonyoru napunk lett. Igy amikor delben elvittek anya legujabb, Thomas tortajat,
felkerekedtunk es elsetaltunk a tohoz.
Piknikeztunk, labdaztunk, feketeszedret szedtunk.
A harmadik iskolas hetunk elegge kaotikus volt, mert apa egyedul volt a munkahelyen es minden aldott nap mennie kellett, igy anya rohangalt ezerrel. Meg is lett a kovetkezmenye, mert hogy nem evett rendesen, en sokat szenvedtem, sirdogaltam, tobbet es gyakrabban akartam enni...
Penteken tortat csinaltunk unokatesonk, Alex 4. szulinapjara.
A buli szombaton volt. Nagynenenk kuldott ertunk egy taxit, ami miatt be kellett ulnom abba a kenyelmetlen autos ulesbe. Ahogy odaertunk, panaszkodasba fogtam, mire anya megetetett, majd lerakott Jamie unokatesom agyara, ahol 3 oran keresztul egy pisszenes nelkul aludtam. Ott volt nagyi es Pete nagybatyank is, igy boven jutott dajka a fentmarado 2 orara, majd jo faradtan jottunk haza keso delutan.
Apa dolgozos hete utan jott a mar reg beigert szabadsag. Azert 1x, 2x bement dolgozni, mert nagyon emberhianyban voltak, de lenyegeben az egesz hetet velunk toltotte.
Hetfon suru napom volt. Reggel elvittunk Lorit, majd hatramentunk az ovisokhoz. Az oszi felev temaja a 'baba', ennek urugyen kellett nekik egy bebi, akit az anyukaja megfurdet a gyerekek elott. Ram esett a valasztas, igy kb 30 kisgyerek elott ejtettem meg egy furcsit. Vegig csondben voltam, egy kicsit meg gagyarasztam is, es meg is lettem dicserve, hogy milyen okos baba vagyok, hogy nem sirok. Innen hazajottunk, majd delutan -mar batyuskammal kiegeszulve- ujra visszamenunk a suliba es megismeteltuk a furdest a delutanos gyerekeknek is. Ruben vegig anya mellett ult es segitett vetkoztetni, oltoztetni. Most sem sirtam, de utana rogton koveteltem az ebedem.
Kedden volt a szokasos, eves fenykepezes testverekkel. Reggel berobogtunk negyesben, kivartuk a sorunk, majd beultunk pozolni a fenykepesz neninek, aki nem csak negyunkrol, de a nap folyaman meg kulon Lorirol, Rubenrol es roluk kettojukrol keszult kepet is sikeresen elbaltazta, igy megsporolva szuleinknek nemi lovet. Delutan Lori uszni, este anya suliba ment.
Aztan szombaton jott Ellie. Nem volt semmi kulonlegesebb program, siman csak azert, mert apa szabadsagon volt.
Apa masfel het utan, szerdan ment vissza dolgozoba. Csutortok delutan/este is itthon volt, hogy anya mehessen suliba, de mivel elevenek voltunk, apa nem birt velunk, haza is hivta anyank.
Szombaton megint jott hozzank Ellie, mert az anyukaja bulizni ment szulinapja alkalmabol. Apa 3-ig dolgozott, igy kesoi ebed utan edes hatosban mentunk el a bucsuba.
Most meglepoen kicsi volt, igy legalabb nem toltottunk ott se sok idot, se sok penzt. Onnan elballagtunk a kozeli pubba, ahol rajtam kivul volt meg egy par hetes es egy kb 5-6 honapos baba is. Mire vegre agyba kerultunk pedig azert volt a nagy izgalom, mert ejszakara vartuk nagybatyank, Andras es baratnoje, Lilla erkezeset.
Vasarnap nehezen sikerult a nagyokat a padlastertol tavol tartani, de mikor vegre felkeltek vendegeink, volt nagy orom! Ellie-tol delben megszabadultunk, igy mar nelkule mentunk bevasarolni, jatszoterezni a szep napsutesben.
Hetfon unalmunkban felraktuk a Halloween dekoraciot.
En meg este lehanytam apat es a szonyeget.
Kedden valahogy se apanak, se Lorinak sem volt jo kedve. Noverkem kiallhatatlan volt a suli utan, mire apa is ideg lett es kozolte, hogy nem viszi uszni. Lorit nem is izgatta a dolog kb pont addig, mig mar keso volt elindulni. Akkor aztan nagy sirasba kezdett. Vegul mindketten lenyugodtak, en szepen bealudtam, anya pedig elment okosodni. Mire hazaert, egy trampolint talalt a kertben, amit apa vett munkatarsatol.
Szerda delutan varosban jartunk apaval, aminek az eredmenyekent televasaroltuk kezunk, babakocsink. Apat hazakuldtuk a csomagokkal, mig en anyaval elmentem a 3 honapos oltasra. Mindket combomba kaptam, az elsonel most sem sirtam, de a masodiknal mar igen. Akkor se sokat, de anyara meg vagy 10 percig nagyon csunyan neztem. Mivel sokkal hamarabb vegeztunk a kelletenel, beugrottunk anya baratosnojehez, Wendy-hez, aki mar nagyon varta, hogy kicsit meggyomoszolgessen; majd ott ettem, es jol bealudtam, mire mar mennunk is kellett tesoimert a suliba.
Csutortok delelott jott hozzam a vedono. Ez volt hivatalosan a 3 honapos csekkolas, de ram alig nezett, inkabb csak anyat kerdezte, majd elmondta neki, hogy hogyan kezdje a hozzataplalast, hogyan tartson biztonsagban... amit muszaj volt neki, de mondta kedvesen, hogy anya mar biztos tudja ezeket.
Penteken Andris a bicikliknek keszulo tarolon dolgozott, majd ok mentek felszedni a nagyokat a sulibol, amire Lori egesz heten vart.
Szombaton pedig mar pakoltak is, majd kora delutan kisertuk is ki oket a vonatallomashoz. Konnyes bucsut vettunk -legalabbis Lori sirt-, majd nekivagtunk a Monikaekhoz vezeto uthoz. Ott aztan en egy jot aludtam, mig a tobbiek feje tetejere allitottak a hazat. Raadasul Rubennek hasmenese volt es az egyik alkalommal a wc-t sem sikerult elernie...
Vasarnap reggel en is es Lori is olyan lustak voltunk, hogy lekestunk a templomrol. Mivel jo gyerek voltam, hagytam a tobbieket egyutt jatszani. Ragasztottak, rajzoltak, szamoltak, irtak, tarsasjatekoztak, teveztek, egyszoval jol elvoltak. Vegul aztan 1-kor hagytuk el a hazat. Konyvtaroztunk 3-ig, atmentunk a boltba megvenni az ebedunk (amit a nagyok szavaztak meg, hogy pizza legyen), majd jottunk is haza. Apa 7-re esett be, majd segitett a fektetesben.

4 megjegyzés:

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Micsoda napok,ti sosem unatkoztok.De klasz napjaitok vannak,anya te aztan jo sok mindent csinalsz 3 gyerek mellett es mennyi programotok van mindig.Vendegbol is akad nalatok jo sok.Gyonyoru tortakat keszitesz.Nekem is neki kell fogjak egy poni tortanak de meg nem tudom hogyan.Elliot kis draga nagyon megnottel.pusizka

admin írta...

Hú, de nő ez a kissrác! :-)

Olivia ℇ Alexandra írta...

Milyen szép nagy már Elliott! Alex 6 hónaposan nyomott annyit, mint ő 8 hetesen!!
Látom, nálatok is zajlik az élet! Azért pihenj is néha kicsit!

Era és Dani írta...

Sziasztok....de jó kis programjaitok vannak....az a park nagyon szuper lehet.
Tényleg sokat nőtt Elliott!!Na és igen...ezeket a tortákat én is irigylem....anya te mikor pihensz??
Pussz.