2012. október 7., vasárnap

Elmaradt hetek 2. resz - Elliott (aug 13- szept 2)

(Huuuuuuuuuuuu, de nagyon elmaradtunk:) Amugy jegyzetelgetek, szoval majd egyszer talan osszeall az egesz kep ujra. Addig is a nyari szunet fentmaradt resze: )

Augusztus harmadik hete egyben mama utolso hete volt.
Hetfon apa elment melozni, hatrahagyva negyunket anyanak es mamanak. Ellie-vel nagyon szepen eljatszott Lori, mig Rubent kisse kikozositettek.
Kora delutan Ellie-t anyukaja felszedte, majd bementunk a varosba, osszetalalkoztunk apaval, boltoltunk, majd hazajottunk. Mig az osok a kajat foztek, addig noverkem osszebaratkozott a szomszed kislanyokkal, Robinnal es Molly-val.
Kedden apa szabad volt, igy rahagytuk a nagyokat, amig elugrottunk megnezni az uj baba-mama klubos helyet. (Ugye a regi helyrol ki lett dobva a csoportunk, mert nem volt meg a min. letszam.)
Innen a konyvtarba siettunk, ahol a tobbiek mar javaban elveztek a tuzoltos napot. Sajnos lekestuk, amikor Lori felmaszott a tuzoltoautoba, ill beoltozott tuzoltonak, de legalabb leulhettunk nyugiba kavezni es sutizni egyet, mar a mamaval kiegeszulve.
Innen apa elszaladt Lorival az uszo leckere, mig mi megvettuk az ebedunk es hazaballagtunk.
Szerdan 1 korul mentunk ki. Addig gyonyoruen sutott a napocska, de mar lattuk a sotet felhoket gyulekezni. Anyam nagy szakertelemmel megallapitotta, hogy ebbol nem lesz eso. A tolunk kb 10 percre levo ruhazati aruhazt sem sikerult szarazon elerunk, mire rank szakadt az eg. De legalabb korulnezhettunk bent a nyari kiarazason es az eso is hamar odebb allt. Varosba erve epp elkaptuk melobol vegzo apank, akinek lepasszoltuk Lorit es Rubent, majd a mamaval elmentunk baba mereckedesre. Anya kicsit tobbet vart a merlegtol, mert hogy igy 1 honaposan 4.400 g mutatott. Innen haza vettuk az iranyt, de olyan szakado esoben, hogy az egesz babakocsi atazott, mert hat nem vittuk az esovedot...
Csutortok reggel szegeny batyuskam oltasra volt hivatalos. Anyank mar par napja probalta felkesziteni ra, igy nagyon ugyesen viselte a dolgokat. Apaval ment, 2 szurit kapott, az elsonel csak felszisszent, de a masodiknal mar rendesen sirt.
Mi addig itthon arra vartunk, hogy Csipkerozsika felkeljen. Sikerult is neki, negyed 11-kor!!! Utana osszekaptuk magunk es mentunk a varosban kavezo fiuk utan, de azt ok mar megunvan epp a jatszohaz fele vettek utjuk, mikor osszefutottunk. Lori ment veluk, mig en anyaval pelust mentem venni, de mar nagy ehsegben voltam, igy jol vegiguvoltottem az utat. Vegul a jatszohazban kaptam enni, ahol maradtunk is vagy 2 orat.
Miutan jol kiugraltak maguk tesoim, hazaugrottunk pisilni, majd mentunk bevasarolni. En addig bekesen aludtam, de a boltnal megeheztem, igy anya megetetett egy kb 40-50 centis kofalon ulve. Noverkem addig korulottunk ugralt, majd nekiiramodott a falon es egy akkkkorat borult, hogy lezuzta az osszes vegtagjat... Az meg nem is volt eleg, mert nagy onsajnalataban setalva hazafele, total belesetalt az egyik bolt kiallo falaba is, igy meg az arcan is lett egy nagy lila folt.
Itthon jatszottak a szomszed lanyokkal, majd apa kitalalta, hogy pubolni megy es a nagyok persze vele tartottak, mig anyat meglatogatta volt kollegaja.
Penteki nap a szokasos modon telt, de valahogy megis farasztobb volt batyuskam szamara, mert delutan folyaman ugy elpilledt, hogy bealudt masfel orara!
Este pedig nagy fenykepeszkedest tartottunk, mama utolso estejen.
Szombat delelott meg elszaladtunk a piacra. Ebed utan, mar itthon a mama bepakolta a borondjet, majd nekiallt varni, mig anya nem szolt neki, hogy szaladjunk, mert fel ora mulva indul a vonata...
Konnyes bucsut vettunk tole, foleg Lori huppogot nagyon es kerdezgette, hogy hany nap mulva jon vissza a mama?
Vasarnap nem mentunk templomba, mert nyilt nap volt a tuzoltoknal es anya ugy gondolta, hogy az eleg lesz egy napra. Nagyon szep meleg napunk volt es a buli is jo volt; rendorautoval, tuzoltoautokkal es jatekokkal, sot meg Monikaek is eljottek. A baj csak az volt, hogy elobb-utobb haza kellett jonnunk, mert akkor kiborult a bili Rubennel es egtelen hisztibe kezdett!!! Nem akart egy tapodtat sem mozdulni a rendorautotol.

Azert a kinti pancsizas igeretevel lenyugodott, mire hazaertunk.
Augusztus utolso 2 hete nagyreszt uncsin telt, kiveve a keddi napjaink. 21-en apa szabad volt, sokaig lustult, majd felkelt, elmentunk bevasarolni, haza osszeszedni Lori uszos cuccat es uszni. En itthon maradtam anyaval es Rubennel. Epp az ebedem fogyasztottam, mikor megszolalt a telefon, hogy apa elajult az uszodaban!!! Na anya hipp-hopp levalasztott, osszekapta magat s minket, be a babakocsiba es mar szaladtunk is. Kozben persze elkezdett szakadni az eso, igy anya raultette Rubent is a babakocsira es ugy nyomta hegynek folfele... Mire odaertunk batyuskam szepen elszenderedett, mig anya total elazott, leizzadt es megizmosodott. Bekisertek minket apahoz, aki egy agyon fekudt, teat szurcsolgetve, csoki csamcsogva. A mentosok mar ellattak, visszatornaztak a cukorszintjet a nullarol es vigan fecsegtek vele. Lori kozben nagyon ugyesen uszkalt, mindenkivel kozolve, hogy 'apa alszik kicsit, de hat apa mindig alszik'.
E het szombatjan varosba indultunk, mikor megint rankszakadt az eg. Epp elertuk a ruhazati aruhazat, igy oda betertunk. Vettunk par dolgot, ami alatt en egyre hangosabban uvoltottem, mig vegul fizetett anyank es a mar szep napsutesben leult a bolt melle a keretes tovebe megszoptatni. Kozben persze Rubennek 'pisilni' kellett, igy anya a szabad kezevel tartotta a ket laba kozott (meg mindig nem tud allva pisilni), amig a pisibol kaka nem lett pont az orrunk ala... Meg azert a parkba elugrottunk, de aztan johettunk is haza, mert beborult es egy jokora vihar lett, dorgessel, villamlassal.
Vasarnap delelott jott hozzank Ellie. Delutan igy hatosban mentunk Monikaekhoz grillezni. A buli nagyon jo volt, bent szoptatas ment, mig kint a 6 gyerek egymast olte.
Aztan a kovetkezo kedden, 28-an epp a korzetihez voltunk hivatalosak, mikor Ruben valahogy rosszul lepett es onnantol kezdve nem tudott raallni a labara! Anya felvette kicsit, majd a nyakaba rakva szaladt, de attol ugy erezte, hogy szep lassan zsugorodik, vegul megint a babakocsin kotott ki, de mivel most en rinyaltam, hogy a labamon ul, igy megint cipelnie kellett. Azert csak odaertunk a dokihoz, hamar vegeztunk is es utana mar tudott ugy menni teso, hogy anya kezet fogva, nagyon lassan, santitva. (Meg 2 napig santitgatott, de vegul elmult neki.)
Szombaton pedig anya baratnoje, Barbi jott hozzank. Vele egyutt mentunk az Arenaba, ahogy gyerekeknek volt buli ugralovarral, arcfestessel, jatszosarokkal...
Es vasarnap, eletemben eloszor eljutottam a templomba is. Mindenki csak amult-bamult, hogy milyen jo baba vagyok, mert az egesz miset vegigaludtam. Utana boltba mentunk, ahol mar kezdtem mocorogni, mig nagy orditasba nem kezdtem, igy a kozeli parkban anya gyorsban meg is etetett. Etetett, az az etetett volna, ha 2 perccel azutan, hogy leultunk, Ruben be nem csinal ugy a gatyajaba, hogy felenk setlva potyogott ki a kaka...

3 megjegyzés:

Alida írta...

De jó, hogy írtál. Zajlik nálatok az élet rendesen!

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Hu nalatok aztan van mozgas, zajlik az elet 3 gyerekkel is,mig mas 2-vel sem mert elindulni addig te 3 gyerekkel rohangalasz programrol programra,es az is erdekes hogy barhol tudod szoptatni a kicsit.Szegeny Lori te aztan jol beserultel es a kis Ruben is a labaval.Mamat gondolom hinayoljak a gyerekek.Ugy megnottel ki Elliot.Varjuk a tovabbi mozgalmas napjaitok reszleteit.puszi

Era és Dani írta...

Mozgalma napok....hogy lehet ezt bírni 3 gyerekkel.
Nagyon édesek,pusz.